-
Mnie również dopadł problem hill holder, właściwie to pod kompem błąd c1131 związane z czujnikiem ciśnienia. Światło cofania działa, stopu również, fakt że jak ruszam wiązką między klapą a nadwoziem błąd nie znika ale lampka delikatnie mruga w bagażniku. Czyżby tu leżał problem? Sam błąd zwykle zapalał się podczas długiej jazdy ze stałą prędkością, później znikał po postoju. Dzisiaj zapalił się od razu podczas zapalania auta ale zrobiłem to z hamulca wyjątkowo by sprawdzić czy odpali auto z tego czujnika. Odczekam kilka godzin i spróbuje zapalić normalnie ze sprzęgła. Ma ktoś zdjęcie gdzie dokładnie te czujniki się znajdują? Tempomat działał i hill holder również ale fakt, nie sprawdzałem tego podczas aktywnego błędu.
-
Witam, odświeżam temat, u mnie komunikat pojawia się codziennie już od jakiegoś czasu. Przy starcie pojawia się komunikat na wyświetlaczu, po chwili znika i zostaje tylko kontrolka. Problem pojawił się jakiś czas temu jak przewoziłem większy ładunek w bagażniku i drzwi od niego były niedomknięte. Moja 159 to sedan. Myślicie, żeby wymienić czujnik?
-
Panowie mam też ten problem z tym komunikatem (hill holder unavalaible) i delikatny problem z uruchomieniem silnika, czy jest to możliwe że te dwie usterki są ze sobą powiazane?
Gdzie ewentualnie szukać tego czujnika do wymiany lub przeczyszczenia ? AR 159 '08 1.9 JTD/150
Ewentualnie ile kosztuje ten czujnik? ma ktoś jakiś namiar gdzie można to kupić ?
-
Ten komunikat może oznaczać wiele różnych rzeczy. Najlepiej odczytać błędy z kompa. Jednakże piszesz tez problem z odpaleniem więc bardzo często po prostu akumulator jest już słaby, załaduj i obserwuj.