warto przyjzec sie głwoicy, nigdy nic nie wiadomo gosciom ufam, de cfacto czesci do takiej obróbki wysyłaja gdzies do gda, hania tez u nich stoi i mam nadzieje ze nie zawinili z robotą...
Printable View
warto przyjzec sie głwoicy, nigdy nic nie wiadomo gosciom ufam, de cfacto czesci do takiej obróbki wysyłaja gdzies do gda, hania tez u nich stoi i mam nadzieje ze nie zawinili z robotą...
wszystko będę wiedział w sobotę...wtedy dam znać co i jak...:)
---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:50 ----------
a tak poza tym to kiedy honde ci oddają sprawną...???
sam juz niewiem, moze w przyszłym tygodniu, jak bedzie juz ok to robie wytdech przelot 2,5 cala i dolot, nastapnie idą swapy czasi od type s, na koniec stronie z i mysle ze powinno ugrac ok 230-250km na wszystkim...
uuuu...to już troszkę jest :)
byłem dzisiaj u mechanika i to co usłyszałem to się po prostu załamałem....:(!!!!! Oprócz tego co musiałem w nim wymienić to ktoś kto wcześniej robił ten silnik źle ustawił rozrząd co wpłyneło na to iż gdy tłok dochodził do GMP zawory waliły o tłok ( byłem dzisiaj i widziałem to na własne oczy,tylko szkoda bo mogłem zdjecia zrobić ale aparatu nie miałem ) co skutkuje na to że wszystkie tłoki są pęknięte....:(!!!!oprócz tego trzeba też wał przeszlifować....na dodatek ktoś spawał miskę olejową nie demontując jej z silnika tylko jak była założona i w trakcie spawania do silnika wlatywały opiłki ze spawu.....!!!!w silniku jest w tej chwili pełno opiłków.....nie mam pojęcia kto ten silnik robił ale to przekracza wszelkie granice....
---------- Post added at 20:21 ---------- Previous post was at 20:15 ----------
oprócz tego mogły zostać jeszcze niektóre zawory uszkodzone ....ale oby były wszystkie sprawne...:)
oddaj ja właścicielowi albo niech dokłada się do remontu :P
no bo koszt wzrośnie o ponad 1 tys. zł:(!!!!
Nikt nie zakładał tego że poprzednik ustawiał rozrząd na chybił trafił. To jest właśnie ból gdy pseudo mechanicy psują auto
właśnie to samo usłyszałem od mojego mechanika "pseudo mechanik"....no tylko że mi teraz już nie jest tak wesoło....:(!!!!!
A może te opiłki to z tłoków bo sie pouszczerbywały, czy co...