-
Szpilki z jednej strony każdego wahacza będą miały zwykłą szpilkę (od zewnątrz) a drugą do regulacji (od wewnątrz). A ja wcześniej próbowałem wpakować do wahacza z dwóch strona takie same szpilki.
Nakrętek jeszcze nie mam, także nie wiem jak wyglądają.
-
1 załącznik(i)
Nawet w manuale serwisowego tego nie piszaZałącznik 34830\
Jezyk rysunkowy jest najlepszy wiec w których numerkach ma byc szpilka do regulacji?
-
Jeżeli sie nie myle to te szpilki zwą sie śrubami mimośrodowymi na których to można regulowac zbieżnosc kół tylnich. Są to numerki 4 i 2 na załączonym foto. Zresztą jak je zdemontujesz to zobaczysz, iż wyglądają troche "inaczej". Nakretki na te śruby są samokontrujące - jak to napisałes z plastikiem w środku:)
P.S. Wyjasniłeś juz tą sprawe ze sprzedającym?
-
1 załącznik(i)
W łacznikach stabilizatora sa nakretki z PLASTIKIEM W SRODKU , uniemozliwiajace odkrecenie sie. Otto mi chodzilo
A s sprawie sprzedajacego to zobacze jak przyjda... to zdecyduje ale chyab miglansem sprzedający nie jest.
A jak to wyglada to nie moge zobaczyc, bo strzpień amorka trze mi o opone i wole nim nie jezdzic, bo pozniej moge do kanału nie dojechac:D
Załącznik 34841
4) Co to za rozmiar nakrętek??? i czy te sruby sie wybija i czy sa wielorakiego urzytku???
-
5 załącznik(i)
-
1 załącznik(i)
CZY PODRÓBKI CZY NIE CONAJMIEJ 4 różnice w oznaczeniachna zdjeciach!!!!
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...utoprado-5.jpg