-
Gdzieś, zdaje się na Alfaclubie, czytałem że u jednego gościa doszło podobno do uszkodzenia centralki blokowania właśnie wskutek odpalania samochodu na niedoładowanym akumulatorze.
O, udało mi się znaleźć:
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=39456
Odnośnie znaczenia temperatury to w moim przypadku jest podobnie do tego, co pisze Junior. Generalnie jak temperatury są niższe to komunikat się nie wyświetla, albo wyświetla się rzadziej.
-
To i ja się podepnę... Wyświetla mi się co jakiś czas ten sam komunikat, z tym, że nie świeci kontrolka od blokady kierownicy. Cały dzień samochód odpala normalnie a po nocnym postoju cisza. Wkładam kluczyk, kontrolki się świecą, blokada puszcza kierownicę, a bella nie odpala, nawet nie kręci rozrusznikiem. Po zdjęciu klem z akumulatora na 5 minut odpala, i później do końca dnia już spisuje się bez problemu... I tak co rano od tygodnia... Miał ktoś ten problem może?
-
Chciałbym podzielić się bardzo ciekawym spostrzeżeniem z dnia wczorajszego, związanym z wyświetlaniem komunikatu "Vehicle protection system not available". Jak już wielokrotnie pisałem, także w tym temacie, komunikat taki bardzo często (prawie zawsze) wyskakiwał u mnie przy włożeniu kluczyka do stacyjki. Wiązało się to z brakiem rozświetlenia tablicy przyrządów i koniecznością dodatkowego wciśnięcia (1-2 razy) przycisku start/stop przed odpaleniem auta. Najczęściej po tej operacji, po odpaleniu auta, dodatkowo wyświetlała się pomarańczowa ikonka blokady kierownicy. Diagnoza z ASO wykonana przy użyciu examinera wskazywała, że jest to wina uszkodzonego czytnika TEG (stacyjki).
Wczoraj samochód wrócił do mnie od mechanika w związku z wymianą bendiksu rozrusznika. Zdecydowałem się na taki ruch, gdyż od jakiegoś czasu odpalał on strasznie niekulturalnie, bujało go, stukało, czasem jakby palił na trzy cylindry, a czasem bendiks w ogóle nie łapał, tylko było słychać dźwięk wiertarki. Oczywiście wymiana bendiksu pomogła i teraz auto odpala idealnie, wręcz jak benzyna. Nie o tym jednak chciałem. Mianowicie po wymianie tego bendiksu, co z oczywistych względów musiało łączyć się z wyjęciem i odpięciem rozrusznika NIE POJAWIA SIĘ W OGÓLE komunikat "vehicle protection..." - próbowałem od wczoraj ze 20 razy. Wniosek mój jest taki, że wyświetlanie to miało podłoże elektryczne - może jakieś słabe połączenie z masą, może jakieś zwarcie - nie mam pojęcia, bo jestem laikiem w tych sprawach. Może ktoś to rozgryzie.
W każdym razie przypadkiem udało się rozwiązać problem poruszany w tym temacie.
-
U mnie ten błąd pojawił sie gdzieś na wiosne i tak juz został mimio zmiany aku na nowy bo padł przy okazji miałem uderzyc na serwis choć wiadomo,ale i tak nic nie pomogą albo zaleca wymiane centralki za 1200zł
-
czy nie reagujący na 2 piloty alarm i centralny też można podpiąć pod ten temat? Mnie nie wyswietlają się żadne błędy tylko auta nie otworze i nie wyłacze alarmu z pilota.Uzywajac grota z klucza wszystko działa,centralny,lusterka sie składaja itd ale alarm sie nie uzbraja,kierunki nie migają? Dodam że dzień wczesniej zaczął wyć i to chyba po raz ostatni:(