-
Koledzy,
u mnie wskazanie po włożeniu kluczyka również jest na pierwszej kresce.
Rozumiem że czujnik do wymiany, ale czy ktoś może powiedzieć jaki to będzie miało wpływ na użytkowanie samochodu?
Coś się polepszy czy tylko wizualnie nie będzie drażnić oczu?
Od niedawna zauważyłem zwiększony apetyt na paliwko u mojej Belli - czy wadliwa praca czujnika rzeczywiście może mieć wpływ na spalanie?
-
pokazuje trochę większe ciśnienie niż powinien więc spalanie jest delikatnie wyższe ale cudów się nie spodziewaj. Ja praktycznie nie odczułem różnicy.
-
ok. Dzięki za info
Czujnik tak czy owak już zamówiłem - przynajmniej wskazówka nie będzie drażniła mnie w oczy :)
-
A czy przez ten czujnik autko moze miec jakies objawy ,ze cos jest niehalo,np kiepsko wchodzi na obroty,jest mulowate ponizej 2000obr?
-
wszystko możliwe ale tego nie wiadomo. Czyściłeś overboost??? Ostatnio przeczyściłem i przesmarowałem i ja czuję różnicę na szczęście miałem "rozbieralny" zaworek ;)
-
Jak zmienię czujnik to dam znać czy jest jakaś różnica, bo do tej pory to chyba cały czas jeździłem z uszkodzonym i gdyby nie forum to pewnie bym o tym nie wiedział :>
-
Witam,
takie może nieco trywialne pytanie:
Jak zdjąć wtyczkę z czujnika doładowania?
Jest na nim żółta zawleczka którą nieco wyciągnąłem, ale wtyczka wychodzi i tylko do pewnego momentu.
Proszę o jakąś łopatologiczną instrukcję bo nie chcę czegoś urwać :>
-
wyciągasz tą żółtą zawleczkę tyle ile idzie i pociągasz całą wtyczkę ;)
-
Czujnik wymieniony,
wskazuje na jałowym ciśnienie 0 bar :)
Dzięki za pomoc
-
sprawdź przy okazji czy spalanie średnie u Ciebie zmaleje i czy jakoś czuć różnicę przy przyspieszaniu ;)