wiecie kiedy te ramki może zostaną wysłane?
Printable View
wiecie kiedy te ramki może zostaną wysłane?
Sam się właśnie zastanawiam...wysłałem pieniądze już tydzień temu...
ja dostałem wczoraj
też zapłaciłem tydzień temu i dzisiaj przyszły :)
No ja też już jestem w posiadaniu nowych ramek ;) jak narazie rewelacja
Kolega pracuje/ uczy sie i nie ma czasu codziennie latac na poczte.
Mi też dzisiaj przyszly pomimo to ze zamowilem dawno...
Warto było czekać prezentuja sie bardzo dobrze, alfa brudna ze... a ramki nówka sztuka :]
Właśnie odebrałam od listonosza, idę montować i wio do pracy z nową ramką :girl_wacko:
Nie wiem jak jest z ramkami w stolicyale w Poznaniu widziałem może ze 4 sztuki.
dzis doszły i do mnie
dzieki
Zastanawiam się nad zakupem ramek i po przeczytaniu postów co do jakości wykonania nie mam wątpliwości, że są ok - tym bardziej za tą cenę. Ale mam pytanie co do 2 rzeczy:
Chodzi mi o to czy ramka ma wytłoczenia dociskające teblicę tak, żeby nie latała i brzęczała na wertepach oraz w przypadku otwarcia zaczepów tablica nie wypadnie czy trzeba stosować podkładki i przykleić zamknięcie, żeby temu ewentualnie zapobiec
Wiadomo, z tyłu sprawa jest prosta bo miejsce na tablice jest proste a z przodu jest wygięte i mam pytanko jak się zachowuje ramka - czy można ją bez problemy naciągnoć srubkami - nie pęknie? jak się ksztaltuje czy nie ma problemu z zamknięciem?
P.S. A widzial ktoś takie oryginalne ramki na przód do Alfy - gdzie to mozna nabyć? Czy do tego dało by się zaadaptować tą klubową ramkę?
Nie na tym forum. Co do naszych ramek, nie rozumiem Twoich wątpliwości odnośnie jakości. Ja nie narzekam, a mam je od czerwca - nie wyblakły, nie są luźne - ogólnie są w pytę. Ja mam obie przykręcone 4 wkrętami dla świętego spokoju.
Nie chcesz - nie kupuj! Proste.
ramki dostałem,alfa wygląda pięknie :D
jak wjadę na myjnię to foty zrobię :girl_wacko:
Nie lata, jest dobrze spasowana. Nie ma żadnych zabezpieczeń, wciskasz tablicę z całych sił, od razu nie wypadnie jak zamknięcie Ci wyleci.
Wygina się :) W 145 nie było problemu, nic się nie złamało.
Chyba każdy salon Alfy sam robi sobie ramki? Są takie ogólnopolskie? Kiedyś rozdawali na alfaromeo.pl ramki z adresem tej strony i tamte ramki były identyczne jak nasze, tylko wydruk był inny.
Ja mam ramki już chyba ze 3 lata i jest ok.
a ja juz mam od 2tygodni tylko ze jeszcze nie zostały wysłane do mnie i ostatni raz coś zamówiłem na tym forum przynajmniej jeśli to wielki majkel robi wysyłki jeżeli sie czegoś podejmuję to niech to robi do końca a nie ze chodzi do szkoły i nie ma czasu.jak chodzi do szkoły to niech zostanie przy odrabianiu zadań
A to nie wiem, w 145 nie było mocowań ramek, wkręcało się wkręty w zderzak :)
Dzisiaj otrzymałem klubowe ramki i od razu poleciałem do garażu je zakładać. Prezentują się świetnie :)
Dostałem ramki....są OK! Tylko aż nie wypada ich zakładać na auto.....masakra. Myjnia!!!
bobryt - widze, że dzielnie działasz z ramkami. Może byś coś pomógł w sprawie zapachów z logo klubu. Nawet znalazł się sponsor na 50% kosztów, chętnych multum ale jakoś nie możemy tego zamknać do końxca a Ty jako wprawiony działacz moze pociągniesz to dalej?
http://www.forum.alfaholicy.org/skle..._klubu-27.html
Sponsor sam się nie znajdzie :) Możesz sam poszukać :)
Sponsora na połowe kosztów już mamy w zamian za logo jego firmy na 1 stronie zapachu na drugiej byłoby logo klubu. Zapachy wyszły by po ok 1,70 - śmieszne pieniądze gdy głupia choinka to koszt 7 zł. Ale jest problem, żeby to domknąć do końca - chodzi o wybór zapachu i zainwestowanie oraz wysyłkę.
Wie ktoś kiedy będzie następna wysyłka?
Dziś :) Dostaną je osoby na liście do usera "pocieszny"
Rameczki założone, warto było trochę poczekać :) bardzo ładnie się prezentują :D
Panowie tak sobie myśle, że może działacze sklepu naszego forum powinni założyć konto na allegro, np, alfaholicy (nik jest wolny) wtedy można by było jasno przedstawić co jest na sprzedaż, jak wygląda (zdjęcia i opisy), wiecej opcji platności (PzA). Jak sądzicie?
Na forum mamy zamówień sporo i czasem są opóźnienia w realizacji. Jednak tworzymy wszyscy pewną społeczność która rozumie pewne niedociągnięcia itp.
Allegro daje spore możliwości, ale wymaga tego, że zamówienia musiałyby być szybko realizowane i na pewno byłoby ich o wiele więcej. Kto miałby to wszystko ogarnąć :) Aktualnie jeśli coś sprzedajemy na allegro, a obecnie są to np. koszulki zlotowe, to robimy to z prywatnych kont. Nie są to duże ilości - pare sztuk.
wszyscy chwalą ramki, ja niestety nie mogę, po zamontowaniu jednej stwierdziłem, że musze dokręcic jeszcze kilka wkretów, bo tablica ma zadurzy luz i brzęczy, przy próbie zciągniecia wylamały się dwa zaczepy, dodam że prace wykonywałem w garazu gdzie temperatura wynosiła +4 st.C Plastik nie powinien byc chyba taki kruchy, No chyba ze to są jednorazowe ramki:(
bo ich się nie ściąga :P masz nauczkę ;) ;)
żarcik :)
Moje przeżyły dachowanie w wodzie i z powodzeniem wyjąłem je z basenu przeciwpożarowego. Do Alfy i ramek jak z kobietą :)
Dzisiaj załozyłem ramki i moje spostrzeżenia są następujące. Do 146 na tylny zderzak tak nie do końca pasuje, jest nico za szeroka i troszkę odstaje dołem. Otwory do mocowania tego elementu z napisem warto poprawić choćby nożem bo u mnie przy wciskaniu ułamał się jeden zaczep.
Panowie, nie przesadzajcie z tymi negatywnymi opiniami, przecież koszt ramek to jedyne 12zł za 2 szt., więc wiadomo, że nie będą to jakieś cuda... Ja zawsze mam jedną ramkę w zapasie, ostatnio zamówiłem nowe do 155 bo mam w niej właśnie tylko tą jedną, co mi z zapasu po 146 została. Ramki u mnie wytrzymały ponad 2 lata i nie nosiły żadnych oznak starości, ale wiadomo, że te zaczepy są dość delikatne i nie powinno się ich ruszać po wciśnięciu.
A w 146 ciut wystawała od dołu, ale nie było tego widać przecież, ze światła zderzaka nie wychodziła :) No chyba, że saroo masz jakiś inny zderzak :P
Ogólnie czekam spokojnie na nowy kpl., żeby na przodzie też mieć klubowy napis.
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
Ja mam te ramki już jakiś czas i nie mam na co narzekać, montaż standardowy, ale jeśli chodzi o jakoś to jest super, nic nie blaknie, nic nie odkleja, i wygląda zacnie. Po za tym dzięki nim poznajemy swoich, powiem szczerze, że Alf nie jest aż tak mało w Polsce, ale jak się widzi bellę z ramką Alfaholików daleko od domu to od razu humor się poprawia.
Zamówiłem już dla ojca, jego bella służyła mi kilka lat i zasługuje na takie ramki na 21 urodziny.