prawda
---------- Post added at 19:09 ---------- Previous post was at 19:08 ----------
zgodze sie
prawda
---------- Post added at 19:09 ---------- Previous post was at 19:08 ----------
zgodze sie
tą z ostródy miałem zamiar jechać oglądać ale jak doszło co do czego to moja 155 chyba skumała o co chodzi i pokazała kto tu rządzi...pękło mi mocowanie zbiornika do podłogi i nie pojechałem...):):):)
Czarna jest co najmniej od września, myślałem nad nią zanim swego paździocha zanabyłem drogą kupna. Ale odpuściłem, bo golas.
Osobiście tą bym obczaił, ładna żabka i nawet ma klimę
http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-C24137541.html
chyba forumowa nie?
Ależ rozczarowujący wątek. Spodziewałem się że na 6 stronach podwieszonego tematu znajdę wyczerpujące informacje nt. zakupu i eksploatacji 155tek, najczęstsze usterki, koszty części, jakieś typowe dla modelu zagadnienia, a tu może tylko na pierwszej stronie parę banalnych informacji o tym na co zwracać uwagę przy zakupie. Reszta to baaardzo luźne dyskusje a to w stylu "co można było znaleźć na allegro rok temu", nie związane za specjalnie z tematem, a to o tym ile kto rzeczy wymieniał, czy ile $$$ włożył w swoją 155(skąd człowiek który szuka informacji o modelu ma wiedzieć, co jest regułą, a co się zepsuło wyjątkowo?), a to co wybrać między dieslem a benzyną z gazem. Z jednej strony chwała moderatorowi za dobre chęci przy podwieszaniu wątku, jednak z drugiej strony ten wątek należałoby dedykować wszystkim "wyjadaczom", którzy na proste pytania nowych userów odpowiadają w stylu "było na forum - poszukaj sobie". Jak tu szukać, jeśli temat nie ma nic wspólnego z treścią wątku?
Powiem szczerze - podobny temat zadał mi znajomy, który zainteresował się 155 i pytał mnie co wiem o tym modelu. No to postanowiłem się dobrze przygotować do rozmowy, ale z tego wątku nie dowiedziałem się niczego poza oczywistymi kwestiami: szukać TS'a 8V i zwracać uwagę na rdzę. :D A, no i żeby zwracać uwagę na lusterka i klamki, ale szczerze mówiąc to nie wiem o co kaman - znaczy że odpadają? :D
Hmm, nie sądziłem, że 155 to taki dramat jest. No ale przynajmniej ja będę mógł powiedzieć krótko, konkretnie i na temat. :D
ej no wypraszam sobie...155 to jest samochód dla prawdziwego kierowcy...:)tym samochodem nie jeździ byle kto...;)
JacekK, to nie 155 jest dramatem (ja uważam wręcz przeciwnie) tylko dramatem są właściciele tych aut oferowanych na naszym rynku. 99% z nich to zajeżdżone padła traktowane w typowo polski sposób - dopóki jedzie i nic nie odpada to mechanika omijać szerokim łukiem. Dlatego faktycznie ten temat jest bez sensu, tak jak napisał Rafał patrz żeby to było 8V i bez/mało rdzy, reszta i tak będzie do wymiany...
A czego sie spodziewales za 2-3 tys w aucie 15-20 letnim jak chcesz miec tip -top to musisz prawie wszystko wymienic a jesli chcesz dobry egzemplarz na start to musisz zaplacic i kupic forumowa lub odwiedzic zachodnich sasiadow.Zadbany egzemplarz nie sprawie zadnych problemow zreszta jak wiekszosc Alfa Romeo.Mojej minelo 15 lat i jezdzi wszedzie ,banalne zawieszenie czesci w miare tanie chyba ze chcesz cos extra itd