w TI -20 mm na 100%? bo mi wydawało się, że wysokość ta sama a jedynie twardsze są sprężyny. Czytałem tak
Printable View
moja spala 10-11/100km, wynik zadawalajacy, i naprawde nie czuc ubytkow na mocy przynajmniej przy naszej sekwencji, no moze 2 -3 rumaki mniej :D:D:D:D:D
1. 2.0 TS będzie lepszy
2. przejedź się JTD nawet 1.9 8V, a potem podejmij decyzję :)
3. najlepiej kupić od właściciela , a nie handlarza
4. jak już ktoś pisał, jeżeli masz możliwość weź z sobą kogoś kto ma/miał alfę
5. pochwal się po zakupie :)
a tak obiektywnie patrzac, Alfa Romeo 147 czy Renault Megane II??
Chyba sobie żarty robisz... To są zupełnie nieporównywalne auta różnych klas.
Ja sadze ze Ranault Megane to plastikwagen
Ja sądzę - tylko moje osobiste zdanie na ten temat - że Alfa Romeo 147 chyba pod każdym względem wygrywa z Renault Megane II. Być może jestem nieobiektywny, ale jakbym na Twoim miejscu rozważał zakup to mógłbym zastanawiać się nad innymi alternatywami ale na pewno nie nad meganką. Wygląd auta rzecz myślę niezaprzeczalna - po stronie Alfy. Technicznie? Ujmę to tak: każde auto będzie dobre jak będzie zadbane, utrzymane, serwisowane, doglądane itd itp. Jestem zdecydowanie po stronie alfy - wrażenia i zadowolenie z jazdy myśle, że zmiażdzyły by te towarzyszące użytkowaniu Renault.
to fajnie ze tak mowicie bo sie zastanawialem wczesniej nad meganka, ale alfa mnie urzekla, ale tak jak mowie troche sie jej boje :P bo jak patrze na allegro czesci troszke kosztuja... ale z drugiej strony nie chce oklepanego golfa IV czy czegos podobnego...
Części troche kosztują? ;) "znajomy znajomego" do E46 BMW za komplet filtrów dal 500 zł... sprawdź ceny wahaczy czy innych części do VW passat B5 czy Audi a3 czy a4 osławione NIEMIECKIE pojazdy 'porządne' i w ogóle takie dobre i co by nie mówić wspaniałe...tiaaaa ;] i wtedy porównaj czy takie drogie części do alfy;) nie są naprawde te ceny takie straszne:) wiadomo, nie ma co liczyć na koszty utrzymania porównywalne z kosztami w przypadku aut typu golf II, polonez, daewoo lanos, czy astra I...itp ;) ale wszystko jest w normach. Najwięcej kosztują tzw. "pierdoły" - to fakt. Ale to nie tylko w alfie tylko w każdym przypadku praktycznie. Nie ma się co zrażać - i już!