Wywali. Dlatego piszę, że musisz przełożyć albo podłączyć (to logiczne, że musisz "przedłużyć" kable).
Printable View
Wywali. Dlatego piszę, że musisz przełożyć albo podłączyć (to logiczne, że musisz "przedłużyć" kable).
Aaa no chyba że tak super dzięki za pomoc !
Ja mam prawdopodobnie fotele z anglika (nie mam maty w prawym i właśnie dokupiłem) ale do tej pory jak miałem zamontowane to nie miałem żadnego błędu poduszki.
Załącznik 269913Załącznik 269914
Panowie potrzebuje jeszcze kilku informacji , mianowicie jak podłączyć sterowanie fotelem ,
Kabel czerwony - zasilanie maty
Brązowy - podświetlenie ogrzewania
biało czarny - masa ogrzewania
Teraz bym potrzebował informacji na temat kabli :
Białego , gruby czarny , cienki niebiesko-czarny , cienki biało czerwony , cienki pomarańczowy , wszystkie cienkie kable wychodzą ze sterownika fotela i nie wiem zbytnio gdzie dać
Sprawdź w Elearn. Tam są wszystkie schematy
No właśnie nie mogę zlokalizować tych 3 kabli cienkich , te grube tam znalazłem i to jest zasilanie i masa lecz samo podłączenie tego nie daje żadnego efektu działania tego mechanizmu
To i ja się przyłączę do was, nabyłem Angliki w pełnej elektryce, a moja instalacja posiada w zespolonej wtyczce 3 moduły ale brak drugiej wtyczki i bezpieczników w bagażniku. Jadę jutro spróbować wymontować z dawcy.
Aż jestem ciekaw czy będzie się dało to jakoś spiąć������
Wszystko się da. Schematy elektryczne do ręki i jedziesz, najpierw z instalacją a później podłączasz resztę. Jeśli nie przeszkadza ci pamięć fotela pasażera, to możesz tak jeździć. Jeśli chcesz miec jak trzeba to musisz porzeźbic w sterownikach fotela. Na naszym forum swego czasu zajmował się tym z powodzeniem kolega [MENTION=4833]maly_777[/MENTION]
- - - Updated - - -
Witam ponownie, nie stety nie da się przeszczepić instalacji z anglika, ale to nie istotne, tak jak kolega wyżej pisał nie umiem rozkminić podłaczenia foteli, niby elearn, bo tam wszystko jest, ale nie stety, zasilanie i masa to nie wszystko. Potrzeba jeszcze podać sygnał z linii CAN, czyli z tych trzech ciękich kabli, czego nie ma w elernie.
Jeżeli ktoś posiada takie informacje, będę wdzięczny niesamowicie.
No oczywiście że się wszystko da, ale myślałem że będzie tylna wiązka jakoś łączona, przywiozłem skrzynkę z bezpiecznikami + wtyczki i reklamówkę kabli, więc postaram się odtworzyć, a przynajmniej postaram się. Ale nie jestem pewien podłączenia. Nie wystarczy + i-, bo wychodzi że musi być jeszcze podłączony, przynajmniej na krótko jeden cienki przewód. Teraz nie wiem który, i nie wiem jak to ma działać, czy trzeba podać 12V. A może dodatkową masę. Nie jestem elektronikiem, dla tego proszę o pomoc.
No właśnie ja też mam przedlifta, ale bez instalacji do foteli, do tego spaliłem sobie chyba jeden sterownik, więc jak ktoś ma zbędny to z chęcią odkupię, dogrzebałem się do schematów dzięki naszemu koledze i jeżeli to zadziała według schematów to wrzucę dla kolejnych odważnych szybki schemat podłączenia, a jeżeli chodzi o CAN to też nie ma nie wiadomo ile roboty, ale tego nie będę ruszał na razie bo nie mam centralek od lusterek
Mam angielski sterownik ze strony kierowcy, sprawny. Jesli jesteś zainteresowany.,pisz priv
Właśnie mam fotele z anglika.
Potrzebuję sterownik pasażera jeżeli chodzi o anglika, albo kierowcy w europejskiej wersji.
A co do lusterek to w sumie się jeszcze nie zorientowałem, do foteli instalacji nie ma, więc z lusterkami nie wiem. Porównam jak ogarnę fotele i będę zmieniał boczki.
To w takim razie cieszę się że nie będzie kombinacji, swoją drogą doszedłem w końcu do tego jak mają być podłączone elektryki, jak by coś to pomogę, a po montażu postaram się jakoś to mądrze opisać. Oczywiście chodzi mi o podłączenie w razie kiedy nie ma się oryginalnej wiązki.
Pozdro
To super. Wrzuć dla innych
Witam, panowie czy moze kto mi podesłać informacje jakie powinny byc przekażniki pod fotele elektryczne + grzanie? chce to zrobić jak fabryka czyli pod oryginalne wejścia w bagażniku. Oraz czy na jednym przekażniku moge podłaczyć elektryke + grzanie? ( pod jeden przekażnik jeden fotel )
Jest jeden przekaźnik od grzania foteli, najlepiej kup sobie od kogoś skrzynkę z bagażnika od anglika z częścią okablowania i tak będzie najszybciej, dalej dorobisz sobie instalację i w zależności jak to zrobisz będzie jak fabryka albo prawie jak fabryka :)
Daj fotkę tych kabli bo nie pamiętam teraz, musisz podłączyć CAN bo inaczej nie ruszą
Już niejeden twierdzil, że to proste i niejeden odpuszczał temat. Czekam na rozwój operacji
No mnie się udało, jutro odpiszę bo muszę zerknąć do elearn, nie chcę się pomylić:)
Nie wspomnę że nikt nie chciał pomóc, będzie dla potomnych
Schematy chyba ktoś wrzucał. Zatem czekam na pierwszego który umie gwoździe wbijać.
Jak widać jest to wykonalne i sie DA ! Fotele podłączone i wszystko działa tak jak należy i tak jak to było fabrycznie. Odpuszczają ludzie których to przerasta bądz nie wiedzą co do czego.
- - - Updated - - -
Serdeczne podziękowania dla kolegi "galek20" który bez trudu udostępnił schemat oraz swoją pomoc oraz wiedze. Więc potwierdzam ŻE SIE DA ZROBIĆ PRZEKŁADKE TAKICH FOTELI !
Wszystko działa łącznie z pamięciami czy tylko elektryka i podgrzewanie? Co z lusterkami? Napisz co dokładnie dokładałes. U mnie nie było problemu. Wszystko P&P bo miałem instalacje w przedlifcie
Ja mam przed lift i instalacje miałem tylko pod grzanie. Pod elektrykę fotela musiałem dokładać ale zrobiłem to w Ori skrzynce która jest w bagażniku. Dołożyłem oczywiście konektory w odpowiednie piny wszystko zgodnie z fabryka i dołożyłem po przekaźniku na fotel. Działa wszystko ponieważ wpisałem się również w CAN. Bez wpięcia w linie CAN fotele nie wystartują. I podobnie jest z Ori nawigacja jeśli ja dokładamy do auta bez fabrycznej nawigacji. Bez wpięcia w linie CAN nie będzie w pełni funkcjonalna.
Zależy jak kto do tego podchodzi, widziałem instalacje porobione na kostki elektryczne więc to rzeźba. Jeśli nie ma oryginalnej skrzynki zawsze można zrobić to na dodatkowych przekaźnikach wstawić bezpiecznik na każdy kabel zasilający, wszystko ładnie zamocować i też będzie działać. Kwestia chęci i odrobiny wiedzy oraz umiejętności :)
Moduł komfortu nie ma z tym nic wspólnego, wystarczy przeszczepić tylną skrzynkę z bezpiecznikami jeżeli ktoś nie ma i podłączyć do body.
Może to zrobić każdy kto ma trochę chęci i podstawy elektryki ;)
Fotele mają swoje niezależne moduły, tak samo jak drzwi, a te są połączone z bodycomputerem przez CAN, skrzynka w bagażniku jest wiadomo po co, natomiast moduł pod siedzeniem, nie wiem.
Ale skoro w mojej tak ubogiej wersji był, tzn. że jest od czegoś standardowego
Niech Ci będzie