To ja również się podepne, a więc tak rozrząd +pompa wody już jest, co jeszcze warto przy okazji wymienić?
:-)
Printable View
To ja również się podepne, a więc tak rozrząd +pompa wody już jest, co jeszcze warto przy okazji wymienić?
:-)
Uszczelniacze wałków rozrządu (4szt), uszczelniacz wału (od strony koła pasowego), uszczelniacz wału (od strony skrzyni - wymieniłem bo permanentnie cieknie (połączenie skrzyni z silnikiem) i ponieważ miałem silnik na wierzchu) teraz silnik suchy jak pieprz.
Wypada wymienić uszczelniacze gniazd świec- uniknie się oleju w gniazdach, przy okazji świece - bo co 100 tyś wymiana, uszczelki pokryw zaworów - kupiłem nowe ale nie oryginały i ich nie załozyłem bo nie wzbudzały zaufania. Uzywane oryginały wyglądały lepiej - założyłem na pastę dirco (pasta rewelka) - drugi rok i wszystko suche jak pieprz.
Witam
Nie chcę zakładać nowego tematu, bo mam tylko jedno pytanie odnośnie uszczelniaczy wałków rozrządu. Zna ktoś może wymiary tych uszczelniaczy do V6? Znalazłem tylko info, że 32 x 47 x 10, ale czy na wszystkie wałki idą identyczne uszczelniacze? Nie mogę wyszperać w googlu..
Tak :)
Są dość uniwersalne. Wiem, że takie same są np. do Audi/VW ale nie tylko. Ja mam o takim numerze 81-19299-10
Witam, szybkie pytanie...czy te dwie rolki prowadzące pasek rozrządu są takie same czy mają jakieś inne wymiary itd?...nie chciałbym żeby się okazało że kupiłem dwie takie same...a były potrzebne różne...dzięki za pomoc