Polskich liter nie ma, podobnie przy nawigacji TomTom pokazuje np. ul. "Niezomnych"...
Printable View
Polskich liter nie ma, podobnie przy nawigacji TomTom pokazuje np. ul. "Niezomnych"...
no i dupa nie łyknął wersji 6 cos nie tak
Pojawiła się wersja 7.0 do ściągnięcia tutaj:
http://www.blueandme.net/blueandme/i...pport/download
z ciekawości zastosowałem procedurę opisywaną na tej stronce, wykonało plik Bmconf.xml i na usb został zapisany plik wersji 5.6
wgranie wrsji 5.6 zajeło około 5 minut, 4 razy się restartował, updating in progress i na koncu USB updating end.
na końcu stosowny komunikat po polsku podał Blue&Me, proste, skuteczne i bez stresu.
trzeba tylko czytać instrukcje, pierwsza była po polsku, updaty bez instrukcji po polsku.
wszystkie komunikaty były na tym małym wyświetlaczu, nie na ekranie nawigacji.
U mnie też poszło, ale najadłem się trochę strachu... Kiedy po chwili ciszy i zniknięciu napisu UPDATE IN PROGRESS włączy się znowu radio, należy CZEKAĆ i najlepiej (przynajmniej ja tak robiłem, chociaż nie wiem, czy to pomaga, może wystarczy tylko czekać), co jakiś czas wciskać klawisz ze słuchawką. W pewnym momencie pojawi się INSTALLATION IN PROGRESS a potem UPDATE COMPLETE i dopiero wtedy mamy załatwiony temat. Ja musiałem procedurę powtarzać, bo B&M gadało po włosku i nie chciało się łączyć z TomTomem. Na szczęście powtórna instalacja z innego pendrajwa rozwiązała problem.
- a jak można sprawdzić zainstalowana wersję B&M ?
Sprawdzić się nie da, znaczy się w menu ADVANCED SETTINGS masz APPLICATION ID i IMAGE ID, ale jak to się przekłada na wersję, musiałbyś chyba poszperać w sieci.
Z zauważalnych wydaje mi się, że teraz pokazuje nazwę urządzenia po sparowaniu, a wcześniej tego chyba nie było :D. Generalnie jest tylko info, że "improves compatibility with latest phones" więc nie spodziewałbym się rewelacji, Czy może czytnik SMS-ów działa nie miałem jeszcze okazji sprawdzić.