Wymiana pojedynczych panewek nic niezmienia. Za okolo 25 zł da sie zregenerowac korbowód. Wiem, bo robilem i jest to bardzo skuteczne. Jak obrucona jest panewka na korbowodzie to trzeba dac go do sprawdzenia. Jesli główna to caly blok suwmiarka. Jak ktos pisal - tego niezmierzysz robi sie to czujnikiem. Nieradze tego robic samemu. Żeby zmierzyc trzeba pokrywke korbowodu dokrecic momentem zgodnym z ksiazka, a nie na oko bo to bezses. Mocniej dokrecisz - bardziej panewka jest dociskana. To jest bardzo ważne. Ja mam u siebie silnik 1,4. Gość który jezdzil tym autem od momentu kupienia niezdawal sobie sprawy ze stukanie które slychac w silniku to jest panewka na korbowodzie. Jeździł z tym i jaki skutek ?? Jedna chamsko zdarta panewka, reszta lekko. Caly zapchany filtr oleju, pompa oleju do wymiany(chodzila jakby ktos kilo piachu nasypal) Niepolecam naprawy takiej dorazniej, kombinowania. Lepiej zrobic raz, a dobrze. Wydac tam te 300, a nie 30, bo to nie naprawa. Chyba, ze chcesz potem zbierac w misce olejowej panewki które bokim powylazily.