Klasykiem to będzie moja 145 z boxerkiem na pokładzie, jeszcze troszkę. :lol: :lol:
A w związku z tym że nic w niej nie modyfikuję i nie "tjuninguję" mam na to sporą szansę 8) . He he jeszcze tylko kilkanaście lat i gruba kasa będzie. :P
Printable View
Klasykiem to będzie moja 145 z boxerkiem na pokładzie, jeszcze troszkę. :lol: :lol:
A w związku z tym że nic w niej nie modyfikuję i nie "tjuninguję" mam na to sporą szansę 8) . He he jeszcze tylko kilkanaście lat i gruba kasa będzie. :P
A tak nawiasem- widziałem na mobile.de Alfę 90 z roku 85 z ważnym TUVem za 2500 EUR. Silnik 2.5 V6, wersja QO
No i ciekawe, czy te 20 lat wstecz ktokolwiek prognozował, że taka 5-cio letnia 90 stanie sie klasykiem :wink:Cytat:
Napisał fiergloo
Ona najpewniejsza - jeśli chodzi o usterkowość- to nie była. Dopiero w wersji Super conieco poprawili. Ciekawe auto- transaxle, V6 i elektroniczna deska.
Gdyby tak było, nie pisałbym, ani też nie siedział na tym forum, zastanów się zanim zadasz pytanie. Skoro nie rozumiesz mojego toku rozumowania - wywnioskowałem z opisu na Twoim blogu, że uważasz każdą nową Alfę z blokiem gm nie godną nazywania się Alfa Romeo (w tym 159), stad moje pytanie.Cytat:
Napisał fiergloo
pzdr
Model 156. Ta Alfa to przełom w koncernie Fiata. Model który rozsławił Alfę na całym świecie dzięki temu że została Samochodem Roku. Piękna i wyjątkowa jest do dziś.