- zlewamy olej(ok 5 litrów zejdzie, albo mniej).
- wlewamy olej(az się zacznie wylewać)
- Odpalamy silnik, wachlujemy biegami PRND
- Sprawdzamy stan(na odpalonym silniku).
- Jesli za mały to dolewamy
Printable View
- zlewamy olej(ok 5 litrów zejdzie, albo mniej).
- wlewamy olej(az się zacznie wylewać)
- Odpalamy silnik, wachlujemy biegami PRND
- Sprawdzamy stan(na odpalonym silniku).
- Jesli za mały to dolewamy
Jestem po wymianie oleju. Ze skrzyni spłynęło dokładnie 5 litrów. Olej był w dość dobrym stanie. Nie miał zawiesiny w postaci opiłków czy innych zanieczyszczeń. 3 litry świeżego oleju dolałem przez otwór przelewowy, natomiast kolejne 2 litry przez odpowietrznik na górze (strzykawką).
Teraz pojeździj jakieś 50-100km i kolejna wymiana.
Czemu?
W skrzyni jest 10 litrów oleju, a Ty wymieniłeś narazie tylko 5l.
Pojeździsz troche, stary olej wymiesza się z nowym, wiec potem spuscisz kolejne 5 i dolejesz swieżego 5l.
Tak jest w przypadku wymiany statycznej oleju. Jeśli robimy wymianę dynamiczną to wtedy 10 litrów wymienia się na raz.
Trochę poszukałem i rzeczywiście wiele osób zaleca zrobienie ponownej wymiany, ale najczęściej po 1000-1500km przebiegu. Zrobię tak samo. Niech świeży olej trochę popracuje i dobrze się wymiesza ze starym.
Podepne sie troche pod temat.
Wymienialismy ostatnio z kumplem olej w 4HP20 tylko że w Peugeocie. Skrzynia ta sama a w miejscu gdzie u nas jest odpowietrznik on ma ...bagnet. Tamtędy też wlewaliśmy olej.
Teraz pytanko czy mozna jakoś zainstalować bagnet zamiast tego niebieskiego korka? Albo czy chociaż sprawdzenie poziomu oleju "zapożyczonym" bagnetem będzie miarodajne??
Zawsze możesz sprawdzić. Konstrukcja skrzyni jest taka sama. Jeśli gwint od bagnetu jest taki sam jak na odpowietrzniku to jest szansa, że to zadziała.
Wymiana oleju pomogła w Peugeocie?
U mnie również był jak woda. Aczkolwiek ten świeży miał podobną konsystencję.