Drift może spaliłeś troche start.
Printable View
Drift może spaliłeś troche start.
Tylko jest jedno 'ale'
Nie oszukujmy się ale wszyscy ludzie kupujący takie auta liczą nie tylko na osiągi a głownie na możliwość pokazania się tym autem a:
po 1 - to Nissan - w tych sferach praktycznie zero poważania bo jest Ferrari, Porsche itp. a Nyska przy nich nie istnieje jeśli chodzi o prestiż
po 2 - wygląd - GTR, pomijając wyjątki, jest po prostu brzydki, jego design jest na góra 2 sezony, Skyline pod tym względem go miażdży.
A który to Skyline miażdży GTRa wyglądem? Co do prestiżu to GTR jednak go trochę posiada bo większość właścicieli Ferrari czy Porsche jest świadoma co taki GTR potrafi. Z drugiej strony spora cześć wybierająca GTRa jednak stawia na jego osiągi a są one rewelacyjne tak jak sama cena w stosunku do osiągów.
GTRa widziałem już kilka razy i zawsze robi na mnie duże wrażenie.
IMO Skyline na swoje czasy był piękny a teraz też jest ładniejszy od GTR'a. Niestety Japońce nie potrafią projektować aut, jak to szumnie brzmi - ponadczasowych:) Ferrari za 10 lat nadal będzie wyglądało zajebiście a GTR już nie. Prestiż też, tak jak napisałem, zawsze to będzie "tylko" Nissan choć stosunek cena/osiągi ma chyba najlepszy ze wszystkich aut.
spór znany od zawsze - ten, kto kocha włoszczyznę, pewnie nie będzie lubił japońszczyzny i na odwrót :D
No i... Każdy kto się pofatygował, by się TU zarejestrować, musowo musi mieć listę furek, które by stały w jego garażu marzeń :)
GTR nie ma wyglądać (choć dla mnie wygląda i tak przekozacko). GTR ma być skuteczny. No i jest :)
Lambo, Ferrari mają mieć wszystko - wygląd i osiągi. No i mają :)
911 jest dla mnie wyznacznikiem spełnienia motoryzacyjnego. Jaka by to nie była wersja, to nie będzie miał najlepszych osiągów, ale 911 to 911. Chciałem zawsze, chcę, muszę chcieć, będę chciał! :)
Tak piszę, piszę i widzę że poglądy odbiegają na tor poboczny :D
Ale konkluzja pozostaje ta sama - i Brerka i STI rządzi! Hell yeah! :D
Witam ponownie na forum :)
widzę, że muszę się wypowiedzieć bo tu jakieś oszczerstwa się pojawiają ... i to przez krajana z Rzeszowa :/
Oczywiście, że tuning był wykonywany w AutoDelta w Londynie !
Ja już kilka lat temu zamawiając nowy samochód w salonie w Rzeszowie informowałem sprzedawców, że zamawiam świadomie V6 Q4 i że moim marzeniem jest stuningowanie go w AutoDeta ... jak się tylko skończy gwarancja.
Marzenie spełniłem i nie żałuje ani jednej wydanej złotówki :)
To jest już moja 5-ta Alfa, dająca codziennie całą masę niezwykłej przyjemności :)
Tuning wykonałem przy przebiegu 60 tys obecnie mam 150 tys i będę nadal nią jeździł do czasu aż nie pojawi sie Gulia.
Prawdą jest to, że miałem poważną awarię silnika ... ale !
Ale stało się to po przejechaniu stuningowanym silnikiem ponad 70 tys km !!! (stan licznika 130 tys) i niestety przez moją głupotę a nie jak sie tu pisze przez awaryjność tego typu silnika.
Silnik zajechalem na autostradzie jadąc z maksymalną prędkością 270 km/h
Problem nie był w samej prędkości, bo wielokrotnie ją osiągałem ( zresztą bez większych problemów ) ale z powodu, że przejechałem z tą prędkością kilka/nascie kilometrów i przegrzalem silnik, dokładnie mówiąc wypaliłem w tłoku dziurę ;)
Niestety bloku nie udało się uratować i obecnie mam nowy silnik.
Ale jak to się mówi nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
W nowym motorze mam teraz przerobione przez Pana Wozowicza kanały dolotowe oraz planowane tłoki.
Bedziemy jeszcze coś kombinować z ciśnieniem powietrza i na wiosnę będziemy hamować ... zobaczymy efekt ;)
Na koniec dodam, ze 159 to naprawdę świetny samochód i aż dziw że wytrzymuje takie niefabryczne obciążenia.
Amortyzatory mam co prawda zmienione na gwintowane , ale wszystkie elementy zawieszenia sprawują się bez problemu.
Pozdrawiam wszystkich miłośników Alfa Romeo i do zobaczenia na drodze :D
ps. za kilkanaście dni wielkie świeto AR ... premiera 4C w Genewie, oczywiście tam będę !
Witamy :)
Heh, a myślałem, że moja awaria tego silnika była duża...
Fajnie wiedzieć, że ktoś zrobił tego moda i nie ma z nim problemów. Mnie przerażają koszty. Jestem ciekaw, czy możnaby u nich zakupić zestaw i przerobić w PL.
Witaj Sporting , dobrze że się pojawiłeś i zdementowałeś konfabulacje kolegi Niskiego :D . Rozumiem ,że do nowego silnika przełożyłeś graty Autodelty ??
To chyba tylko ja jestem jakiś dziwny, bo uwielbiam Włochy na równi z Japońcami, a na inne nawet nie patrzę :)
A co do początku tematu, w PL w tym silniku można jeszcze strzelić mapę w SKN Tuning, daje coś około 20 KM (można sprawdzić na http://www.skn-tuning.de bo ich PL strona jest na razie pusta) i jak na samą mapę - to sporo.
Sporting, szacun za mody :) Chciałbym kiedyś zobaczyć Twoją Bellę, to byłaby prawdziwa uczta dla moich zmechaniczonych oczu :D