moje już też w aucie, aż szkoda było wsiadać i nogi na nie kłaść :)
Printable View
moje już też w aucie, aż szkoda było wsiadać i nogi na nie kłaść :)
Ja rownież dziś stałem się posiadaczem nowych dywaników. Nie założone jeszcze bo muszę Bellę wysprzątać, prezentują się super mam nadzieję, że długo wytrzymają w dobrym stanie.
HA i wczoraj doszły!! Są zajekur,,,,biste :D
a udało się wam wkręcić te wkręty do trzymania dywanika bo jak się tak przymierzyłem do tego i jakbym miał je za krótkie
Ja wczoraj też dostałem :) Jak te stopery zamontować? :P
ja wkręty wkręciłem bez problemu, choć wpierw sobie małą dziurkę w wykładzinie podłogowej zrobiłem nożyczkami i potem wkręciłem wkręt, trzyma doskonale:)
do mnie też dotarły
sa super :)
ze stoperami zrobiłem dokładnie tak jak Ty najpierw mała dziurka śrubokrętem i bez problemu sie wkręciły
wielkie dzięki Flatbeet za organizacje
Załącznik 29341Załącznik 29342Załącznik 29343
Dołączam do grona zadowolonych posiadaczy dywaników. Dywaniki wyglądają świetnie, w dotyku mają porównywalną jakość od oryginałów. Zamówiłem wersje beżowe z czarnymi napisami i w tym zestawieniu kolorystycznym idealnie pasują do wnętrza mojego samochodu. Jeżeli chodzi o kształt też nie mam żadnych zastrzeżeń. Mam tylko jedną uwagę, łatka pod nogi kierowcy jest wszyta trochę za nisko przez co stopy opierają się tuż przed łatką. Może to przyczynić się do szybszego przetarcia dywanika w tym miejscu. Według mnie łatka powinna być wszyta przynajmniej 2cm wyżej tak żeby stopy lądowały na niej. Taki sam problem ma kolega lesio80 z dywanikami do 156. Nie wiem czy inni też to zauważyli?
Mimo wszystko z dywaników jestem naprawdę zadowolony i należą się podziękowania dla flatbeet'a za zorganizowanie całej akcji.
z tego co zdążyłem zauważyć to rzeczywiście ta łatka mogłaby być trochę wyżej wszyta choć mi stopy i tak na niej się opierają aczkolwiek nie na środku, tak jak to powinno być tylko tak przy górne krawędzi. Ale ogólnie stopy mam cały czas na niej więc wg mnie wszystko gra :)
I Dziękuję za kolejne miłe słowa pod moim adresem:) Dla Was wszystko koledzy i koleżanki:D
Informacja od producenta odnośnie montażu wkrętów, cytuję:
"Stopery najlepiej zamontować tak że włożyć dywanik zaznaczyć w którym miejscu zamontować stopery najwygodniej czymś sypkim ale nie brudzącym ja zawsze używam troszkę mąki nakłuwam wykładzinę podłogi jakimś cienkim szpikulcem czy drutem a potem wkręcam kołek i montuje dywaniki."
Ja stopery wkręciłem bez żadnych problemów. Siły Panowie, trochę siły użyjcie :)
omen@ sprawdzałeś i pasują? a jak z tylnymi? tylne już chyba są inne? bo dobrze by było żeby cały komplecik pasował, jak nie to trzeba będzie robić szablon z papieru
U mnie wczoraj wysprzątane i położone nowe dywaniki, które są super. Jedyny mankament to, że nie za bardzo widać napisy alfaholicy.org i jak ktoś nie wie to na pewno się nie doczyta :D. Oczywiście to tylko taki malutki minusik nic nie wnoszący do oceny końcowej. Podoba mi się że są grube i porządne. Jeszcze raz wielkie dzięki flatbeet!!
U nie też wczoraj założone dywaniki są ok - dzięki za fatygę flatbeet;)!
flatbeet, wielkie dzięki, są super :)
tylko bella u Pabla :(
Pozdrawiam
Panowie, mam 4 wkręty i gdzie je mam wkręcić bo troszkę się pogubiłem :D Po dwa wkręty na górze? Czyli pod pedałami i stopami pasażera?
klaudiusz wkręcasz tam, gdzie wypadają zrobione już otwory w dywanikach po włozeniu dywaników do samochodu właściwą stroną :cool:
Otwory mają być zaraz przy siedzeniach.
Aha ....... no to jak nie będą przymocowane pod pedałami, bo pod nogami pasażera to loooz, to będą się zawijać chyba ...... czy nie?
No dobrz ..... zobaczymy co i jak :D
Wczoraj jak nie padało - zamontowałem :) Fajne są, aczkolwiek - jak już ktoś zauważył - to zgrubienie dywanika kierowcy (pod stopy) powinno być wyżej, bo teraz pięty mam na skraju. Trzeba pamiętać przy następnej partii.
Ja też przy okazji podziękuję, bo dywany doszły i pasują całkiem nieźle. Fakt, że łatka dla kierowcy trochę za nisko, ale nie będę się czepiać szczegółów...
macie za małe stopy:P
bo ja mam praktycznie na środku:)
to masz rozmiar 46-47, albo wciskasz pedały samymi końcami palców ;)
dokładnie 46:)
doszedł do mnie dziś sygnał od jednego z klubowiczów, który zamawiał dywanik do AR 166 /wersja przedliftowa/ że dywanik pasażera nie pasuje tak jak pownien... chciałbym że ktoś to jeszcze potwierdził bo pojawiło się podejrzenie że inny może być w wersji przedliftowej a inny w polifotwej. Czy on rzeczywiście nie pasuje, czy może lekko odbiega od orygianłu ale mimo to pasuje czy może to był tylko pojedyńczy przypadek? wszystkich tych którzy zamawiali do AR 166 prosiłbym o opinię
Wszyscy już dostali te dywaniki? Do mnie nie dotarły jeszcze
Ohooo! Są! :D 10 minut po napisaniu posta dostałem dywaniki.
Dzięki flatbeet, dywaniki są i czekają na mnie może w następnym tygodniu będę mógł przymierzyć ;D!
kiedy bedą zapisy na kolenją porcje dywaników??
hehe.. trafiłeś kolego w sedno boooo.... miałby ruszyć dzisiaj!! ale nie mogłem dziś wtrafić na moderatora a ten zamknął mi temat z zapisami i nie mogłem dać info:/ więc jutro wyczekujcie otwarcia zapisów na kolejną turę :)
O !
To może wziąłbym i ja ! :)
Czy w tej turze jest dostepność zamoówienia tylko przednich??
Zmieniają się w jakiś sposób zasady?Chciałbym i ja zamówić ale pytam bo forum nieco "nasyciło się" pierwszą turą i zastanawiam się czy nie będzie problem z zebraniem chętnych :-)
Amadi@ tak można tylko sam przód, właśnie dostałem potwierdzenie od producenta, info pojawi się w temacie zapisów
zales00@ myślę że spokojnie znajdziemy chętnych na 2 turę. tak na prawdę nie ma limitu zapisów, tyle ile będzie zamówień tyle będzie zrobionych dywaników, nie ma wymaganego limitu
Ok w takim razie ogarnę temat i zamówię! dzięki za info :-)
Panowie czy tylko ja tak mam, czy też jestem technicznym kretynem. Dzisiaj mocowałem dywaniki i nie umiem za nic prawidłowo ustawić dywanika kierowcy. W czym problem - kiedy przesunę dywanik do samego początku siedzenia - leży idealne zgodne z obrysem, to gdybym miał sytuację żeby władować gaz w podłogę to niestety, ale dywanik przy odbiciu pedała zablokuje go i wiadomo jak się to może skończyć, kiedy dam go wyżej tak że zachodzi troszkę na te gumowe pole gdzie może odpocząć lewa noga to owszem gaz wchodzi i odbija, ale dobija do dywanika a nie tego plastikowego pola - czy jestem więc uboższy o ten cm gazu przy podłodze czy też nie ma to żadnego znaczenia i może tak zostać? Będę wdzięczny za poradę
witam
mam to samo, z tym ze załozyłem sobie tymczasowo dywaniki własnie z 147(które Omen sobie zamówił), zwalałem to na poczet tego iz moze nie sa takie same jak do Gt, ale reszta pasuje prawie idealnie.
Wczoraj miałem własnie taka sytuacje ze pedal zostałw podłodze, na szczescie było duzo miejsca przed GT i nie zapakowałem nikomu z zad.
piasłem do Jagiela iz moge wysłac na wzór moje stare dywaniki (chyba oryginały).
czy mozna to jakos poprawic bo normalnie mozna sobie narobic klopotow ??????
pzd.