- no to masz zapasowe ECU i trochę praktyki.
- ECU M1.5.5 jest nie do zniszczenia, no chyba że mehanik resetem wykasuje flasha.
- Panie chroń nas od takich mehaników.
Printable View
- no to masz zapasowe ECU i trochę praktyki.
- ECU M1.5.5 jest nie do zniszczenia, no chyba że mehanik resetem wykasuje flasha.
- Panie chroń nas od takich mehaników.
-Jadę w poniedziałek po zwrot pieniędzy od mechanika. Ja bym ich ustawił pod ścianą a dalej to wiadomo.
-Mam zapasowe ECU, zapasowe przepływomierze, przekaźniki, pompę paliwa i resztę drobnicy
-Chciałbym jeszcze to zapasowe ECU wyzerować do Virgin State, także praktyka dopiero przyjdzie
-Chyba że dam do mechanika i resetem wykasuje flasha, będzie bez IMMO i bez niczego :)
Życzę powodzenia.
Napisz, czy odzyskałeś pieniądze.
A tak na marginesie - wiesz, kto załatwił te piny w ECU ?
Mogłem uszkodzić ja wymieniając przepustnice z krokowym, bo po mojej robicie zaczął mi silnik gasnąć. Tylko jest to o tyle dziwne że zawsze cokolwiek robię, robię powoli i dokładnie, a tu ta niespodzianka. Wnioskuję że zakładając wtyczkę na ECU trzeba to robić bardzo ostrożnie bo niesamowicie miękkie są te piny.
---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:38 ----------
-SG0240 a jak Twoja furka chodzi, masz falowanie jakieś? wymieniłem krokowego, uszkodziłem ECU a falowanie nadal jest :) ja mam falowanie jak auto się toczy, jak zatrzymam to zanika, czego to może być powodem, jak wspomniałem wyżej krokowy był wymieniany, zaviaseq zmniejszył ten efekt poprzez wypięcie przewodu w zegarów, ale czy tak można?
-pytanie drugie do Bubu, dlaczego już nie TS, przecież to bez problematyczne auta :)
może coś z serwem masz nie tak, tam jest zaworek na przewodzie do kolektora, może go hu szczelił
co do pinów, ktoś u mnie popsuł tą blaszkę dociskającą kostkę, udało mi się zgiąć jeden pin i auto wogóle nie zapalało, po zwarciu ecu działa
Ja miałem do tej pory różne problemy, ale falowania nigdy nie byo.
A furka chodzi dobrze, tylko muszę się kiedyś zabrać za wymianę rozrządu wraz z pompą, bo już powoli czas na niego. Przy okazji wymienię Halla bo mam padniętego i jeżdźę już kilka lat z zapaloną marchewką.
Muszę się jeszcze dokładniej przyjrzeć swojemu kolektorowi, bo mam wymieniony na metalowy z klapą upustową własnej roboty i chyba mam minmimalnie lewe powietrze, bo mimo dobrej sondy, skład spalin nie jest najlepszy.
A piny w ECU faktycznie nie są za mocne - kolega bubu zawsze mi o tym przypominał, jak razem "grzebaliśmy" przy naszych samochodach.