Nic nie robi :)
Ludzie! Mam w Giuliecie port pod tomtoma i nie ma żadnego schowka za nim czy to tak ciężko zrozumieć czy musze to jeszcze 10 razy powtarzać.
Printable View
Z innej beczki Panowie czy to jest ten lakier za 8000 ? :) Bo nie ukrywam .... łaaadnyyy :)
Pytam bo może zamiast tematu dnia w postaci nawigacji bardziej warto pójść w tą stronę .... a nigdzie w salonach w stolicy na żywo się nie obejrzeć ... a tylko lakier czeka na wybór :) (decyzja o pakiecie Sport 2 juz zapadła na plus :))
http://otomoto.pl/alfa-romeo-giuliet...C17010444.html
Nie sugeruj sie zdjeciem, jest zażólcone przez zle ustawiony balans bieli, zatem kolory wygladaja jak wygladaja - nienaturalnie. To z pewnoscia nie jest 8C.
Tu kolor 8C
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/02/15.jpg
Moim zdaniem to może być Rosso Alfa pastel 289 - tym bardziej, że akurat tego dilera prosiłem o sprowadzenie takowego, ale nie miałem czasu tam podjechać :).
Dokładnie o tym myślę. Od zawsze używam aktywnego uchwytu Brodit, którego zasilanie różnymi metodami w różnych samochodach usiłowałem schować pod deską.
W tym przypadku by było o wiele łatwiej: schowek, w schowku wyprowadzone samodzielnie złącze MyPort i dalej do uchwytu Brodit'a od wewnątrz na klapce schowka.
Interfejsów EOBD na bluetooth też się pojawiło sporo, więc wyświetlenie informacji o samochodzie na standardowych aplikacjach dostępnych w sieci nie powinno sprawić większych problemów (aktualnie używam HTC HD2, WM6.5 i Automapa). Blue&Me używa pewnie własnego protokołu komunikacji z TT, więc programy dostępne w sieci będą bezużyteczne.
Jest:
Rosso Alfa - pastel
Rosso Metallizato - metalik
8C Competizione - 3-warstwowy
Nie wiem gdzie widzisz pastelowy, bo ten ktory wkleilem to 8C :D
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/02/15.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/3105/alfaromeo8c.jpg
Dostrzegasz podobienstwo? ;)
No wlaśnie widzę ze Julka ma inny odcień niż 8C. Widzę też ze Giulietta jest w zachmurzonym świetle a 8C w pełnym Słońcu i stąd ta zmyłka.
Piękny kolor warte 8 tyś.
Widzialem ten kolor 8C na zywo tydzien temu, nawet jezdzilem ta QV-ka, wiec mialem chwile zeby sie zapoznac z tym kolorem.
Kolor super!!!!
Te pierwsze zdjecie z salonu napewno nie jest 8C.
Zdjecie drugie przedstawia 8C, choc na zywo jest bardziej wisniowe,ciemno czerwone
Tutaj dobrze widac 8CŁ
http://www.youtube.com/watch?v=O11hlI4QtOQ
Roznica zapewne wynika z innych warunkow oswietleniowych i innego aparatu jak i obrobki, ale jestem przekonany ze na obu zdjeciach ktore zaprezentowalem to ten sam kolor - 8C :D
Swietnie wyglada, tylko ciekawe jak pozniej z ewentualnymi naprawami blacharskimi w ASO ...
Na zdjęciach poniżej na pewno jest kolor 8C. Co do zdjęcia Julki wrzuconego przez użytkownika czachurek mam pewne wątpliwości...
A ja nie posiadam najmniejszych watpliwosci :D Tak czy siak 8C oraz Antrancite to najladniejsze kolory Julkowe w moim mniemaniu :D
Moje zamówienie też poszło
Giulietta DiSTINCTIVE 1,4 MultiAir 170 KM
Lakier Biały Ghiacco White (opcja 582)
Pakiet Sport 2
Pakiet Premium 2
Tapicerka skóra + mikrofibra (opcja 323)
Dach przeszklony rozsuwany elektronicznie (opcja 400)
Autoalarm Fabryczny (opcja 213 + 064)
Nie widziałem na żywo białej z czarnym dachem - ale widok na prospektach mnie urzekł.
Teraz 2 miesiące czekania :(
Tak mam go nazwanego na zamówieniu od Dealera - być może tak ichnia wew. nazwa
ooo.... to bardzo podobny zestaw jak u mnie... polecam jeszcze 2 rzeczy:
audio Bose - warte każdych pieniędzy, jakość dźwięku powala
koło dojazdowe - wierz mi, przyda się...
bez reszty da się żyć ;-)
A jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda szklany dach i biały kolor to zapraszam do mojej galerii...
O kole nie pomyśałem szczerze powiedziawszy :( Natomiast zabij mnie grafika/informatyka ale mi słoń na uszy nadepnął i na tyle ile w salonie słuchałem to jakoś mnie nie przekonało BOSE :) .... Teraz to już za późno chyba na zmiany bo i tak czekali na mnie i decyzję z kolorem .... Generalnie jak oglądam ten filmik
http://motoryzacja.interia.pl/news/a...diabel,1585383
To jestem zestawieniem Biały plus dach zachwycony ..... no rewelka :) Tym bardziej że ciemne wykończenie reflektorów fajnie przy białym wygląda
PS. Odwiedziłem galerię - pomijając pomysłowość fotek i odwagę Pani pozującej w szpileczkach w zimę .... to rewelacyjne są te czerwone zaciski i większe tarcze .... które mnie przeraziły ze wzgledu na 17" w zimę
Jaką cenę udało Ci się wynegocjować?
Edit:
Przepraszam, nieaktualne, było wyżej.
Moje zdanie jest takie ze nie warto dokladac do BOSE - gra tak sobie, a za cene tego zestawu mozna profesjonalnie wygluszyc auto i dolozyc naprawde dobry sprzet grajacy, a nie .. BOSE ;)
no nie mogę się zgodzić... wydaje mi się, że słuch mam całkiem całkiem. Różnice słyszę. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić że ktoś mi wybebesza nowiutkie auto. Drzwi generalnie są dość dobrze wyciszone, wystarczająco aby zagrać na prawdę niskie tony bez buczenia i trzeszczenia. Ja podczas jazd próbnych także nie byłem przekonany, no bo jak robić odsłuch na... rmf fm... po odebraniu auta wrzucilem cd z koncertem Stinga i mnie zatkalo. Jakość, soczystosc, pełnia dźwięków bez problemu porównywalna z sprzętem domowym średniej polki. Moim zdaniem bezwzględnie warte tych 3000 pln. niedowiarkow zapraszam na przejażdżkę :-)
Sluch to kwestia subiektywna - moim zdaniem BOSE gra slabo jak na sprzet za 3tys. Slyszalem kilka zestawow car-audio za 3tys i mniej i smialo stwierdzam ze za ta kwote mozna miec naprawde genialne audio przy ktorym BOSE nawet nie stalo. Nie widze tez nic zlego w zwiekszeniu ciezaru drzwi, przeciez to nie bedzie 15kg, a rozbieranie boczkow drzwi to tez zadna zniewaga i gwarancji na samochod sie nie traci. Ale to moje zdanie, jesli bede kupowal Julke to wtedy bede rozwazal ktore opcje wybrac ;)
BOSE gra cudnie. Zdecydowanie polecam. A do porównania jakości dźwięku dobrze jest wykorzystać wysokiej jakości nośnik audio-cd. Nie porównujmy jakości brzmienia słuchając audycji radiowych bo to nieporozumienie.
Prawda! Jednak na zywo maja bardziej malinowy odcien. Nawet przez chwile myslalem o czerwonych, ale ostatecznie odcien czerwieni mnie nie przekonal.
Inna sprawa, ze na tym zdjeciu fotel wyglada jakby mialy 100 000km. Widze niestety taka sama prowidlowosc u siebie. Mimo mininalnego przebiegu fotel sprawia wrazenie mocno wyekspolatowanego... :(
To było raczej ironiczne - już po obejrzeniu testowej Giulietty stwierdziłem, że skóry nie kupię na pewno... Nie wiem, jak można robić taki chłam - wystarczy porównać z fotelem pasażera.
A beżowego Alfateksu nie ma, chociaż nikt się na niego nie skarżył.
Dlaczego boczki drzwi sa czarne? ja miałem czerwone fotele i boczki w 156
Niestety potwierdzam, że skóra w Julce jest mało wytrzymała, szybko się wygniata, naciąga i zaczyna błyszczeć. Już po przebiegu 10 tys km wygląda na dość zmęczoną. Poza tym, ta czerwona wyjątkowo szybko się brudzi. Jest co prawda bardzo miła w dotyku, ale zdecydowanie zbyt delikatna. Nie zauważyłem takiej tendencji w innych samochodach. Dla porównania MiTo ma znacznie lepszą skórę.
Oczywiście, że gniazdo ma zaślepkę i to taką niewyjmowalną, spężynującą, która zagłębia się, gdy podłączasz TomTom'a. Gdy urządzenia nie ma w samochodzie na desce nie pozostaje żaden nieestetyczny otwór (zagłebienie). Zaślepka licuje z powierzchnią deski. Jest wykonana z czarnego, błyszczącego plastiku.
---------- Post dodany o godzinie 20:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:15 ----------
Czy panoramiczny dach znacznie obniża podsufitkę? Pytam bo mam pewne wątpliwości czy warto łączyć tę opcję z elektrycznie regulowanymi fotelami. Elektrycznych foteli nie można ustawić tak nisko jak tych z manualną regulacją, więc może zabraknąć miejsca nad głową dla wyższego kierowcy czy pasażera. Podobna sytucja miała miejsce w modelu Brera. Nie należę do osób przesadnie wysokich (1,86m), ale kombinacja {el.fotele + szklany dach} sprawiła, że w Brerze głową dotykałem podsufitki i to w najniższym położeniu fotela.
Nie względy praktyczne, tylko oszczędność (jeden boczek do wszystkich tapicerek). Między innymi to (i szybkie zużycie) zniechęciły mnie do zakupu beżowych skórek. Zawsze byłem zwolennikiem tapicerek materiałowych, ale te w Giulietcie też są jakieś kiepskie.
wydaje mi sie, ze jesli w ogole, to o ok 2-3cm. Mam 180cm wrostu, przy fotelu max w dol mam jakies 9cm nad glowa, przy zalozeniu ze siedzenie mam prawie proste i siedze max wyprostowany. W pozycji, nazwijmy ja codzennej, mam ok 14cm do podsufitki.
Inna sprawa, ze fotele elektryczne sprawdzaja sie jesli autem jezdza na codzien dwie i wiecej osob. Jedyna zaleta to pamiec ustawien. W moim przypadku kompletnie zbedne. A predkosc przesuwania, ograniczenie zakresu regulacji i masa (ciezar) dodatkowych silnikow takze przemawiaja na niekorzysc.