U mnie wczoraj podczas wypalania było czuć jakby zapach nafty. Ktoś coś podobnego zaobserwował u siebie?
Printable View
U mnie wczoraj podczas wypalania było czuć jakby zapach nafty. Ktoś coś podobnego zaobserwował u siebie?
u mnie czuć zapach tylko jesli zgasze silnik podczas wypalania, tak nic czuć.
U mnie wypalanie w trasie co 500km, w jezdzie codziennej do pracy co 150 km.
Wracając do głównego nurtu tematu: u mnie przy ostatnim sprawdzeniu FES-em pokazało wypalanie co 1260 kilometrów. Ostatnimi czasy chodzę pieszo do pracy i autem jeżdżę tylko w trasach, a właściwie 90% po autostradzie.
U mnie w mieście co 400-500km w trasie co 800km średnio. Ale niedługo i tak go wywale pewnie.
U mnie wypalał się wczoraj. Generalnie pierwsze co rzuca się w oczy to wzrost spalania z 6-7l do 12-13l/100km przy jeździe 80-90km/h. Zmieniło się też trochę brzmienie, słychać było trochę jakby podwyższone obroty. Trwało to może kilka max. kilkanaście minut. Smrodu nie czułem:)
Ja niestety dpf-a musze wywalic. Wypalelem go komputerowo na ok 70%, bo niestety blad pokazywal i moc tracil. Myslalem, ze bedzie juz okej, ze dam rade go od tego czasu sam wypalac. Po 3 tyg znowu to samo jade i blad, po tym jak chcialem wymusic wypalanie jadac na 3500 obrotow przez okolo 5 km.