Też spotkał mnie ten problem :( Kupiłem już prowadnicę sprężyny i w przyszłym tygodniu jadę na założenie. Czy lepiej od razu wymienić 2 prowadnice czy wystarczy tą uszkodzoną?
Printable View
Też spotkał mnie ten problem :( Kupiłem już prowadnicę sprężyny i w przyszłym tygodniu jadę na założenie. Czy lepiej od razu wymienić 2 prowadnice czy wystarczy tą uszkodzoną?
Ma ktoś zbędną prowadniczkę Chętnie odkupię.
Panowie może podać opis całej operacji od początku do końca? Rozumiem że "bolec" sprężyny musi być zdjęty z pedała sprzęgła, tak? Po drugie czy trzeba wyjmować sprężynę (mieć ja w ręce) i dopiero wkładać prowadnicę, czy sprężyna może być na miejscu i tam próbować założyć prowadnicę? Rozumiem też że sprężyna z prowadnicami wchodzi bez problemu na miejsce. problemem jest założenie "bolca" sprężyny na pedał, tak?
Hej macie namiary na tego gościa z Namysłów co wam to zrobił ?
Na forum jest manual, rzezba jest z tym lekka, ale sprężynę możesz osadzic a potem zakładać jej wpust w padał, niestety dostęp jest kiepski.
Wysłane z Nokii 3310
Załącznik 232000Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie gdzie dokladnie jest ta sprężyna bo wydaje mi się że u mnie jej niema. Poniżej foto jak to wygląda u mnie
Sprężyna znajduje się powyżej miejsca, któremu zrobiłeś zdjęcie.
Do wymiany sprężyny polecam wymontować skrzynkę z bezpiecznikami oraz pedał sprzęgła. Pracy jest więcej, ale tylko pozornie. W dodatku plastikowa tulejka łącząca pedał sprzęgła z pompką jest teoretycznie jednorazowa - trzeba się nagimnastykować, żeby jej nie uszkodzić przy demontażu. Za nową w ASO zapłaciłem kiedyś 40 zł...
Jak kolega wyżej mam pytanie czy jeśli wypadła mi sama prowadnica to muszę zdejmować sprężynę żeby zamontować nową prowadnice?
Zna ktoś jakiegoś magika który potrafi założyć prowadnicę w Krakowie lub okolicach?