W SW bez wspomagaczy elektrycznych nie da rady :(
Printable View
W SW bez wspomagaczy elektrycznych nie da rady :(
A próbowałeś coś działać w SW?
O jakie wspomagacze elektryczne Ci chodzi ?
Klapa jest na tyle ciężka, że sam siłownik od samego dołu nie podniesie jej. Mam na myśli silniczki elektryczne ale to już tylko moja wyobraźnia bo nie mam pojęcia jakie i jak je zamontować. Prawdopodobnie należałoby zrobić sporo przeróbek i wydatek nie mały więc to nie wypali. Pozostaje sprzedać SW i kupić sedana :)
Albo cytryne, mój sąsiad otwiera bagażnik w kombi pilotem, trochę mu zazdroszczę :)
Eee tam zazdrościć nie ma co.
Ale przy okazji możesz podpatrzeć jak to u niego jest rozwiązane fabrycznie. Zresztą to teraz nie tylko w Cytrynach jest.
Postaram się podpatrzeć, a zazdroszczę bo zawsze jestem uwalony od klapy gdy ją otwieram/zamykam.
Tak to wygląda i chciałbym to mieć :) http://www.youtube.com/watch?v=dwN4_lAsDik
Idąc tym tropem to zaczniemy myśleć o samo domykaniu drzwi jak np. w bmw :) spokojnie, następczyni 159 będzie na pewno to wszystko miała...
No to bedziemy musieli nieco poczekac aby rozwiazanie z tego samochodzika przeszly do Alfy:cool:www.youtube.com/watch?v=2_xzJ_pxAmY
zrobic mozna wszystko tylko pytanie za ile
http://forum.vectraklub.pl/index.php...ika-w-sedanie/
sam siłownik elektryczny pewnie by się od czegoś dobrało za 250 - 300zł, za pomoca przekaznika mozna by wykorzystac guzik w pilocie do otwierania klapy, a na klapie od spodu zrobic
przycisk do zamykania
problemem mi sie wydaje przypadkowe wcisniecie przycisku otwierania klapy bagaznika, teraz jest szansa ze nikt nie zauwazy jak nam sie wcisnie przycisk przypadkowo,
z opcja elektrycznego silownika - efekt bedzie taki ze bedzie stal samochod pod marketem z szeroko otwartym bagaznikiem....
moze szlo by to obejsc i zrobic jak z wlewem paliwa ze otwierac mozna tylko przy otwartym centralnym
no i jeszcze pozostaje kwestia jak otworzyc klape jak sie silownik popsuje, akumulator rozladuje itp
zapraszam do burzy mozgow :) moze cos wymyslimy
steevr możesz nakręcić filmik, jak to dokładnie u Ciebie działa? Na jaką wysokość odbija klapa?
Nie chciałabym minąć się z wyobrażeniami ;)