-
Witam
Mam pytanie czy ten kolektor bedzie sie nadawal do alfy 147 2006 1.9 jtdm 150km 16v (czy we wszystkich silnikach po roku 2006 sa klapy?) mam zamiar pozbyć się klap czy moze jest jakies inne rozwiazanie na dniach będę wymieniał rozrząd i chce to zrobić przy okazji.
http://allegro.pl/kolektor-ssacy-1-9...727320916.html
Dziekuje
-
Odgrzebuję temat. Mam kolektor plastikowy, a mam okazję kupić aluminiowy z 156. Podejdzie p&p? Co z tym nastawnikiem i wężykiem od chłodzenia? Duża rzeźba ?
-
Z tego co pamiętam to nie podejdzie w ogóle
-
Ja w swojej miałem kolektor aluminiowy i wymiana na ten ze 156 była p&p. Nie wiem czy w przypadku plastiku też będzie pasował.
-
Nie podejdzie wogóle, w sensie że nie ma gdzie zamontować nastawnika klap, czy po prostu nie pasuje? Z tego co widzę organoleptycznie, kolektory wyglądają podobnie, uszczelka jest taka sama.
-
Da się zamontować. Jedynie nie ma jak przyczepić nastawnika klap i blaszki odciągowej w okolicy klapy gaszącej przykręcanej na 2xM6 Torx30.
-
Da się coś przy tym "wydłubać"?
-
Panowie z 2.4 kolektory między 156 a 159 pasują.
Ale czy w przypadku 1.9 jest tak samo? Kiedyś interesowałem się tym tematem i nie znalazłem pasującego kolektora.
-
Ja mam zamontowany aluminiowy w swoim silniku w miejsce plastikowego. Da się to zmieścić, jedynie przy odkręcaniu rozrusznika jest ciężko z miejscem.
-
Co zrobiłeś z nastawnikiem klapek? Jak go zamocowałeś?