W tym miesiącu lokalny patriotyzm idzie w parze z najlepszą fotką - głos na 5 :)
Printable View
W tym miesiącu lokalny patriotyzm idzie w parze z najlepszą fotką - głos na 5 :)
dla mnie 3 , za odwagę , i za fajne tło dla ALFY ( zwykle proste zdjęcie a nie żaden tam foto montaż na kompie )
Potwierdza się raczej moja teza, ze w każdy temat musisz wcisnąć swoje 2 grosze nie wnoszące nic do dyskusji ;] Standard ale zauważyłem, ze od tematu z zawieszeniem pojawiasz się wszedzie tam gdzie ja aby wyrazić to, ze się ze mną nie zgadzasz nie ważne w jakiej kwestii ważne żeby się nie zgodzić ;]
Zobacz sobie edycje maj i czerwiec zeszłego roku. Na obu Brera na obu w tej samej scenerii tylko ujęcie inne. Czy to źle? Widocznie nie bo za drugim razem wygrała :)Cytat:
Chyba Łukasz miał na myśli to, że zdjęcie było praktycznie identyczne do tego z zeszłego roku.
Albo coś robimy konsekwentnie i wszystkich traktujemy równo albo z góry w regulaminie zaznaczmy, ze jest samowolka. Zostało by miesiac temu foto odrzucone z tytułu "niekatualności" to bym w tym miesiacu nie podsyłał tej fotki...
Eeee, no co Ty.... zwyczajnie przeglądamy te same tematy. Strasznie się spinasz gdy ktoś nie wyznaje tej samej teorii. Sesja Brery dostała dwa podejścia, Twoja też - wiec zostaliście potraktowani tak samo. A jak już nie dostałeś 3 podejścia to masz o to pretensje. Stąd wzięło się to powiedzenie.
P.S. To, że w jakimś przypadku naginany jest regulamin nie znaczy, że taka jest już zasada. Domyślam się, że w przypadku Brery uznano, że kadr można poprawić i stąd wzięło się miesiąc później. Ale to tylko moja teoria.
Tylko gdybym nie napisał, ze to ta sama sesją to byś nawet o tym nie wiedział bo jest całkiem inne foto więc już nie wymyślaj teorii o dwóch podejściach bo nic takiego w regulaminie nie ma ;]
Po pierwsze: odciepajcie się od mojej Brery! Zazdrośnicy ;) (ps. fotki z maja i czerwca miały innych autorów)
Po drugie: pływak ma rację. Czego regulamin nie zabrania - jest dozwolone. Nie znalazłem adnotacji, że zdjęcie musi być aktualne.
Po trzecie - zgadzam się, że jednoosobowe jury to średni pomysł. Jedna osoba może się pomylić - to ludzkie i nie ma się o co burzyć. Dlatego przydałoby się kilka osób aby zminimalizować ryzyko karygodnej (w subiektywnych opiniach) pomyłki.
Nigdy nie krytykowałem zdjęć ale w tym miesiącu napiszę, że tło niektóych zdjęć jest bez sensu (niebieska blacha, góry ziemi albo zwały drewna i trakcja).
A fotka GTV6 z pobocza to naprawdę ktoś zrobił z nudów. Chyba, że miało wyglądać że się pali.
Ja uważam że saroo robi dobrą robotę. Skutecznie "oddziela ziarna od plew" pilnując aby pod głosowanie trafiały najlepsze prace. Wiadomo że wszystkim się nie dogodzi. Czasem zdarzy się że do konkursu trafi zdjęcie które według reszty nie powinno. Komisja jest jednoosobowa ale z tego co pamiętam saroo prosił o pomoc w prowadzeniu konkursu. Nie wiem tylko czy ostatecznie ktoś się znalazł czy nie. W tym miesiącu nie zakwalifikowałbym tylko zdjęcia GTV na tle niebieskiej blachy bo ma zbyt wiele niedociągnięć. Wziołbym za to 2 zdjęcia które są na poboczu. Ludzie wysyłają zdjęcia do konkursu, a nawet się nie zastanowią czy chcieliby takie zdjęcie widzieć w kalendarzu. Trzeba mieć trochę samokrytyki.