przeciez wymiany oleju sie zmienily o polowe dla wszystkich silnikow...? niestety w ksiazkach jeszcze po staremu...i ciekawe jak sie to ma do gwarancji czy liczy sie to jak jest w ksiazeczce czy jak w serwisach po update...troche namieszane
Printable View
przeciez wymiany oleju sie zmienily o polowe dla wszystkich silnikow...? niestety w ksiazkach jeszcze po staremu...i ciekawe jak sie to ma do gwarancji czy liczy sie to jak jest w ksiazeczce czy jak w serwisach po update...troche namieszane
Czy ktoś z was już to przerabial i który serwis może polecić. Jak pytałem w FAP to usłyszałem zwyczajowa odpowiedź "ze nic sie nie wymienia". A ponieważ nie jest to moje pierwsze auto z automatyczna skrzynia wiec wiem, ze trzeba puszczać mimo uszu takie teksty. Problem w tym, ze tak skrzynia jest stosunkowo nowa i nie mam wiedzy, kto obsługuje na Slasku.
Rzecz w tym, że ASO się nie kwapi i opowiada herezje. Mnie gwarancja na mechanikę się skończyła, więc nie muszę korzystać z ASO, choć chciałbym, bo teoretycznie powinni się na tym znać najlepiej. Tyle teoria.
Nowy software skrzyni TCT + AC dostepny w serwisach, ja wgralem dzisiaj w NL wiec w PL powinien byc, chociaz potym co przeszedlem 2 tyg. temu w ASO wroclaw nie jestem pewien :P
Skrzynia chodzi teraz SUPER EXTRA plynnie! myslalem ze moja juz chodzila plynnie ale teraz jest roznica :) POLECAM
Niech zgadnę - w trybie "neutral" zamiast pokazywać, między prędkościomierzem i obrotomierzem, cały czas datę pokazuje jakiś inny licznik dystansu? Taki nie A, nie B, tylko inny...
*W sensie - nie cały, cały czas - wiem, że może pokazywać inne parametry, ale mam na myśli ten ekran, na którym poprzednio tylko data była.
Kurcze musze zwrocic uwage ale z tego co kojarze i mi sie w oko rzucilo to chyba maly analogowy zegarek...jutro zobacze :) a moze on byl..? hmmm
Są użytkownicy MITO TCT na tym forum?
Melduje siem:cool: