to jest prawdaCytat:
Napisał anyzraj
Printable View
to jest prawdaCytat:
Napisał anyzraj
jak ktoś znajdzie u mnie tę srubę do regulacji stawiam pełen zbiornik paliwa.
jak nie znajdzie-w drugą stronę.
Ja u siebie też nie widzę tej śruby.Jak pytałem o naciąg przy zmianie oleju w salonie fiata to mechanik też coś mowił, że chyba hydrauliczny jest. Łańcuch rozrzadu wymienia się po 400tys km jesli jest potrzeba, z tego co znalazlem na forum.
Jest taka śruba regulacyjna jeśli silnik ma łańcuch rozrządu tylko w T.S 8V jest ona przysłonięta , śruba nr2Cytat:
Napisał anyzraj
http://www.spangerum.com:7080/navi?M...OD=0&DRW_NUM=3
dziękuję za odpowiedź mistrzom silnika 2.0ts i alfy 164. śrube znalazłem-a w zasadzie znalazła się sama przy wymianie pasków klinowych przy zdjętym nadkolu-patrze-jest-odkręcona pół obrotu-5tka, przepychanko i jest TOTALNA PIĘKNA CISZA!!
dziękuję.
mam oczywiście kolejne pytania-które zadaję w nowym wątku :)
Pozdrawiam Mistrzów.
J.
Witam,
- zauważyłem następujący objaw-na zimnym silniku przy odpalaniu, pewnie w skutek zgęstnienia oleju-rozrusznik głośniej "chodzi", jakby mu było ciężko. Trudniej - to pewne - ale czy w waszych alfach też dźwięk różni sie tak diametralnie?u mnie jest to taki objaw jakby dwa rozruszniki załączały się zamiast jednego-takie przerywane na zmiany rzęzienie ale zapala spokojnie. jak olej trochę sie podgrzeje kręci cicho i ochoczo. tulejki?bendyks?
- wywaliłem całe zawieszenie z przodku, kupiłem przekładnie kierowniczą po regeneracji-a i tak przy kręceniu kołami przy manewrach z niską prędkością lub postoju coś postukuje z prawej strony. dodatkowo przy kręceniu kierownicą jest obleśny dźwięk jakby ocierającego się plastiku o siebie lub o coś ale nie mogę wybadać skąd może pochodzić. czy to moze by spowodowane luzem na krzyżaku? auto nie pływa, przekładnia chyba luzów niema.
- nie działają mi szyby po stronie pasażera i przód i tył. wiem,ze dużo się o tym pisało-ale tak w skrócie-od czego zacząć,zeby nie rwać boczków od razu?
Poproszę o odpowiedź Mistrzów Alfy Romeo, szczególnie 164. Już się przekonałem,ze są tutaj tacy ;) z góry uprzejmie dziękuję.
J.
jesli chodzi o rozrusznik to myślę że to będą tuleiki do wymiany , co do szyb to myślę zę nie kontaktuje złącze prawej wiązki . Miałeś wymieniany płyn wspomagania?
oczywiście, mialem plyn wymieniany-oraz paski klinowe ;)
tulejki-ok-jeszcze z tydzień poobserwuje i wydłubę rozrusznik.
łożyska na mc personach mam nowe-tak tylko dla porządku dodam
a co z tymi łączami?kostkami?gdzie szukać?
dzięki andrew za odpis
W drzwiach jest taki jakby stelaż który trzyma wszystkie wtyczki razem. Średnio prawdopodobne, żeby się coś wysunęło, ale jak ktoś tam kiedyś coś grzebał to już inna sprawa.Cytat:
Napisał anyzraj
Tam jest najlepszy dostęp i zacząłbym z tej strony, mimo iż trzeba rwac boczki. Bo w okolicach konsoli centralnej i plastików przed pasażerem to już trzeba miec dziecięce rączki. No i nura trzeba zrobic pod schowek- bo ściągnięcie schowka przed pasażerem wydaje się byc proste, ale jest z tym dużo zabawy. A szyby boczne pod żadnym przełącznikiem nie działają?
jesu-co to jest za auto!!!
teraz przy mrozach rozpoczęło się monotonne wycie-wydaje sie niezależne od obrótów silnika i wydaje mi się,ze jest z prawej strony gdzieś komory silnika. jak wymieniłem paski to co?skończyła się pompa od razu?
wszystko w alfie musi sie popsuć?
:D
pozdrawiam