Przy takim spalaniu to ja już wolę swoją benzynę...
Printable View
Macie rację Airen i prymie. Wniosek wyciągnąłem na podstawie wypalania statycznego - przed było 7%, po wypalaniu 80%. Po dłuższym grzebaniu okazało się, że ciśnienie różnicowe szło w minus przy zwiększaniu obrotów, ostatecznie wyszło na to, że czujniki były jakoś odwrotnie popodłączane.
Swoją drogą niezła szkoła. Polecam zainteresowanie sprawą wszystkim, którzy mają ujemną wartośc ciśnienia różnicowego.
Nie chcę zakładać nowego tematu więc podepnę się pod ten. Czy to normalne ze pdf wypala sie co 500 km? Trochę mnie ten cały filtr zaczyna irytować...
Jeszcze jest Ok. Jeździsz po mieście? Jak Cię irytuje to wytnij go ;)
wlasnie sie pozbylem drastwa bo juz nie dalo rady z dpf. mam 200k na karku i pod gore nie jechal ani na skrzyzowaniu nie bylo mocy. roznica? oczywiscie. teraz pytanie bo liczylem ze po wywaleniu dpf bedzie oszczedniej jezdzic a mi sie wydaje ze wiecej pali teraz. zapytalem sie kolesi co mi wycieli i mapowali ze za ciezka noge mam i sie nabijali. czy mozna spartolic cala operacje wgrywania softu? i czy trzeba wymienic olej po usunieciu dpf?
Bonzo - a kto ci wywalal DPF?
Co do eco naklejek z wjazdem do stref to nie mam pojęcia jak to działa ale 2 tygodnie temu kupowałem taka do Audi z 2008 roku (kolegi) w TUV-Nord i nic nie było badane.
Po prostu dałem dowód, pani zapytała czy 2008 to rok produkcji, gdzie jest numer rejestracyjny, cos tam w kompie pogrzebala i dała mi zielona naklejke (najlepsza klasa czystosci spalin) za 10 Eur.
Audi mogło miec wywalony DPF, zmieniony soft i nikt nic nie sprawdził. Przypominam, ze w Niemczech to było!