Ok, dzieki za pomoc.
Printable View
Ok, dzieki za pomoc.
U Maruniaka też płaciłem 150zł za sprawdzenie auta. Podłączenie pod kompa, przejażdżka, na podnośniku, itd. No i nie wiem jak to się stało, że na jego komputerze pokazało przebieg (nie ten z licznika, tylko ten drugi, co jest widoczny tylko po podpięciu komputera) a na innych kompach po podpięciu pokazywało mi 0km...
Hej, czołem.
Mam do sprawdzenia jedną 147'mkę w PO. Najbliżej mam do Maruniaka. Chciałbym, żeby sprawdzenie było naprawdę dokładne. Czy tam znajdę specjalistów, a nie '' mechanikuf '' ?
wymieniał ktoś ostatnio rozrząd z pompą i paskiem pomocniczym i napinaczem w 156 1.9 16v ?
Gdzie się z tym udać, żeby nie było przesadnie drogo
Witam,
Potrzebuje sprawdzić 147 po zakupie :) czyli komp, silnik, zawieszenie itp. Dodatkowo podczas jazdy zgasł sam z siebie (po czasie odpalił), więc to jest priorytetowo do zdiagnozowania. Okres świąteczny więc jest problem:
- Maruniak - może pod koniec roku ale nic pewnego
- Kotorski - jutro z rana mam dzwonić, ale szanse małe
- Nagórscy - przez cały dzień nie mogę się dodzwonić
Tak więc czy może pojawił się ktoś nowy obeznany w temacie i sprawdziłby Belle? Na chwilę obecną najbardziej zależy mi na podpięciu pod kompa, nie daje mi spokoju dlaczego zgasł, może ktoś z Was ma interfejs i byłby w stanie zczytac błędy?
Pozdrawiam
Zwykłe zczytanie błędów nie koniecznie coś tutaj pomoże... Chyba że to np. błąd czujnika położenia wału (rozgrzane auto może mieć z tym problem a po ostygnięciu sytuacja na pewien czas się poprawia). Przydałby się jednak Examiner. Do Nagórskich trzeba długgooo dzwonić ale w końcu zawsze odbierają. Tylko do nich są 2 numery i nigdy nie pamiętam który jest ten właściwszy...
Udało się podpiąć pod kompa i był błąd czujnika położenia wału. Tak więc mam nadzieję że to będzie to, w nowym roku się wymieni razem z resztą ;)
a potrzebuję wymienić przednią szybę w Poznaniu, poleci ktoś kogoś? najlepiej północny zachód miasta ale innych miejsc nie odrzucam.
Nordglass masz też na Obornickiej, zaraz przed wiaduktem, również polecam.
Nie wiem czy w Nordlass dają swoje szyby, jeśli chcesz Piklingtona to osobiście robiłem na w Jurpolu, Kordeckiego 38 - rano odstawiłem, po pracy odbierałem. Nie mam zastrzeżeń.
czy któryś z tych trzech polecanych mechaników specjalizuje się w LPG? miałem tą wątpliwą przyjemność, że kupiłem zagazowane auto w Niemczech i chciałbym kilka rzeczy sprawdzić w końcu.
Wdł mnie powinieneś poszukać warsztatu który montuje takie instalacje jak twoja. Możliwe że jest niechlujnie zamontowana albo po prostu wymaga regulacji.
Jakiś dobry mechanik w Poznaniu na zawieszenie do AR 156 bo mój "miastowy" już powoli ręce rozkłada...a coś nadal puka i puka ?
Próbowałeś u p. Maruniaka? Polecam p. Łukasza.
Nie nie, jeszcze nigdzie nie próbowałem, bo cały czas łudziłem się, ze ten mój to ogarnie, ale jednak się myliłem... Możesz podać namiar ?
Ja tam polece Pana Kotowicz na Starołęce. Co prawda dopiero mam zamiar do niego jechać ale z oczu dobrze patrzy i widać, że się zna. Pojechałem do niego z polecenia znajomego na sprawdzenie auta przed zakupem. Więcej będe mógł powiedzieć po poniedziałku.
gumy stabilizatora sprawdzał ? jak nie to masz winnego
Myślę że twój wybór między trzema polecanymi warsztatami w Poznaniu możesz uzależnić od ich lokalizacji: Nagórscy Luboń/Łęczyca, Kotowicz -Starołeka i Maruniak -Wola.
Mieszkam na Ratajach, jeśli chodzi o te gumy na stabilizatorach... to kazał je kupić podstawiłem mu auto i powiedział, że nie ma czasu bo trzeba "całe zawieszenie ściągać" , tak więc gumy mam juz kupione 2szt. Jeśli macie kogoś kto byłby w stanie mi to wymienić w Poznaniu prosze o info.. Pozdrawiam
PS. Wiecie może jaki przybliżony koszt takiej wymiany może być w tym warsztacie ?
Babej jedź na Starołękę Bernard Henryk Kotowicz, świętego Antoniego 65, Poznań. Możesz również zadzwonić: 61 879 33 49.
Poszukuję elektryka do alfy 156 w rejonie Jeżyc (wola). Problemy z immobiliserem, VDC, ogólnie z odpaleniem auta. Możecie polecić kogoś kto ogarnia te sprawy w rozsądnych pieniądzach. Dzięki za pomoc.
Mam pytanie do kolegów z Poznania o Tuneforce czy regeneracja PDF zdaje egzmin i czy można za jednym zamachem zrobić inne rzeczy tak żeby było ok?
Moja Alfa padła. Kręci tylko do 3tys. i nic więcej na kompie były błędy EGR i PDF. Dzisiaj wymieniłem na nowy EGR ale błąd PDF pozostał i przejeździłem prawie godzinę po autostradzie na 4 biegu i 3 tys. obrotów ale nic to nie dało. Cięgno od klap wirowych spada i chyba nie są szczelne więc muszę wymienić kolektor i przy okazji jak już będzie zdjęty rozrząd to też go wymienie bo mam już 95 tys. km i ten nieszczęsny PDF z którym czeka mnie chyba regeneracja
Jeżeli chodzi o TUneForce to chłopaki mają sprzęt i wiedzę. Co prawda robili mi tylko kolektor (wywalali klapy) ale profi robota!
Co do DPF-a jeżeli max zatkany to można spróbować specjalną chemią (TUNAP),zawsze tańsze niż sama regeneracja.
Jeszcze co do wypalania: Mi też nie chciał załączyć procesu wypalania,winnym okazał się jeden z czujników temperatury za katalizatorem :)
Witam. Miał ktos moze okazje korzystać z naprawy magan service? Podobno tez są dobrzy
Do "mapy" warsztatów przyjaznych Alfie dodałbym "TAURUS-a" z ul. Obornickiej. Serwisuję u nich auta od kilku lat i nigdy się nie zawiodłem. Poprzednie auto żony też do łatwych nie należało ...a-klasa ;-) W tym tygodniu regenerowali mi linki od połączenia skrzyni z lewarkiem zmiany biegów. Mają też "reklamową" GTV więc coś jest na rzeczy ;-) Generalnie polecam!
Niestety muszę wystawić niemiłą laurkę warsztatowi Pana Maruniaka, bo to już przestało być śmieszne a jest raczej żenujące. Nie chodzi o samą naprawę, a o umówienie się na głupią sprawę: spojrzenie w zawias z tyłu, diagnozę i dopiero umówienie się na konkretną robotę. Niestety samo umówienie się przez telefon jest niemożliwe, bo "zadzwoni pan jutro", kolejnym razem "zadzwoni pan później", "ja do pana oddzwonię za parę godzin jak będę wiedział czy mam czas" (oczywiście zero kontaktu) i tak w kółko. Nie byłoby sprawy gdyby to był jednostkowy przypadek, ale szwagier na pierdołę - czujnik wału umawiał się tydzień aż w końcu łaskawie został przyjęty, a wiem z opowieści że to nie wyjątek, tylko nagminna praktyka w tym warsztacie. Szczególnie mnie to dziwi, że robiłem już auto u Piotra Nagórskiego i Kotowicza i nigdy nie było problemu, nawet jeżeli termin jest za dwa miesiące, to umawiamy się dzisiaj konkretnie, wpisujemy w terminarz i choćby się świat palił i walił to jesteśmy umówieni na konkretny dzień i godzinę. Serio takie olewactwo i brak szacunku dla drugiej osoby działa na mnie jak płachta na byka, wydawało mi się że czasy w których zakłady traktowały klientów jak natrętnych petentów i zło konieczne są już za nami, ale najwyraźniej się myliłem. Jeszcze raz: odradzam, szkoda czasu w ogóle próbować, i liczyć na łaskę wielmożnego pana, stracicie bezsensownie czas.
Hmm, serwisuje się tylko u p. Maruniaka i takich problemów nigdy nie miałem. Po kupnie chciałem umówić się na sprawdzenie po sprzedażowe, lecz niestety nie miał czasu przez najbliższy tydzień. Pech chciał że strzelił mi czujnik wału, mimo zapewnień wcześniej że nie ma czasu, telefon o 13 a o 16 miałem już sprawne auto. Na mniej ważne ważne naprawy terminy miałem na przyszły tydzień-dwa, lecz ostatnio coś mi obijało o rurę wydechową (okazało się że osłona się oberwała), telefon o 10, naprawione o 12.
Od jakiegoś miesiąca faktycznie ciężko się umówić, ale to podobno chwilowy problem. Jeśli chodzi o samą jakość usług, to cały czas jest na wysokim poziomie.
Dziwię się że nie korzystacie z uslug ASO Nagorskich pod Poznaniem w Łęczycy. Ogromna wiedza, doświadczenie i zamiłowanie do marki. Szybko i fachowo. I co najważniejsze są minimalne tansi od Kotowicza na Starolece. A i więcej sprzętu mają niż on.
Korzystamy. I z tego i z drugiego zależnie od czasu i terminów. :P
Też próbuję się umówić do Maruniaków od jakiegoś czasu, ale spokojnie czekam. To pokazuje jedynie że są oblegani czyli dobrzy. Kiedyś robiłem parę poważnych rzeczy u Nagórskich i jeśli chodzi o fachowość i podejście do klienta wolę Maruniaka, o kasie w ogóle nie wspominam bo tam u Nagórskiego to w ogóle kosmos.
Jakoś nie zauważyłem "kosmicznych" cen u Piotra. A przez prawie dwa lata jak mam Alfę, wymienił mi jakieś 75% części na nowe.
Za wiedzę, fachowe podejście, wysłuchanie moich upierdliwych zmian w trakcie i kaprysów uważam, że bierze odpowiednie pieniądze.
Wiedza kosztuje. Nikt nic za friko robić nie będzie.
To być może ja źle trafiłem. Niemniej dla mnie Maruniaki są zdecydowanie bardziej na "+"
ja oddaje auto do Kotowicza, nie wiem czy ma ceny z kosmosu ale za wymianę sprzęgła krzyknął 400zł , a jak pojechałem do mechanika co ma przyjazne ceny podobno i też zna się na rzeczy to zaczął wymyślać że to alfa ze to i tamto i mówi od 500 w góre :)
Fakt że jak miałem zajechany korek od oleju to kupił ori fiata za 70zł bez mojej wiedzy ale przynajmniej mam nowy :P
.
Nagórski serwisował auto przede mną jak nie byłem właścicielem no i żem znalazł parę smaczków typu zaklejenie węża co idzie do (nagrzewnicy chyba) taśmą która przecieka :D , wymiana czujnika doładowania (teraz mam dwa) zamiast posprawdzać vtg i wężyki ,oczywiście mogło być "weź zrób na szybko bo chce sprzedać"
Zdjąłem ramki nagórskich , założyłem biało czerwone alfaloholików.
Witam.
Posiadam Alfę 147 i chcę w niej wymienić kierownicę na multifunkcję i zamontować tempomat, jako że nie jestem obyty mechanicznie a nie chciał bym w swoim aucie niczego popsuć, lub co gorsza źle zamontować, czy byli byście w stanie polecić kogoś w Poznaniu i okolicach kto był by w stanie podjąć się takiego zadania ? Dzwoniłem już do pana Kotowicza ale niestety takich rzeczy nie robi :(
Robi to Nagórski. Ma odpowiedni sprzęt (kompa w sensie)
W Poznaniu masz jeszcze Maruniaka, ale nie wiem czy robi. Musisz zadzwonić, zapytać. Nie serwisuję u niego auta, więc nie wiem. Ogólnie w Poznaniu to te trzy osoby (Kotowicz, Maruniak, Nagórski) wg mnie najlepiej ogarniają włoszczyznę.
Pozdrawiam