Napisał
delta
Witam, przymierzam się do kupna Alfy 166 2,4JTD, znalazłem ładny egzemplarz, ale:
1. rocznik 2001, przebieg 85 tys.km... Możliwe?
Auto jest zadbane, wnętrze, tapicerka, fotele (materiał), wykładzina w bardzo dobrym stanie, czyste nie wytarte. Jedynie skórzana kierownica i gałka zmiany biegów wytarte - szczególnie gałka zmiany biegów - właściciel mówi,ze to żona widocznie starła kierownicę i gałkę pierścionkami :)
Twierdzi że przebieg można sprawdzić na komputerze w ASO. I tu pytanie czy rzeczywiście? Bo czytałem gdzieś, że przebieg zapisywany był w czarnej skrzynce w modelach po 2002 roku... Jak to jest?
2. Auto z tego rocznika z takim przebiegiem, komplet kluczy, karty kodowe, sprowadzony w 2005 roku z Francji, 2 właściciel w kraju, dobrze utrzymany, poza zrobieniem przegubu nie wymagający wkładu - za kwotę poniżej 20 tys zł. Możliwe?
Co o tym myślicie?
Do wyboru mam jeszcze Lancię Lybrę SW - ale o to który model wybrać nie będę tu pytał ;)
Z góry dzięki za odpowiedź, może dzięki Waszej pomocy niedługo stanę się szczęśliwym posiadaczem i częstszym gościem.
pozdrawiam,
Witek