A jak się demontuje lampę? Padł mi silniczek od regulacji świateł z prawej strony. Auto ze zwykłymi żarówkami.
Printable View
A jak się demontuje lampę? Padł mi silniczek od regulacji świateł z prawej strony. Auto ze zwykłymi żarówkami.
Demontaż zderzaka, a później lampy - sama lampa jest na 3 śrubach:
Załącznik 152770
Na youtubie masz filmik jak ściągnąć zderzak. Jak chcesz wyjąć tylko jedną lampę,to wystarczy że zderazk ściągniesz do połowy i dojdziesz do dolnej śruby od lampy.
ok ok
Dodano po 15 minutes:
A nie da rady wymienić silniczka bez wyjmowania lampy?
PabloXXL jak wygląda sprawa z polerowaniem i obklejaniem ? ;)
Do polerowania kupiłem papierki scierne o grubości od 1000 dm 2500 i pastę polerską. Jak już wypoleruję ( dalej brak czasu) to okleję tą folią którą kupiłem na allegro i polecał ją kolega Belfer:cool:
Dodano po 2 minutes:
Do tej pory to tylko wyczyscilem lampy od środka i już jest spoora różnica.
Nie wiem czy się w ogóle da wymienić sam silniczek bez rozklejania lampy, na allegro nie widać takiej części a sam jak wyjmowałem lampę do czyszczenia to silniczek nie jest wypinany na pewno od niej w sposób ogólno dostępny. Silniczek jest w środku ale może ktoś to robił np po ówczesnym wyjęciu soczewki...
Dodano po 14 minutes:
Faktycznie magiczna ta folia, będzie trzeba pomyśleć o tym wynalazku na wiosne;) Myślałem, że chcesz obkleić ten chrom a pisałeś o folii na czoło tub klosza:) Zdaj relacje koniecznie:)
1. czym i jak czysciles od srodka ?
2. jakiej pasty planujesz uzyc ?
z gory dzieki za porady - mnie to tez czeka bo swiatla delikatnie mowiac sa liche....
edit:
ad. 1 - juz zobaczylem post w ktorym opisujesz metode ;) co zrobiles z odblysnikiem ?
Światła są liche soczewkowe, bo np długie wg mnie nawet jak były zakurzone tzn nie tyle odbłyśnik co ten chrom w środku to świeciły rewelacyjnie, no ale w końcu to światła długie. Z odbłyśnikiem nic nie robiłem, umycie polepszyło ich świecenie, w przyszłości pewnie trzeba będzie myśleć coś więcej, na razie jest dla mnie ok.