nikt nie wie wszyscy wiedza jak wyjąc tunel a nie wiedza jak wymienic zarowke od podswietlenia no niezle
Printable View
nikt nie wie wszyscy wiedza jak wyjąc tunel a nie wiedza jak wymienic zarowke od podswietlenia no niezle
witam moi drodzy.....po nieudanych próbach oczekiwan jak wymienic zarówke w zapalniczce wziąłem się za to sam
iiiii po 1 godz myślenia i wpatrywania się w to gó... coś mnie oświeciło i zdjąłem ten meszek z ręcznego a tam rozwiązanie sprawa banalnie prosta 5 min roboty. Wystarczy zdjąć meszek tam będzie taki plastikowy bolec, wystarczy go wcisnąć i pociągnąć lekko zapalniczkę o gotowe. wymieniamy zarowkę i wciskamy, trzeba tylko wczesniej odpiąć spręzynkę jak wyskoczy nam zapalniczka z bolca.
pozdr.:crazy_pilot:
OK, już wiem że chodzi o bolec będący po prostu zawiasem po tej stronie. Znalazłem w elearnie procedurę wymiany żarówki, acz tam każą po prostu za pomocą kombinerek wyjąć gniazdo... acz jakoś tego nie widzę. Także będę próbował Twojej metody. Możesz napisać jaka tam siedzi żarówka?
a czy jak się zdejmie ten mieszek od ręcznego to czy zapalniczke da się wyciągnąć
ds die trzeba tylko wcisnac ten bolec i pociagnac noi uwazac na sprezynke. zarowka to taka mala wciskana jak do kontrolek zegarow 1,2wata
Odświerzę, nie działa gniazdo zapaliczki-brak odezwu ze wszystkich podłączanych urządzeń, podświetlenia nigdy nie było ale tym się teraz nie przejmuje. Prawdopodobnie porobił coś z tym kompresorek do kół bo sam nie zaskoczył a było słychać jakiś trzask , bezpieczniki pod kierownica wymienione mimo że stary wyglądał na cały. rozebrałem brak jakich kolwiek zwarć - a prąd i tak nie dochodzi - HELP :)
Może to się przyda.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=150300&stc=1
A jak wyjąć bez rozbierania tunelu zapalniczkę w automacie? Pomijając fakt że żaróweczka nie świeci to w gnieździe praktycznie nic nie działa bo jest za luźno.
A ja mam jakiś problem ze swoim gniazdem zapalniczki, kupiłem dziś ładowarkę do iphone i niestety wtyk zapalniczki nie pasuje do gniazda !! ,
Gniazdo wydaje się jakby za płytkie!, blaszki w gnieździe są bardzo nisko a wtyk ma je wyżej i zwyczajnie wtyk nie blokuje się w gnieździe.
Wtyk sprawdzałem w Lanosie - tam siedzi w gnieździe pewnie i bez problemów. Ktoś miał podobny problem ?
Ojciec w Cromie też ma niestabilne gniazdo zapalniczki...często przerywa ładowanie. Wygląda na jakiś ogólny problem w koncernie Fiat.
Witam.
Jestem właśnie po wymianie standardowego gniazda zapalniczki na gniazdo 2xUSB
http://allegro.pl/ladowarka-2x-usb-5...113157187.html
pasuje idealnie.
Aby to wymienić nie trzeba demontować całej zapalniczki, wystarczy wyciągnąć metalowy środek (wychodzi do połowy), a następnie delikatnie kręcąc czerwoną obwódką wyciągnąć ją na zewnątrz. Mamy dojście do kabli i do wymiany żarówki. Ja niestety dowiedziałem się o tym po wyrwaniu całej zapalniczki i tu pojawia się problem. Wypadła mi sprężynka która powoduje ładne przeskakiwanie pomiędzy dwoma położeniami zapalniczki. Gdyby był ktoś tak miły i wytłumaczył w jaki sposób ma być zamontowana ta sprężynka albo zrobił zdjęcie to będę wdzięczny :-)