ie bede politykowal, ale z tm nie moge sie zgodzic. Nie mowie komuna bo to robili moi dziadkowie i rodzice - poniesli kraj z ruiny. Dzisiaj oboz solidarnosci rzadzi juz polowe tego co PRL - ma odbudowany kraj, wolny rynek, unie, sojusz z usa - Polska powinna mlekiem i miodem plynac a co jest ? Za komuny nasi rodzice/dziadkowie ile wybudowali mieszkan, domow, sieci kolejowych, elektrycznych, drog - a ile dzisiaj sie buduje > Podam taki przyklad w LAtach 1974 - 1976 byl najwiekszy boom mieszkaniowy w Polsce kiedy to oddawano rocznie 300tys mieszkan. W 2011 r oddano ... 11 tys ! I do tego z czego startowala komuna ? 0 wielkich hut, jedna mala stocznia, kraj zrujnowany po wojnie, zmiana granic, migracja ludnosci i bylo nas tylko 24mln i to w tym setki tysiecy kalek fizycznych i umyslowych. ponad 30% ludzi bylo analfabetami - stary, tamte wladze musialy sie z tym zmierzyc. No ale nic nie bede politykowal wrocmy do motoryzacji - zobacz jaka krzywde zrobiono Starowi czy Jelczowi ktore kiedys byly gigantami motoryzacyjnymi pokroju DAFa a dzisiaj ich de facto nie ma. KOnczyla sie komuna byly gotowe projekty Beskida, Warsa, Fiata Coupe - dlaczego nowe wladzy tego nie rozwijaly ? I podkreslam nowe wladze rzadza juz polowe tego, co tral PRL !
Zle troche opisalem o walce z komuna,ale dokladnie mam taki sam poglad na obecna sytuacje jak ty,z reszta odnosnie polskich marek rowniez,gdzie pytam jest diora?tonsil?szkoda tego wszystkiego ale trudno nie temat na takie wywyody takze przepraszam.W kazdym razie ze mnie sie smiali dookola pytajac czy dostalem wszystkie dokumenty i instrukcje serwisowa do auta bo na ostatniej stronie jest podobno rozklad jazdy autobusow w miejscowosci klienta:D
kilka innych uszczypliwych uwag z pieprzykiem.Zle troche trafilem przy zakupie ale jakos mi sie spodobala,zmienilem juz tyle czesci ze latwiej wymienic po kolei co jest stare hehe ale co zrobic?teraz tylko musze ustukac na lpg bo jest za drogo troche sie w tych realiach wozic na Pb