2500 ;_;
Czuje, że w dalszej przyszłości będę szukał właśnie takich :)
Printable View
Odkopując:
Wiem, że część z Was zna ten samochód: http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-v6-C30536109.html , bo temat o jego renowacji jest na forum. Niestety z tego co widziałem to relacja z prac zatrzymała się w którymś momencie. Dlatego pytanie do osób, które są bardziej obeznane z tą 155 - czy jest ona warta zakupu? Ewentualnie (jeśli ktoś wie) co jeszcze trzeba w niej zrobić?
To jest Alfa w posiadaniu naszego kolegi Darka, widziałem a nawet ja sie przejechałem zaraz po zakupie.Były problemy ze sprężynami(auto klapło na glębe ze nie dało się tym jechać<Darek wymienił springi) Szyba przednia była odklejona(Darek przykleił) outo odnowione, pospawane i wymieniono prę gratów. Wydaje się być OK, powinno posmigac parę lat
Z tego co pamiętam, to szyba sama się nie odkleiła.
Chciałbym się głównie jak najwięcej dowiedzieć o pracach związanych z renowacją blach - jak dobrze to zostało zrobione i na ile dokładnie. Wszelkie mechaniczne sprawy są jeszcze jako tako do ogarnięcia.
O co dokładnie chodzi z tą szybą?
Przeciekała woda do środka, krótka rozkminka skąd i okazało sie że szyba się odkleiła.mechanika tego auta jest prosta i dosc tania w gratach.Myślę że z poszyciem czyli z blachami to problemu nie było odświeżenie lakieru i chyba lakierowane elementy.
Spawanie odbywało sie głównie w podłodze i w tylnych nadkolach a tam raczej tragedii nie było. Wydech chyba też wymieniał
Czyli rozumiem, że cena 5 kafli jest w miarę uczciwą za ten konkretny samochód? Cóż, jeśli nie sprzeda się do końca września (a mam nadzieję, że nie), to bardziej zainteresuję się tematem. Tyle jestem w stanie nazbierać :) Niestety pierwszeństwo mają zimówki do Dedry + parę drobiazgów do naprawy. A potem będę działać z Alfą. Dzięki za informacje!
A nie była ona górnym rogiem uderzona? I w związku z tym szyba się odkleiła?
W jakim dokładnie sensie górnym rogiem?
Łączenie słupka A z dachem.
Tak mi się wydaje, chociaż na 150% pewien nie jestem...