no wlasnie ale zadbana ti to juz w cenach jak podales a i tak nie wiadomo co z nią moze byc :mrgreen:
DeeS, pojezdzij na probe paroma jednostkami i wybierz tą ktora ci najbardziej odpowiada, zdarzają sie i 1.8 i 2.0 co mają dynamike 1.6 niestety :P
Printable View
no wlasnie ale zadbana ti to juz w cenach jak podales a i tak nie wiadomo co z nią moze byc :mrgreen:
DeeS, pojezdzij na probe paroma jednostkami i wybierz tą ktora ci najbardziej odpowiada, zdarzają sie i 1.8 i 2.0 co mają dynamike 1.6 niestety :P
Cytat:
Napisał Alfista
Tego to bym raczej nie chcail doswiadczyc bym sie chyba zalamal :cry:
A jaka jest roznica spalania tym samym stylem jazdy w poszczegolnych silnikach?
około 2 literków ale przyjemność z 2 litrówki jest bardzo duża . Wydaje mi się że 145/146 jest bardzo twarda w porównaniu do 155 i niejest tak komfortowa na wybojach i nierównej drodze wszystko się czuje
Ja mam 155 jeździłem dwiema 146tkami no i sam miałem 145tke myślę że mogę obiektywnie powiedzieć że raczej się mylisz bardziej komfortowe zawieszenie mają 145/6 choć to dokładnie ta sama zawiecha co w 155. myśle.Być może chodzi tu o wage bo 155 jest z nich najcięższa no i wydaje mi się że troche mimo wszystko sztywniej zestrojona co czyni z niej pewniejsza w zakrętach (nie dotyczy 145/6 Boxerów , które z racji położenia silnika w zakrętach trzymają się bajecznie) , i bardziej bez kompromisową w użytkowaniuCytat:
Napisał 75andrew155
Kolego Dees no musisz się liczyć z tym że w 16v TS siadają wariatory więc musisz mocno osłuchać auto przed zakupem choć jeśli włożysz 1000 zloty po zakupie i zmienisz rozrząd wariator , pompę wody prawie by starczyło jeszcze na przewody:P to masz pewne autko i śmigasz nim aż miło , to tak tylko ku przestrodze :wink:
Kolego jeśli szukasz 146-stki to bierz 2.0 :D Co prawda trudno znaleźć zadbany i nie strzelony egzemplarz ale za tą kasiorę napewno coś znajdziesz. Ja sobie bardzo chwalę..hehe. Wyposażenie rewelacyjne. Zawieszenie palce lizać. W gruncie rzeczy spalanie nie jest takie tragiczne- moja ostatnio spaliła 8.2 litra przy jeździe do 3 tyś. obrotów :D Oczywiście zdarza się (bardzo często zresztą :D ), że pali więcej ale jak ją trzymasz powyżej 3,5 tyś. to jest diobeł na drodze. Jak jedziesz sobie 80 km/h i zredukujesz na trójkę to idzie jak z jedynki :D Trzeba naprawdę mieć furę kolo 180 i więcej koników co by jej dało radę. Już nie raz wyśmigałem beemki, ktore podobno też mają 150 koni(jakoś tego nie zauważyłem :D A mity o Alfie można sobie wsadzić..między palce. Jak dbasz o auto to będzie śmigać. Pozdrawiam i życze powodzenia w poszukiwaniach :D
nie przesadzaj :wink:Cytat:
Napisał wojtek7551
Polecam JTD. Elastyczność świetna-255 Nm momentu robi swoje. A spalanie...śladowe :)
Ja mam 155 i 145 boxerka i tez mam porównanie Na 145 jeżdzi się jak na desce , jest mało komfortowa na nierównej drodze nie mówiąc już o haczeniu bardziej wystających krawężników , miałem sporo napraw wydechu i zderzaka z tego powodu
Nie przesadzam kolego. Nawet jeśli jakieś ałdi ma 180(niby 30 koni więcej) to masa jego jest o wiele większa i w rzeczywistości nie widać tej różnicy.Cytat:
Napisał alfasound_mania
ja mam wersje super 155 z grubymi welurami i 155 jest o wiele bardziej wygodna niz 146 i te jej taborety..
w ogole 155 jest modelem ktory w mojej ocenie bedzie bił na głowe wszystkie inne, ma to cos w sobie czego nie ma zadna inna alfa..