-
Mnie w te mrozy tez pokazuje 10-11 litrow w mieście na krótkich odcinkach. Jakies dwa tygodnie temu jak bylo jeszcze troche "cieplej" (okolo 0 stopni) komputer pokazywal 8-9 litrow. Tez nie wierze w te 7 litrow w mieście, gdy na dworzu jest -15 stopni. Wczoraj pierwszy raz pojechalem swoja 147 w trasę i przy plynnej jeździe z prędkością okolo 100 km/h komputer pokazywal okolo 5l wiec jestem zadowolony:P
-
przy idealnych wtryskach takie spalanie nie powinno byc szokiem
-
1 załącznik(i)
sorki panowie ale niezgodze sie z tym twierdzeniem ze 9-10 l teraz zimą to minimum !!!! Pewnie że jak masz do 10km do pracy to ci tyle pali !!!!Mi przy tych mrozach komputer pokazuje spalanie 6,5-7,2 w cylu mieszanym (tak zwane w koło komina )zdjecie zrobine dziś !!!!!!! i co da sie?????Pewnie zaraz kotos napisze że to średnia z trasy ,ale to naprawde jest średnia w cyklu mieszanym!!!!Załącznik 46738
-
pewnie ze sie da. Dobre paliwo oraz jazda powyzej 15km i da sie taki wynik uzyskac. Oczywiscie w mieszanym trybie - tylko trzeba brac pod uwage ze kazde miasto jest inne, mniej lub wiecej korkow, swiatla itd.
-
jak ja mam teraz do pracy 3.5km to mi pokazuje prawie 10l i to jest wg mnie jazda miejska jak masz mieszana to oczywiste że będziesz mniej spalał i te 6-7 l jest możliwe ale nie w jeździe miejskiej teraz 7l... to nie realne... a koleżanka tak napisała przecież że w mieście jej pali 7l...
jeszcze dzisiaj mam trasę do Kalisza to wyzeruje licznik i zobaczę ile mi spali...
trasa z centrum Ostrowa do centrum Kalisza:)
-
-
litości... po co taka spinka :D Mi w Siedlcach potrafi spalić więcej niż koledze w Warszawie... tylko on ma jakoś tak że wyskakuje co chwilę na wielopasmówkę ;) zależne od miasta! jak mi dobrze ruch miejski ułoży to spalę ok 6 L jak słabiej i zimniej to ponad 9... na tym samym odcinku, przy różnych temperaturach...
-
wtrysk wtryskowi nie rowny, ja mam spalanie 10 litow w trybie mieszany i wiem ze mozna miec mniej bo wiem ze mam wtryski jeden lub wiecej zrabanych ........a to ze jeden na lepsze a drugi gorsze to jest ta wlasnie kluczowac sprawa
ale ja juz Liqy Moly 2666 kupilem i zobacze czy cos to da
-
-
[QUOTE=RoBeRt 147;792351]jak ja mam teraz do pracy 3.5km to mi pokazuje prawie 10l i to jest wg mnie jazda miejska jak masz mieszana to oczywiste że będziesz mniej spalał i te 6-7 l jest możliwe ale nie w jeździe miejskiej teraz 7l... to nie realne... a koleżanka tak napisała przecież że w mieście jej pali 7l...
jeszcze dzisiaj mam trasę do Kalisza to wyzeruje licznik i zobaczę ile mi spali...
trasa z centrum Ostrowa do centrum Kalisza:)[/QUOT
Ta średnia to jazda po Poznaniu i 20 km na trasie do domu !!!!!!