upsssssssss, dzięki cinek
potwierdzam , diesel jak go sie przyciśnie to bonka puści, i to miałem w autach z chipem czy bez
Printable View
upsssssssss, dzięki cinek
potwierdzam , diesel jak go sie przyciśnie to bonka puści, i to miałem w autach z chipem czy bez
190k znaczy 190tys km przelotu.... taka mała różnica
no chodziło mi o 190 tysięcy km, a ja nie napisałem, że nie kopci w ogóle czasem jak każdy diesel musi puścić bąka :)
Nie chodzi tutaj o modzone auto, wydech, ic, remap bo zawsze zakopci. Niektóre seryjne JTD strasznie walą sadzą.
Ostatnio jak byłem na warsztacie stało kilka 147mek w JTD. wszystkie węże poklejone na taśmy od powietrza, silniki zarzygane nie wiadomo czym, praca samego silnika porażka. To są te wszystkie rodzynki co stoją na allegro za 10 tys zł. Później kupi to Kowalski wymieni rurki, sprzeda dalej, kupuje forumowicz i jest żal...
Motor motorowi nie równy, jeden dbany inny zajechany. Tego nie da się sprawdzić przy kupnie.
Ostatnio sprawdziłem ceny chipów w Poznaniu. Rozpiętość od 1500 do 790 (we wszystkich opcjach hamownia podwoziowa + diagnostyka silnika + program + sprawdzenie + ew. dostrajanie).
w v-techu do 2005 roku chyba jest za 1200 a po 2600 a w geko tak jak napisałem już gdzieś 1400zł a w innych nie wiem ;)
U nas 999zł, po dopisaniu się do grupowej listy 799zł ;)
TuneForce - u Was, czyli gdzie :> ? Jakas stronka www czy cos ?
Maru, gdzie w Komornikach sprawdzałeś te wtryski i ile za taką przyjemność?
Z okolic Poznania to polecam Pachura Moto Center z Środy Wlkp. (40km od Pń), kilku znajomych miało zmieniane oprogramowanie lub trochę większe mody i wszyscy super zadowoleni.
www.motocenter.pl/