No to ładnie poszedłeś ale to faktycznie chyba ostatni moment, żeby kupić taki samochód w normalnych pieniądzach...
Można wiedzieć jaka wersja i kolor ? :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
No to ładnie poszedłeś ale to faktycznie chyba ostatni moment, żeby kupić taki samochód w normalnych pieniądzach...
Można wiedzieć jaka wersja i kolor ? :)
W Związku Radzieckim też nie było granic, wiz i całego tego syfu. O dziwo niewielu Litwinów, Ukraińców, Gruzinów itd. tęskni...
Podobnie rzecz się ma z Jugosławią. Unia wybierając drogę socjalistycznego superpaństwa sama skazuje się na klęskę.
A że wielu biedaków ae świata chce mieszkać w krajach bogatszych to nie dziwota. Zresztą czy to unia czy nie unia to ich raczej grzeje. O dziwo wolą Szwajcarię i Norwegię nie będące w Unii, niż Rumunię, Polskę czy Portugalię.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Wersja Business, czyli 200 KM RWD. Oczywiście w jedynie słusznym Rosso Alfa :).
Giulia nie jest do końca z mojej bajki, bo jest:
a/ ciut zbyt duża - optymalnie się czułem w 147, tutaj jest +40 cm na długość i +17 cm na szerokość
b/ jest sedanem - a nie hatchbackiem albo chociaż liftbackiem
c/ jest ciut zbyt droga jak na moje standardy
No ale:
a/ lepiej jeżdżącego 4-drzwiowego samochodu już pewnie nie będzie - kolejna sytuacja, gdzie ktoś od zera zbuduje platformę pod najlepiej jeżdżący w swojej klasie samochód już się nie powtórzy - teraz priorytet to zasięg i multimedia
b/ PSA ruszyło z cięciami - w Alfie już wyrzucili wybór tapicerek, wczoraj czytałem, że z Peugeota wylatuje kompletnie silnik 1.6 225 KM (normy emisji), nadchodzący lifting Giulii to pewnie będzie maksymalne cięcie kosztów produkcji, również pod kątem mechanicznym
c/ nie ma innego samochodu z automatem, RWD i 200 KM w tej cenie... Wystarczy przejrzeć Otomoto, jak odpaliłem konfigurator "trójki", to po wybraniu silnika 184 KM, automatu, sensownych felg, tapicerki i lakieru już się zacząłem ocierać o 170 tys. zł, Giulię do produkcji z paroma dodatkami (katalogowo 153 tys.) mam za 144 tys.
d/ podobno szykują się podwyżki cen w Alfie, więc za chwilę się okaże, że za 150 tys. się nie da
Tak więc teraz pozostaje czekać, a potem chuchać, dbać i jeździć aż odpadną koła :). Co wszystkim polecam, ten samochód to ostatnia szansa na "driver's car" w rozsądnej cenie.
W tym temacie to już niezależni reporterzy mówią wprost - kupuj kilkuletnie auto i utrzymuj je w jak najlepszym stanie bo alternatywą zaraz będzie coś co autem jest tylko z nazwy.
Czy niektórzy z Was czytają co piszą?! Mam wrażenie, że nie... Więc temat zamykam ponownie bo nic konkretnego się człowiek z niego nie dowiaduje. Tylko nabijacie posty i zaśmiecacie wątek.
Jako, że klika dni temu pojawiły się pojazdy, które są najprawdopodobniej zakamuflowaną wersją produkcyjną podczas testów, otwieram temat ponownie.
https://spidersweb.pl/autoblog/alfa-...py-na-drogach/
Oczywiście Spidersweb nie jest moim zdaniem wyrocznią w takich kwestiach ale z tego linku powyżej najłatwiej przejść dalej.
Poniżej bardziej wiarygodne źródło i dużo zdjęć:)
https://www.carscoops.com/2021/08/20...nd-headlights/
Dodatkowo porównanie srebrnego prototypu z mułem:
https://www.instagram.com/p/CSZH8vJDgJG/
Autor porównania dodał kilka detali, żeby pokazać podobieństwo ale niektóre elementy nadwozia i linia ogólna są bardzo podobne.
Można śledzić kanał tego ziomeczka:
https://www.youtube.com/watch?v=oZJDC4r7IgU
Jest na bieżąco w temacie.
Jakieś tam fotki wnętrza
Załącznik 280895
Załącznik 280896
Załącznik 280897
No i nie będzie premiery Tonale w Genewie... Znów odwołali targi
Ponoć ma być wcześniej :). W styczniu.
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
No tak w styczniu... to chyba już czas na pierwszy lifting będzie :D
Ja bym nie był taki pewien, czy nie odwołali auta:))
Może derechcja Stellantisa zaprezentuje nam nowy, doskonały plan rozwoju marki, gdzie pokażą nam osiem nowych modeli,w tym trzy elektryki, jeden na wodór plus jeden trolejbus osobowy, co zapewni sprzedaż 400 tysięcy sztuk rocznie już za cztery lata:)??
Panowie, że odłożyli premierę Grecale to wiem, ale Tonale znów też? No, że na Genevie miało nie być to dlatego, że ma nie być Genevy, ale czy znów coś innego?
https://autogaleria.pl/polprzewodnik...ery-samochodow
Nie ma Genewy. Premiera ma być podobno w styczniu.
Jakieś tam fotki wnętrza
Załącznik 281266
Załącznik 281267
Załącznik 281268
Załącznik 281269
zegary niie startuja z dolu :O ciekawe czy bedzie krzyk Alfiarzy
Analogowe wskazówki czy wyświetlacz?
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
A żeby ich....
Ciekawe jakie silniki tam wpakuja ? Czy będzie cos nowego np. Elektryk czy silniki z giulia 2.0 ?
Osobiście wolałbym wyświetlacze i elektryk ...Alfa musi iść z duchem czasu
Giulia stelvio to chyba ostatnie benzynowe i tylnonapedowe pojazdy tej marki produkowane jeszcze według starych zasad
1.3 FireFly + hybryda.
[QUOTE=radosuaf;2302646]1.3 FireFly + hybryda.
Hmm a napęd na 4 czy przód jak moc takiego zestawu ?
Hybryda będzie na 4 koła, sama spalinówka na przód. Zerknij na Jeepa Compassa i dodaj sobie z 10 - 20% do mocy ;).
Tył elektryczny silnik, przód benzyna. Moc wyższa niż 240 KM ale nie wiadomo narazie ile będzie dokładnie.
Wadą hybrydy Fiata jest fakt, że korzysta głównie z elektrycznego silnika dopóki ma prąd w baterii a nie optymalizuje użycia danego źródła napędu w zależności od warunków. Jak prąd się skończy to silnik elektryczny pracuje tylko w trybie poprawienia osiągów a nie osobnego napędu.
Plusem tej hybrydy jest to, ze osiągi nie spadają nawet jak nie ma prądu ale bez regularnego doładowywania oszczędności nie uświadczysz.
Zdjecie szpiegowskie ktore zalaczam z instagrama z alfaclub poakzuje wnetrze szpiegowskie Tonale ktore jest obecnie mocno testowane.
Pokazuje to smutna prawde, ze jest niemal identyczne ze zdjeciem z 10.2019 (2 lata temu) ktore wyplynelo do mediow. Co robili przez 2 lata od tamtego czasu?
Załącznik 281300Załącznik 281300
Na plus obecność przycisków do obsługi.
Czekali aż ktoś zorganizuje im kasę na realizację projektu ;)
Alfa tańsza niż Jeep raczej nie będzie...
Podałeś wersję hybrydową... Benzyna będzie tańsza.
Wypasione Tonale z mocniejszym silnikiem i w hybrydzie, która naładowana nie będzie paliła benzyny w mieście a rozładowana maks 8-9 litrów , na pewno będzie droższa niż Stelvio w golasie które w mieście połyka 13-15l litrów. Osiągi Tonale tez będą lepsze.
Wyższa cena jest całkowicie logiczna.