Poprosze Marka zeby focie dla Was ruskiego lukoila pstryknal - mniej wiecej na za tydzien beda :) Niektorym mina setnie zrzednie :DDD bo co niktorym sie wydaje ze oni nadal na drzewie siedza - a czy tak jest faktycznie??Cytat:
Napisał fiergloo
Printable View
Poprosze Marka zeby focie dla Was ruskiego lukoila pstryknal - mniej wiecej na za tydzien beda :) Niektorym mina setnie zrzednie :DDD bo co niktorym sie wydaje ze oni nadal na drzewie siedza - a czy tak jest faktycznie??Cytat:
Napisał fiergloo
Tylko, że ja nie mówie już teraz o Lukoilu, tylko o stacjach prywatnych, które u nas wyglądają jak barak i kilka pomp z CPNu sprzed 30tu lat :D. Akurat pytałem gości co jeżdżą za Perm.Cytat:
Napisał RUDA
A że Rosjanie na drzewach nie siedzą to starczy spojrzec na zdjęcia z Moskwy i zobaczyc jakie tam samochody jeżdżą. Nie mówiąc o dzielnicach, gdzie niby stoją blokowiska, a w nich 7mio piętrowe mieszkania, gdzie jest jacuzzi i inne takie bajery.
Czy, jako procownik stacji STATOIL chcesz powiedzieć, że z dystrybutora tej stacji na którym jest napisane SUPREMA 95 lub SUPREMA 98 zatankuję, jakieś chrzczone zlewki nie wiadomo skąd :evil:Cytat:
Napisał rooshyo
Ja również włącze się do rozmowy, tyle co wiem to paliwa 95i 98 (normalne, nie powery i inne wymysły) są paliwami przetwarzanymi w polsce i 90% stacji kupuje je w polsce, a jak piszecie o różnicy jakości paliwa na różnych stacjach zgadzam się z tym związane jest z dolewaniem przez poszczególne koncerny swoich uszlachetniaczy. I to taka mała niespodzianka.Co tankujesz? Zależy co i kiedy do cysterny wleją i czy ją porządnie wypłukali przed napełenieniem.POZDRAWIAM
Zależy też czy obsługa stacji wymienia filtry przed zbiornikami. Bo jak nie to zaraz po napełnieniu głównego kotła można miec w aucie niezły muł.Cytat:
Napisał doldi
A cysterny z tego co wiem płukają najczęściej tylko przy zmianie paliwa, np jak jakaś konczy wozic opał i jest na wczoraj potrzebna przy benzynie. A tak to raczej raz na 3 miesiące-przykładowo mówię, bo dużo zależy od firmy.
A no i jak zauważyłem wielu kierowców wożących naprzykład ON mają samochody osobowe zasilane dieslem, które zawsze są zalane pod korek. A ubytki w cysternie problemem nie są, starczy czymś uzupełnic, żeby licznik podał taką samą ilośc l jaka jest na papierach
Sa stacje specjalnie dedykowane autom ciezarowym - z prostej przyczyny - wiadomo ze tir tankuje do pelna ok 1,5 tony paliwa na raz do dwoch zbiornikow - plus agregat (300 litrow o ile naczepa to chlodnia) - jak sadzisz ile trwaloby zlanie takiej ilosci paliwa rura o normalnym fi i zwyklym pistoletem :DDD jak z detalicznej stacji?Cytat:
Napisał fiergloo
Na takiej stacji rura nie wystaje z ziemi, -a jest montowana na podobnym patencie jak te nasze z lpg - waz paliwowy jest o wielkim fi i specjalnie adaptowanym nalewakiem (trzeba sie ponoc ostro zaprzec, zeby nie wyskoczyl z rak)- zeby tankowanie 1,5 tony trwalo nie 98-100 minut a 15 :DDD.
Takie dystrybutory maja ogromne firmy logistyczne u nas w Polsce- gdzie czas to pieniadz ;-)
Jak zalewałem 600 litrów na dwa kotły do Magnuma to trwało to 15 minut- dwa dystrybutory dla osobówek na Orlenie :D Lane rzecz jasna pod korek.Cytat:
Napisał RUDA
Jakość paliwa w całkiem sporym stopniu zależy od tego w jakim zbiorniku jest przechowywane , jak kiepsko zabezpieczony zbiornik to odbije się to na jakości paliwa .
Jeśli chodzi o stacje JET przechwycone przez Jukos to oni mieli naprawdę dobre zbiorniki, kumpel który pracował w firmie która im te zbiorniki spawała mówi że brali te z wyższej półki ( najlepsze brał Shell i BP ) , co do stacji robionych bezpośrednio przez Lukoil to nie mam infa .
A co do mnie to Ruskich sponsorować nie będę ....
Żeby ich nie sponsorowac to trzeba by było kupic rower. Bo i tak ropę w 90% mamy stamtąd.Cytat:
A co do mnie to Ruskich sponsorować nie będę ....
Wlacze sie do dyskusji.. Chcialem was ostrzec przed stacja Carrefour w Krakowie Czyzynach. Maja tu chyba najnizsza cene w Krakowie ale mam naprawde bardzo zle wspomnienia z ta stacja. W moim poprzednim Oplu Omedze skonczylo sie na koniecznosci oproznienia baku i wylania tego paliwa...