Z Jenoxem jest tak ze od 2018 maja nowa linie produkcyjna i klepia teraz obie plyty cieto ciagnione gdzie wczesniej plusowa byla odlewana wiec mialy bardzo dobra wytrzymalosc, teraz nie wiadomo.
Z Jenoxem jest tak ze od 2018 maja nowa linie produkcyjna i klepia teraz obie plyty cieto ciagnione gdzie wczesniej plusowa byla odlewana wiec mialy bardzo dobra wytrzymalosc, teraz nie wiadomo.
Podobną technologię stosuje już banner ale mimo to ich aku różnią się wagowo przy tej samej pojemnośći (seria powerbull i profesional) bo wszystko zależy jeszcze ile pasty czynnej jest naniesione na płyty, różnica 1,5kg. Najlepiej jak się ma kilka aku tej samej pojemności do wyboru i brać najcięższy z nich.
tak, waga ma znaczenie przy tej technologi jak i ilosc plyt w pakiecie. Jednak technologia C-C nie dorowna trwalosci plyt odlewanych. Jak chcecie miec wytrzymaly bardzo aku to moll seria m3, albo poprostu kupowac EFB
Tak to już jest w każdej dziedzinie, szuka się bardziej efektywnego i tańszego procesu produkcji co da także tańszy produkt dla klienta interesujący na tle konkurencji ale nie koniecznie trwalszy. Czas pokaże tak naprawdę.
Kilkanaście lat temu miałem Molla nie wiem już jaka wersja i czy wogole były różne rodzaje a także Boscha więc pewnie dawna metoda produkcji a wytrzymały ponad gwarancję może góra 4-5lat. Może nieźle ale szału też nie ma.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Ja polecam totalnie niepopularny i nieznany u nas egzotyk a konkretnie Fiamm, mam tego pełno w maszynach i te aku wytrzymują wszystko, mrozy, upały, częste rozruchy itp. Nie przypominam sobi żebym miał z nimi jakikolwiek problem a regularnie mam we flocie około 30-40 sztuk.
Ja miałem Fiamm-a i skończył się zaraz po gwarancji 2 lata - może był felerny. W coupe mam Westę (made in Ukraine) właśnie będzie obchodził 9-te urodziny. Aż się zdziwiłem że tyle wytrzymał. U mnie Centra wytrzymała 6 lat czyli ok. Mam też w dostawczym jenoxa i chwalę. Jeżeli jest to rzeczywiście Polska firma (Centra niestety już nie nasza) to trzeba brać.
Ale właścicielem jest już kto inny
Cyt (...) Do połączenia Jenoxu z firmą ZAP Sznajder Batterien S.A. doszło w środę 31 lipca 2013r . Jak poinformowała chodzieska firma na swojej stronie internetowej, Sznajder Batterien jest obecnie stuprocentowym udziałowcem Jenoxu.(...)
Tak czy inaczej, polska marka.
Też się cieszę i u mnie nastepny będzie jenox
Ja zawsze w poprzednich autach miałem Varte, bardzo wytrzymała. Np. w Vw idzie na pierwszy montaż
Ja 2 zimy z Galaxy EFB już zaliczyłem. O ile kojarzę też jest to polska firma (Autopart).
Mogę powiedzieć, że mimo częstej jazdy na krótkich odcinkach i parkowania pod chmurką nie było nigdy kłopotów z rozruchem. Jestem jak na razie bardzo zadowolony.
Taki ciekawy test https://www.youtube.com/watch?v=DyR44JV52wE
Ja się też przymierzam do zakupu i aby wspierać polski biznes będzie to prawdopodobnie Autopart.
Całkiem sensowną ofertę mają. I chyba wezmę EFB, czyli zwykły kwasowo-ołowiowy, ale wzmocniony (wcale dużo droższy nie jest od Galaxy Gold).
Bieżący Bosch umiera i nie zaprezentował nic szczególnego.
Apropo Jenox'a i testów porównawczych na youtube, jakie robił wcześniej Mr.Akumulator (teraz już nie zaprzestał z tego co widzę):
Załącznik 254485
Tak wspominał że kontaktowali się z ZAPA że ma zakaz publikacji ich akumulatorów a jak nie to będzie miał konsekwencje.
Zapraszamy w każdym teście przegrywał, etykiety zawyżone i waga niska.
Masz rację. Słabe. Tym bardziej, że to ktoś z poziomu dyrektorskiego.
Ale z drugiej strony to jedna osoba tak postępuje. Inni ludzie co pracują w tej fabryce mogą być w porządku.
Nie ma też co wrzucać wszystkich do jednego wora.
Choć podejście mnie dziwi, bo autor tego kanału na youtube sam polecał, aby wspierać polskie produkty.
Osoba na stanowisku dyrektorskim jest odpowiedzialna również za marketing. I jeśli prezentuje takie podejście, to ja wysiadam. Idę wymontować to spod maski :D
Zwłaszcza, że ja właśnie skusiłem się po raz pierwszy na zakup Jenoxa po materiale Mr Akumukatora...
U mnie każdy padał po około 4, góra 5 latach. Z reguły biorę najtańsze.
Według starej zasady przy zbliżonej pojemności cięższy akumulator będzie w 90% przypadków lepszy od tego lżejszego (nawet bardziej reklamowanego).
U mojego teścia w merolu W203 siedzi kwasowo-ołowiowy fabryczny akumulator (z logo mercedesa) już 11 lat a kupił 10 letnie auto używane i nie wiadomo ile faktycznie ten aku ma lat a nie ma lekko bo pracuje w dieslu.
Pojemność 105Ah, długość 350 mm a ciężki jak skurczybyk, żaden żel, żaden AGM, najzwyklejszy kwasowo-ołowiowy z odkręcanymi korkami do cel.
Na allegro nawet widziałem taki za 450 zł.
Z tanich dobrych aku polecam Akcel (by Johnson USA) sprawdzony u siebie a idąc tropem wagi dobre mogą być (bo ciężkie) ukraińskie Oberon. Dobre są aku koreańskie(Delkor, Se Bang).
Z droższych zawsze dobre będą: Varta, Moll, Baren, Tuborg, Yuasa.
Pozdr.
Najlepsze zaś żelowe Optima ale mają nietypowe gabaryty.
Nie chcę nowego wątku otwierać więc dopytam tutaj - czy ktoś z Was ma już jakieś opinie o tym nowym jenox gold?