Instrukcja tarcz rotinger
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/04/121.jpg
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Instrukcja tarcz rotinger
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/04/121.jpg
Z tym HANSem to pooglądałem parę filmów typu Hans vs no Hans.. Kurcze, jest o czym myśleć... :)
Porobiłem testy Niemca przed jutrem i miałem być, a tu pompa hamulcowa wyszło że kuleje. I sam nie wiem jak to wyjdzie
Panowie. Nowe tarcze, nowe klocki, pomiar bicia bocznego 0.02, czyli dopuszczalny, hamując dosłownie lekko z 120 do 80 słychać lekkie dudnienie. Reklamować, czy to się uklada wszystko?
Przy nacinanych to diabli wiedzą, huczy, buczy, kiedyś miałem nacinane po poprzedniku to pamiętam że sobie obiecałem że nigdy więcej.
Może jeszcze daj im szansę, może gdzieś tłuste/brudne/nie przylega całą powierzchnią itd. itp. No bo to bicie to jeszcze w normie.
Na nacinanych i nawiercanych dziwne odgłosy to normalne- daj im szansę
Albo mam pecha albo nie wiem już sam.
Piasta wyczyszczona, klocki tarcza nie były tłuste, odtluszczone, zaciski również czyscilem, klocki złożone z pasta montażowa do klocków...
Na razie 50km na nich zrobiłem.
Też tak miałem, raz nawet w drodze z stolicy do Pabla zboczyłem w tej sprawie i jest żlę jak biją, jak nie biją to pewnie wszystko w porzadku.
Ale dla pewności nagraj jak się da co słychać
Boję się dłużej hamować, żeby było ten dźwięk bardziej słychać. Ale dźwięk taki jak na starych tarczach podczas hamownia z 240 do 180.
Tyle, że tutaj jest z 120 do 80/50 i to bardzo lekko
Nacinane tarcze tak mają, że dudnią/huczą/whatever, ja już się przyzwyczaiłem.
Ja miałem rotingery raptem pół roku i śmietnik, bardzo mocno się pokrzywiły, jazda raczej miejska małe prędkości, czasem trasa ale i w wodę nie wjechałem :). Przy hamowaniu z większej prędkości to telepało całym autem a przy mniejszej prędkości hamowanie wyglądało jakbym naciskał i odpuszczał hamulec.
Teraz mam ATE i jest ok, zaciski (małe brembo) tarczę 305mm
Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka
Mam problem. We wrześniu założyłem na przód Brembo Max gładkie + ate, na tył Brembo max gładkie + Ferrodo premier. Zacisk z przodu duże Brembo. Przelatałem z 15 tys i mam problem z tarczami z przodu. Jak przejadę po nich palcem mają taka strukturę jak powiedzmy płyta vinylowa czyli takie małe rowki. Bicia na kierownicy nie mam, bardziej bym powiedział ze czuje lekkie bicie na pedale hamulca. Czemu tak się mogło zrobić. Co z tym zdziałać?
Taka tarcza, miałem już z 5 kompletów Maxów nacinanych i to nowa tarcz
Załącznik 225935
A to po 25 tysiącach, z tym że głównie trasa na DS3000
Załącznik 225934
I cała reszta tak samo wyglądała po mniejszym lub większym dystansie
Zmierz grubość tarczy czy aby już nie jest za cienka
No właśnie podobnie to u mnie wygląda z tym że tarcza gruba na 100%.U Ciebie widzę rant na tarczy co wskazuje że rzeczywiście cienka. Wspomniane bicie na pedale ma z tym związek na bank. Myślę czy nie zebrać tego delikatnie. Bo wydaje mi się że temat się pogłębia.
To samo miałem z Rotinerami HP (nawiercane ,nacinane, duże brembo). Przelatane jakies 4000 km normalnej spokojnej jazdy i tarcze złom. Pod koniec eksploatacji to hamowanie z predkosci 100 km/h bylo koszmarem tak telepało całym autem, teraz gładkie TRW i wszystko jak najbardziej oki.
hej
jakie klocki hamulcowe na tył do sedana 159 8v polecicie?
W zależności co na przodzie, jak drogowe na przodzie to iż tyłu - jakiś Ferodo Premier czy coś w tym rodzaju.
Ale przy mocniejszym przodzie (raczej to nie autosugestia, bo i po tarczach widać że bardziej pracują) gdy dałem na tył coś lepszego ale bez przesady - DS Performance czy Galfer 1055 - to uważam że lepiej się auto zachowuje przy hamowaniu, stabilniej i mniej nurkując (156tki) .
Jak chcesz zostac przy serii to tarcze brembo klocki ferrodo.
Tytaj mamy dzial Tuning wiec kolega myslal ze chcesz cos mocniejszego niz seria, lecz slowa " klocki to klocki " na to nie wskazuja.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk