-
Tak, muszę mieć fizycznie podstawione auto, bo tak jak napisałem w przypadku crypto nic się nie da zrobić na odległość. W Twoim przypadku proponowałbym dorobienie klucza tak jak w oryginale, czyli czerwonego z przyciskiem od centralnego na górze obudowy. No ale jeśli sobie życzysz, może to być tańszy klucz bez pilota.
-
Jakby to wyszło finansowo ? Jaka jest różnica między z przyciskiem a bez ??
-
Z pilotem ok 300zł
Bez pilota ok 200zł w zależności jaką znajdę obudowę.
-
Witamk..i jak pisalem ...to mam karte kodowo i sa naniej jakies dwa kody...po drugie kluczyk jest to scyzoryk....a tera bylem z ta karta w serwisie i nic nie zrobili bo to niby nie ta...wienc moze gdzie jest ten modem. ..i chyba jego wymienic czebs.....a cuoreventi czy w. Takim przypadku jak bym byl 30.09 u ciebi. ..to ile czasu ci to zajmnie. ..nie za darmo oczywiscie
-
1 załącznik(i)
borsuk2306, przypomnij mi tu w temacie albo w PW jaki miał być zakres czynności u Ciebie. Czy dorobienie klucza czy tylko naprawa.
Ewentualnie zrób zdjęcie tej karty kodowej, albo powiedz czy wygląda tak jak ta:
Załącznik 34781
-
Karta jest taka jak u cirbie na zdjenciu. ..tylko ty masz tam dwie a ja mam taka jedna....chodzi mi o naprawe mam dwa kluczyki scyzoryki. ..alfa odpala na kazdym ale ani centralny, oraz ani bagaznik z kluczyka sie nie otwiera
---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:06 ----------
Pisze z tableta wienc byki....... przettem z kluczyka bez problemu otwieralem wszystko. ..a tera to poraszka
-
Rozumiem że kluczyki są kompletne i wcześniej sterowały zdalnie Twoją Alfę?
Jeśli tak, to kupujesz dwie nowe baterie i sprawdzasz czy w każdym kluczyku świeci się dioda po naciśnięciu przycisku
(domyślam się że to scyzoryki z diodą sądząc po zdjęciu Alfy w avatarze)
Jeśli obie diody się świecą to znaczy że elektronika w obu kluczykach działa.
Przyjeżdżasz z kartą kodową i wszystkimi kluczykami do Szczecina, a ja koduje Ci je na poczekaniu do auta.
Zakodowanie dwóch pilotów 100zł - jednego pilota 50zł, ale wtedy ten drugi zostanie skutecznie usunięty z pamięci auta
i jego ponowne zakodowanie do tego auta nie będzie możliwe.
-
Ok. Będe miał trochę luźnej kasy to się umówimy , zajadę i zrobimy ten z pilotem .
-
Tylko daj mi znać kiedy.
Bo przecież też muszę się zaopatrzyć w kluczyk z pilotem i immo do zakodowania zanim przyjedziesz.
Grot ewentualnie możesz dorobić u siebie by pasował pod oryginalną obudowę by oszczędzić czas.
-
Ok dam wcześniej znać . Daj mi na PW numer do siebie . Pozdro.