kolego mattom przeczytaj dokładnie :) napisałem o felgach 15" i oponach 205 i ze na tych oponach na naszych drogach auto będzie pływać a o 195 napisałem ze to maksymalna szerokość dla tego auta
Printable View
kolego mattom przeczytaj dokładnie :) napisałem o felgach 15" i oponach 205 i ze na tych oponach na naszych drogach auto będzie pływać a o 195 napisałem ze to maksymalna szerokość dla tego auta
W wersji Edizione Sportiva i Limited 500 montowane były 16" Zendera z oponami 215/40R16. Co ciekawe Alfy z tymi pakietami wyjeżdżały z fabryki tylko w słabszych wersjach silnikowych, czyli 1,4TS, 1,6TS i 1.9JTD. W swojej Alfie miałem te felgi lecz z innymi oponami bo według rozmiarówki 1.8 i 2.0 mają większą średnicę zewnętrzną opony, dlatego zastosowałem 205/45R16. Problem jest taki że te opony przycierały o mój przedliftowy tylny zderzak gdy miałem komplet pasażerów lub bujało tyłem na nierównościach. Widocznie poliftowe zderzaki dopiero są dostosowane do szerszych opon.
tak takie opony mozna zakładac do 1.8 albo 2.0 ale nie do 1.4 bx
Jak już pisałem w tym temacie jeździłem 1.4 bx przez chwile na 17stkach i jakoś wielkiego muła nie było ... 145 BX to nie jest auto do startów ;) A za to jaka przyjemność sunąc ponad setke na 17 :D z mruczeniem boxerka ;) Miazga ;)
W 147 1 1.6 TS mam 18" - też mówili że będę ruszał wolniej jak rower - ale jakoś nie ma tragedii ;)