-
generalnie bezproblemowo, jak parę dni temu troszkę się zaczęła dusić przy zapalaniu to wlałam dodatek do diesla STP i środek na przeczyszczenie wtryskiwaczy też STP i problem z głowy, tankuje na bliskiej i szczerze to mam wrażenie że paliwa za wysokiej jakości tam nie mają
-
ha wymieniłem Akuś i wszytsko all right :D pali jak marzenie :D podgrzeje tylko świece i daje rade.
-
Paliwo tankuje na statoil,ale w sumie na kazdej stacji praktycznie jednym ....(igłą) szyte to paliwo...! Jedni mowia,ze na orlenie jest dobre,a moim ze najgorsze!!! Mam nadzieje,ze to nie wina silnika. Jak juz odpali i zagrzeje sie wciskam gaz to mnie w fotel wciska, wiec moc ma...!? Z reszta silnik stuka jak mechanizm zegarka szwajcarkiego-cicho i plynnie! A dzisiaj -23° i jakos odpalila, oczywiscie ze 40s krecilem silnikiem...
-
dzis-20 i bella pali bez problemu!!!Jestem pod wrażeniem!!!!!
-
Raz na jakiś czas podładuje aku jak widzę że słabo kręci i nie ma problemu. Na pewno mam za mały aku bo jest 75A a powinien być 100A. Jak on może się naładować jak do pracy mam 6km i pierwsze co to podgrzewanie foteli włączam i radio:)
-
Nowy akumulator, w baku Shell V-power + shellowski dodatek przeciwdziałający zamarzaniu i jak na razie żadnego problemu z odpalaniem.
-
Dzisiaj -18 st alfa na dotyk odpaliła, przez pierwsze 3-5 sekund głośniej poklekotała a później już wszystko normalnie.
Do paliwa z Shella dolewam specyfik do diesli albo STP albo K2 i jest ok.
W zeszłym roku przy -28 st tak samo odpalała.
Tylko dlaczego ta skóra taka zimna...zanim się podgrzeje:)
-
starajcie sie nie włączać podgrzewania foteli bo to prądu żre na potęge jak krotka trasa...
moja zapala bez problemu (roczny 100ah) ale cos sie klei i rumocze przez pierwsze momenty pracy, moze rozrusznik??
-
Mi też pali za pierwszym razem (dzisiaj przy -18). Paliwo leje zwykłe z Bliskiej, nie stosuje dodatków chociaż mam w piwnicy, ale lenistwo bierze górę :) Wymieniam regularnie filtr paliwa, akumulator już trzy letni Futura 74Ah prąd 740A. Wiadomo, świece grzeją długo, silnikiem zarzęzi i zatelepie ale działa.
-
Powiem Wam, że jestem dumny z mojej belli jak z rana ją odpalam ( poza masakrycznym buczeniem pompy wspomagania ).
Leje zwykłego diesla....albo na shellu albo na lukoilu i dodaje Diesel Skydd.
Dziś -20 stopni i odpala bez zająknięcia. Auto stoi pod chmurką cały czas. Akumulator jest jeden od nowości ( 2007r. ). Tydzień temu doładowałem.
Przebieg 216tys. :)