-
U mnie też oba świecą w dół jak u autora wątku - dzisiaj wracałem po ciemku i po prostu 2 metry przed autem jest linia świateł. Podłączyłem się pod centralkę wykonałem test siłowników i widziałem, że chodzą góra/dół i ustawiają się w w górnej pozycji ale zdecydowanie za mało. Chyba brakuje już regulacji - jedyne wyjście to podkładki i ustawienie reflektora?
-
Test można wykonać a ramię/łącznik czujnika urwany!!!
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
-
Ale że co, test się robi, światła idą w górę tylko za mało i nie da się więcej podkręcić imbusem tzn. że czujniki/ramiona urwane?
-
Hmmm a mechaniczne pokrętło już jest na maxa w górę?
-
Jakie pokrętło? Przy ksenonie nie ma żadnych pokręteł...
-
Każda lampa ma mechaniczną regulację.
-
No to napisałem że regulacja na silniczku imbusem jest już moim zdaniem na maksimum nic więcej nie umiałem podnieść... Dodam, że jeszcze rok temu na jesień świeciły na prawdę dobrze, a teraz jakaś klapa.
PS
Dziwne, że jak przekręciłem ustawieniem kąta to też podniosły się trochę...
-
A czujniki na wahaczach sprawdzałeś?
Tak jak pisze jaboleq. Test sobie zrobisz i regulacja chodzi. Tzn, że silniczki poziomujące są ok. Jednak jesli jest problem z czujnikami to silniczki dostają zły sygnał i nie poziomują.
-
Jak skończył Ci się zakres regulacji a nie ruszałeś lamp to masz jakąś usterkę i system kładzie Ci lampy na glebę. Ja też bym obstawiał problem z czujnikami. Albo urwane, albo coś się w środku pochrzaniło. Mój jeden coś się w środku rozsypał i też miałem problem. Jak je odczepisz to mają ciężko i płynnie działać, jak w masełku.
-
A można to także zdiagnozować po parametrach, które są dostępne po podpięciu się fes/mes'em?
Patrząc na lampę mam wrażenie, że soczewka jest za mocno w dół ale wyżej jej dać nie mogę imbusem na silniku - możesz marek nagrać filmik jak to pracuje gdy jest sprawne i ile ta soczewka się podnosi bo nie mam z czym tego porównać. Prawej lampy nie ruszałem ale też świeci za krótko, a lewa została wymieniona na xenon bo wcześniej była rozbita i ktoś wsadził żarnik do zwykłej lampy - nie lubię rzeźby i chciałem to przywrócić do normalności...