-
1 załącznik(i)
Ja również po. Seria pokazała 146 kucy, po remapie wyszło 171. Auto ma wyczówalnie większego kopa:) Sam silnik chodzi troszeczkę inaczej, na wykresie tego nie widać ale wydaje mi się, że teraz auto równiej przyśpiesza. Jeśli chodzi o spalanie to jak narazie pali o 1 litr więcej niż poprzednio ( narazie mój ecodriving polega na: but w podłoge do pierwszej nieomijalnej przeszkody napotkanej na drodze, hamowanie i znowu but ). Tak jak Cinek mówił, przy butowaniu będzie więcej palić więc nie uwierzę że komuś przy takim samym butowaniu jak poprzednio spali mniej. Przy eco powinno palić mniej ze względu na większą sprawność silnika ale to będę dopiero sprawdzał po następnym tankowaniu. Ogólnie jeśli ktoś się zastanawia nad chipem to mogę go z ręką na sercu polecić, pod warunkiem, że robi to profesjonalista ( czyli Cinek ). Widać, że chłop ma pojęcie o tym co robi.
Obiektywnie: 170 KM na takie auto (waga) to żadna rewelacja dla fanów "szaleństwa", ale przy normalnym użytkowaniu ( robię 500 km miesięcznie ) to nic więcej nie potrzeba. Żart, w przyszłym roku celuje w 200 ;)
Załącznik 70014
-
No to dzisiaj ja byłem u Cinka i jestem bardzo zadowolony, seria wyszła na 158koni po modzie wyszło 187,9 i 385,5Nm no i jestem zadowolony z efektu jak i podejscia i pracy Cinka, samochód dodatkowo mniej pali co zauważyłem wracając do domu. Dzięki wielkie a poniżej screen
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d8f0110decd.jpg
-
A ile taka przyjemnosc kosztuje u cinka?ja mam tylko 105km ale jakby bylo chociaz 130 bylo by super
-
teraz puszuszek to już doopa zimna - III tura end
IV na wiosnę chyba
kosztuje tyle ile powinna :-)
-
Bocian spoko moze byc nastepnym razem ale jest to kwota 3 czy 4 cyfrowa?
-
Admor: Co takie "fale dunaju" miałeś przy normalnym sofcie ?
Po strojeniu wyszło fajnie :)
-
No fakt trochę poszarpany był wykres i czasami dało się odczuć to jadąc sam nie wiem dlaczego ale teraz płynnie przyspiesza tak jak ma:))
-
przypuszczam ze moje kreski na serii beda bardzo podobne bo tez czuje jak autem podczas buta szaprnie przy 2500 obr ( ale to podobno EGR ) i niżej jest znacznie więcej mocy jak u góry. Widze DPF zostawiłes :)
-
pampik: Tak zostawiłem, a Ty wycinasz swojego?
działa mi narazie więc uznałem że nie będę wyrzucał, sam nie wiem czemu ta seria tak miała ale dokładnie miałem czasami takie momenty ze przyspieszał i miał momentami delikatne dołki w zależności też jak się pedałem gazu operowało. Teraz wyraźna różnica jest na wyższych biegach, znacznie większa elastyczność, na niższych zresztą też. Co do spalania to zrobiłem taki mały test wyzerowałem komputer jadąc na chip i tak samo zrobiłem wracając tą samą drogą starałem się jechać podobnym stylem jazdy, wiadomo reszta wyjdzie w czasie.
-
ja sie własnie mocno nad tym zastanawiam. Jako tako problemu nie sprawia - przynajmiej na razie. Mam jeszcze troche czas u bo z cinkiem jestem umówiony na początek przyszłego miesiąca więc jeszcze pare KM zrobię i zobacze jak sie ten DPF sprawuje. Ale z tego co iwdze to wypala sie mniej wiecej co 300 - 350 km i jazda głównie w mieście. W weekendy tylko katowice - tychy.
Co do degradacji oleju przez przerwane wypalanie ... hmm olej i tak wymieniam co najwyżej co 10 tys km. Nie zdażyło mi sie póki co przerwac prodedury wypalania. A pasuje mi fakt ze auto z tyłu nie jest okopcone i nie smierdzi jak z ursusa.