też żalu nie będę miał ..Cytat:
Napisał bobryt
można wiedzieć co nas ominie? .. Kate, Fred - możecie podać najbardziej aktualny plan Zlotu?
Printable View
też żalu nie będę miał ..Cytat:
Napisał bobryt
można wiedzieć co nas ominie? .. Kate, Fred - możecie podać najbardziej aktualny plan Zlotu?
Jak na razie nie rozważaliśmy czego nie będzie ;//Cytat:
Napisał fr33
Jako osoba odpowiedzialna za sobotni program na lotnisku mogę powiedzieć, że jeżeli frekfencja się nie zmieni (ilość pieniędzy) to pozostanie nam odwoiłanie imprezy na lotnisku. Tak się składa, że tam właśnie potrzebne są największe nakłady finansowe, mało tego poniesiemy bardzo duże straty(około 5 tyś zł) bo tak jak w przypadku wynajęcia samego lotniska musieliśmy dokonać przedpłaty, tak w przypadku pomiaru czasu na 1/4 mili czy też instruktorów z samochodami te przedpłaty musiały być dokonane jako zabezpieczenie przed ewentualną rezygnacją.
Dodatkowe miejsca na kawterze, które znalazłem ze względu na tak dużą liczbę zainteresowanych również zostały już w połowie opłacone (kolejne 800 zł)
Pozostaje oczywiście jeszcze kwestia noclegów na ośrodku(zarezerwoawliśmy wszystkie 105 miejsc), ale tą kwestią zajmuje się Kate i Fred więc oni najlepiej przdstawią sytuację dotyczącą noclegów i wyżywienia. :roll:
to co napisał AR_33, przedpłaty zostały zrobione więc liczymy straty. Wiemy że wszystkim zależy najbardziej na lotnisku więc będziemy się starać by to zachować w całości.Cytat:
Napisał fr33
PROSZĘ o potwierdzenie na maila mojej wpłaty tak dla formalności... dzięki
A co do organizacji imprez sami jesteśmy organizatorami imprez KOLEJOWYCH od jakiś 3 lat...
Należę do Stowarzyszenia Miłośników Kolei w Krakowie. www.smk.rail.pl
i różnie to bywało, zwykle się udawało też nie raz tracimy lub wychodzimy na 0.
My już prawie 4 lata jesteśmy zarejestrowani w sądzie krakowskim, mamy status, oraz przygotowujemy do każdej imprezy regulamin. Nie wiem jak to jest u was, ale na kolei nie mamy żadnych przed wpłat, zbieramy pieniądze wcześniej, jak uzbieramy pieniadze na wynajem pociągu na daną trasę wpłacamy, resztę przychodzących pieniędzy wydajemy na inne potrzeby i robimy zbiórkę na tyle wcześniej żeby mieć zawsze zabezpieczeni chociaż na sam pociąg, a osoby które się zgłosiły i wpłaciły wcześniej nawet z przymusem, a potem się wycofały odzyskują płowe sumy gdy sie wycofają mniej niż miesiąc przed imprezą.
•następnym razem można ustalić, że osoby od momentu zapisania się mają 7 dni na uiszczenie opłaty lub zostaną wykreślone z listy, a gdy się wycofują mniej niż miesiąc przed imprezą odzyskują 50% kwoty. ZAWSZE jakieś zabezpieczenie
Załatwione . Przywiozę.Cytat:
Napisał Fred
szkoda ze obiad inauguracyjny mamy juz z głowy .. pojedziemy gdzies po dodze cos zjesc ale jak nas zobaczą to będzie kłopocik bo nigdzie nie zjemy :DCytat:
Napisał Kate
może pojedziemy na ten obiad a każdy sobie zapłaci sam? ..
Po pierwsze: kto obiecywał że do każdego osobno zostanie wysłane potwierdzenie na maila?Cytat:
Napisał BYKrak
Po drugie:
a teraz dla Ciebie lista nie jest wiarygodna? Skoro na niej nie jesteś tzn. że pieniądze doszły na konto. Nie przejmuj się, nikt Ci nie zasponsoruje zlotu, bo jak na razie nie mamy żadnego sponsora.Cytat:
Napisał BYKrak
Po trzecie: OBOWIĄZKI? Wybacz, ale chyba się trochę zagalopowałeś! To że organizujemy zlot i poświęcamy swój prywatny czas, to nie znaczy że mamy być do dyspozycji każdego przez 24h. Skoro nie wiedziałeś czy kasa przyszła czemu sam nie zainteresowałeś się tym i nie napisałeś na PW do skarbnika?
BYKrak, a znasz jakąs listę, która jest bardziej wiarygodna :shock:Cytat:
Napisał BYKrak
Nikt ne jest na 100% pewny ale też na Śląsku jest takie powiedzenie że KAŻDY JEST SŁOWA GODZIEŃ . Wypadło mi coś to daję znać.Cytat:
Napisał rigobert
A tak ogólnie to proponuję trochę ostygnąć z emocji bo nic dobrego z tego raczej nie wyniknie i poczekać faktycznie do tego 10.
Z natury jestem optymistą i myślę że większość z zdeklarowanych wpłaci i co najważniejsze ZAMELDUJE się na zlocie.
Ferrari-1, jestes wielki :D Dzieki w imieniu organizatorów :mrgreen:Cytat:
Napisał Ferrari-1
fred
Dobra przeczytałem tylko to co Paweł156 napisał i tez sie wkurzyłem, ale jak coś robicie każdy wam wpłaca a wy powinniście to mu potwierdzać, to nei jest mała impreza, my tak robimy nawet na imprezach dla 30 osób. A największy nasz wyczyn coroczny to około 300 osób.
To wcześniejsze napisałem z nerwów że ktoś traktuje wszystkich równo najeżdżając na NAS, a nie tylko na tych co są winni. Może przesadziłem SORKi
Wypowiedziałem się na ten temat WYŻEJ zmieniając wcześniejszy post.
Piszecie że każdy miał się określić na 100%, jak wy nadal ludziom wierzycie to miłej zabawy, trzeba ludzi zmusić czasami ostrzejszymi zasadami, żeby nie myśleli ze to jest zabawa i wpiszą sie a potem zapomną, bez żadnej odpowiedzialności, gdyby wykreślać ich po 7 lub 14 dniach przykładowo, bez opłacenia to teraz byście wiedzieli ile osób naprawdę chce jechać. A Ci którzy by opłacili i teraz by rezygnowali to zostawiali by chociaż część kwoty na waszym koncie. My już odwoływaliśmy 2 razy kiedyś jedną imprezę, aż za 3 razem się udało po mobilizacji pasażerów.
A co do potwierdzeń wpłaty to przeczytaj swój cytacik KATE: "Do każdego z Was został wysłany mail z przypomnieniem o upływającym terminie wpłat za zlot. Jeśli ktoś z Was wpłacił już pieniążki, ale nie dostał potwierdzenia wpłaty, proszę o chwilę cierpliwości. Jak tylko wróci Korczu i dostanę od niego informację o przelewach, to wszystkie zaległości będę uzupełniała."
WIĘC NADAL CIERPLIWIE CZEKAM, ja w SMKwK też poświęcam swój cenny czas nikt mi za to nie płaci i nie zachowuje się tak. U nas w Stowarzyszeniu jest tak samo, osoba wpłacająca jest klientem i należy się jej szacunek.
Bardzo was cenie za to co robicie i rozumiem wasze nerwy
BYKrak, świetnie. Zgadzam się z Tobą w 100%. Tylko że problem polega na tym, że my jeszcze nie jesteśmy stowarzyszeniem i nie możemy sobie pozwolić na to by komuś zabierać zaliczkę, bo mogło by się to skończyć personalnie dla nas sprawą w sądzie o wyłudzenie.
Zapewniamy Cię że w przyszłym roku będą już zaliczki i to w wysokiej kwocie by taka sytuacja się nie powtórzyła.
Jeśli chodzi o wiarę w ludzi.. ja osobiście nie wierzę, ale moi Koledzy, którzy razem ze mną przygotowują imprezę chcą dać ludziom szansę. Poza tym kwota którą ludzie wpłacają jest w pełni przeznaczana na ICH zabawy. My nie mamy z tego ani grosza.
Żeby nie być gołosłowną, pełne rozliczenie imprezy będzie udostępnione po zlocie.
W pełni Cię rozumiem i czekam aż Klub Alfaholików bedzie już zarejestrowany w Sądzie i będzie można uniknąć w pewnej częsci takich problemów.
A co do tego cytatu nie odbieraj mnie źle bo cenie was za to co robicie naprawdę, nie chciałem Cię tym zdenerwować;) Też robie podobne rzeczy chociaż w innej dziedzinie transportu;) i mam to samo zdanie co ty.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BYKrak, przeprosiny przyjęte :)
:wink: Nie zagadajcie się . Znieść zapisy . Wpłacasz jesteś zapisany. Miejsc jest tyle i tyle . Lista rezerwowa - kolejność zapisu na niej .
:shock: Bo pamiętać należy też o sytuacjach życiowych. I kasę koledze oddać całą, bo sam :oops: nie wystąpi o wycofanie kasy dla samego wycofania. :!:
BYKrak, mail do Ciebie już został wysłany, specjalnie na Twoje życzenie. Posługuje się mailem z rejestracji. Jeśli jest błędny - nie moja wina :D
Szkoda gadać i jaki wstyd .
:oops: :oops: :oops: :oops:
Wobec powyższego można werbować osoby posiadające inne samochody ??
Oczywiscie. Byle były włoskie ( i najlepiej produkowane we włoszech ) :DDDCytat:
Napisał majk
fred
Widzę, że moje posty wywołały co u niektórych troche emocji..
Nie wiem dlaczego, ktoś uznał że krytykuje organizatorów :?: :shock:
Ja tylko oburzyłem się na styl wypowiedzi Pawła156. Wiem, że wkłada dużo sił w organizację zlotu, z resztą chyba nie pierwszego, i za to szacunek dla niego, ale mimo wszystko nie powinien tak zareagować i kropka.
Fred widzę, że odsetek osób, które nie zapłaciły jest spory. Ale i tak nadal wydaje mi się, że póki co nie mamy co liczyć na więcej niż około 50 samochodów na zlocie. Pokazały to 3 ostatnie lata i zloty w tym czasie organizowane. Taka jest nasza siła na tą chwile i widać niewiele z tym da się zrobić, nawet przedstawiając atrakcyjny plan zlotu.
Zróbcie wszystko, żeby nie wykreślić z planu prób sprawnościowych. Może jakaś tańsza lokalizacja niż lotnisko :?:
Może tak jak napisał fr33 zrezygnować z wliczonego w cene obiadu :?: :idea: Zarezerwować tylko lokal, a każdy zje i zapłaci za to co będzie chciał, a Wam zostanie troche więcej kasy.
Co do zapisów to może zbyt wcześnie się one zaczęły :?: Zaś jakiś szatan wyskoczy, że krytykuje, ale nasunęła mi się taka myśl. Zapisy na wszystkie poprzednie zloty zaczynały się na około 2m-ce przed imprezą. Tutaj aż 3,5m-ca a co ciekawsze po 2tygodniach skończyły się wolne miejsca.. Jestem przekonany, że spora część tych osób zapisała się pod wpływem chwilowych emocji, a czego efekt mamy teraz w postaci braku odzewu.
Ja wtedy się nie zapisałem, bo dla mnie było zdecydowanie za wcześnie określić się co będe robił za blisko 4 miesiące. Bo może będę na wakacjach, może w pracy nie dostanę wolnego, a może nie będę miał kasiory. Stąd było później moje pytanie na forum, czy gdzieś jest jakiś hotel, czy pensjonat, żeby na własną rękę sobie gdzieś coś znaleźć. Chciałem być na tym zlocie, ale nie chciałem robić zamieszania zapisując się i później rezygnując. Dla mnie gęba nie cholewa i jak mówię to potem staram się robić. Później okazało się, że kilka osób się wycofało i zrobiło się miejsce dla mnie.
Ale pewno wiele osób nie zrobiło tak jak ja i zaklepało sobie miejsce wcześniej na wszelki wypadek.
A pamiętajcie, że ku swojej zgubie umieściliście zapisek, że osoby które nie zapłacą do 1.08 zostaną skreślone z listy. Czyli: "ok zapisze się, jak nie dam rady przyjechać, to sami mnie skreślą"
Oczywiście, że "wina" leży po stronie osób które się zapisały. Nawet nie próbuje z Wami dyskutować, że te osoby powinny same z siebie za wczasu dać znać, że nie przyjadą, albo że zapłacą z opóźnieniem. Ale dzisiejsza wymiana zdań pomiędzy BYKrak i Kate nasunęła mi kolejną myśl. Być może brakło ponagleń i informacji na bieżąco. Chodzi mi o to, że może w połowie lipca trzeba było wysłać jakiegoś maila przypominacza o konieczności wpłat, lub o rezygnacji z udziału w imprezie. Z tego co pamiętam to poprzednie dwa zloty w Bielsku, były bardzo dobrze "omailowane". Same newsy w temacie na forum widać nie wystarczają.
Teraz gdy robi się późno, może trzeba obdzwonić te osoby.
To tyle kolejnej porcji moich wolnych myśli od tego co nic nie robi i komentuje..
Pozdrawiam piekło :wink:
Robimy wszystko co się da ;)Cytat:
Napisał rigobert
Co do lokalizacji, to nie ma alternatywy.
Tak się składa, że takie maile były wysyłane :PCytat:
Napisał rigobert
rigobert, tak sie zastanawiam czy dalbys rady zalaatwic wszystkie atrakcje zarezerwowac miejsca praktycznie przed samym zlotem bo wydaje mi sie ze nie bardzo :? Wszystkie te przygotowania zajmuja sporo czasu i organizatorzy rowniez musza wiedziec ile osob sie deklaruje i na co bedzie sobie mozna pozwolic, szkoda tylko ze jak narazie wynika tylko z tego ze jak jest o czyms rozmowa (np gadzety)to naraz zapisuje 500 osob jak juz przychodzi do platnosci zapisow okazuje sie ze tych powaznych osob zostaje mniej niz polowa. Pozatym wydaje mi sie ze 3,5 miesiaca to jest nawet wystarczajaco zeby uzbierac pieniadze bo zas nie kazdy moze bedzie mial wylozyc pieniadze na ostatnia chwile ? co do urlopow w wiekszosci firm idzie sobie urlop zaplanowac z wyprzedzeniem.
Zreszta co tu duzo pisac Organizatorom nalezy sie duza flacha za trud i nerwy wniesione w organizacje zlotu (oczywiscie pijemy wszyscy :mrgreen: )
Pozdrawiam :P
Mówię Ci od razu,Cytat:
Napisał DDEvil
Nie dałbym rady..
Dlatego też tak jak Ty podziwiam organizatorów, że im się chce, mają na to czas, nie mają z tego zysku, a jeszcze muszą czasem posłuchać krytyki.
Ja tylko próbuje, być może nieskutecznie, dociec dlaczego tak się dzieje i czy można temu jakoś zaradzić.
Więc nie zarzucajcie mi złej woli, bo ze dwa tygodnie temu źle się czułem ze świadomością, że mnie na zlocie nie będzie z powodu braku miejsc..
rigobert, Pewnie ze mozna temu zaradzic.
Tak jak juz pisala KATE jak Stowarzyszenie i Klub bedzie juz zarejestrowane to bedzie mozna spokojnie brać BEZZWROTNE zaliczki przed zlotem (osobiscie uwazam ze nawet w wysokosci 50% oplaty zlotowej) i w ten sposob zabezpieczyc sie przed tymi ktorzy zapisują sie zbyt pochopnie.
Mysle wiec ze ci ktorzy będa organizowac zlot w przyszlym roku nauczeni doswiadczeniem zabezpieczą sie przed takimi sytuacjami
fred
zawsze można zrobić illegal street racing :twisted: ;)Cytat:
Napisał AR_33
cóz moge powiedziec, czasami mi rece opadają, zawiodłem sie bo myslalem ze jesli bedzie w tym roku naprawde dobrze zorganizowany zlot, ze zostaną wszystkie błedy z poprzedniego roku wyeliminowane to uda sie zrobić naprawde wielką impreze, jesli Cie uraziłem tonem swojej wypowiedzi to przepraszam.Cytat:
Napisał rigobert
chciałem tylko dodać ze największą prace w zlot włożyli w tym roku AR_33, Kate i Fred, ja dokładam tylko swoje skromne trzy grosze i najbardziesz szkoda mi ich ogromnej pracy, przykre ze sporo osób nie potrafi tego docenic....
Przynajmniej wiadomo, jakich błędów na przyszłośc należy unikac. :) Prawda jest taka, że ludzie mają to wszystko daleko i głęboko. Nie ma żadnego widocznego odzewu nawet w temacie zlotu. Czyżby niektórzy wstydzili się przyznac do rezygnacji?Cytat:
Napisał Paweł156
TAK DLA PRZYPOMNIENIA
LISTA OSÓB KTÓRE JESZCZE NIE ZAPŁACIŁY (bądź ich przelewy nie dotarły jeszcze na konto):
1. alfasound_mania - ZREZYGNOWAŁ
2. Paweł156 - ZAPŁACONE
3. zdziba - 510zł
4. bimski - ZAPŁACONE
5. Tuti - ZREZYGNOWAŁ
6. Bianco - 340zł
7. KUBAS - ZREZYGNOWAŁ
8. bladx - ZREZYGNOWAŁ
9. M@t - 680zł
10. Luna - 170 zł ZAPŁACONE
11. Maffiu - ZREZYGNOWAŁ
12. tomcio1274 - 510zł
13. RUDA - 640zł
14. Pikero - ZREZYGNOWAŁ
15. raczek1984 - 510zł
16. niggard - 150zł
17. adamo - ZREZYGNOWAŁ
18. LAZII - ZREZYGNOWAŁ
19. Pitus25 - 510zł
20. JAD - 170zł
21. iza_1970 - 340zł
22. Mario156 - 440zł
23. alfa156 - 340zł
24. krzychoo - ZAPŁACONE
25. punisher - 340zł
26. Krulik - 340zł
27. UA - ZREZYGNOWAŁ
28. Garos - ZREZYGNOWAŁ
29. soldierndt - 160zł (do dnia dzisiejszego nie dostałam informacji którą opcję wybieracie, kwota jaką podaje jest to samo lotnisko)
30. QBA-Q8 - 160zł (do dnia dzisiejszego nie dostałam informacji którą opcję wybieracie, kwota jaką podaje jest to samo lotnisko)
31. Sylwik - Zrezygnowała
Prośba do osób z listy.
Jeśli nie chcecie przyjechać (nie interesuje mnie z jakiego powodu), proszę o jak najszybsze info na maila kate@alfaholicy.org Muszę wiedzieć jaką gotówką będziemy dysponować i z czego będziemy musieli zrezygnować.
Próbowaliście nawiązac z tymi osobami jakiś kontakt inną drogą niż elektroniczną? Bo mam wrażenie, jakby większośc w ogóle tutaj nie zaglądała, albo miała wszystko w głębszym niż głębokie, poważaniu.Cytat:
Napisał AR_33
bimski, tak się składa, że przy rejestracji nikt nie podawał nr tel. tylko maila.
Chociaż jak patrzę na listę osób,które nie zapłaciły i porównam to z listą osób, które były na forum przez ostatnie 24 godz. to wiele osób powtarza się na obu tych listach :roll:
Ja podawałem nr telefonu. :PCytat:
Napisał AR_33
Właśnie dlatego pytałem. Co do listy odwiedzających forum - mam dokładnie takie same spostrzeżenia. Ba! Niektórzy nawet udzielają się w innych wątkach (nie chcę wymieniac nickami:)).
LISTA OSÓB KTÓRE JESZCZE NIE ZAPŁACIŁY (bądź ich przelewy nie dotarły jeszcze na konto):
1. alfasound_mania - ZREZYGNOWAŁ
2. Paweł156 - ZAPŁACONE
3. zdziba -ZREZYGNOWAŁ
4. bimski - ZAPŁACONE
5. Tuti - ZREZYGNOWAŁ
6. Bianco - 340zł
7. KUBAS - ZREZYGNOWAŁ
8. bladx - ZREZYGNOWAŁ
9. M@t - 680zł
10. Luna - ZAPŁACONE
11. Maffiu - ZREZYGNOWAŁ
12. tomcio1274 - 510zł
13. RUDA - 640zł
14. Pikero - ZREZYGNOWAŁ
15. raczek1984 - 510zł
16. niggard - 150zł
17. adamo - ZREZYGNOWAŁ
18. LAZII - ZREZYGNOWAŁ
19. Pitus25 - 510zł
20. JAD - ZREZYGNOWAŁ
21. iza_1970 - 340zł
22. Mario156 - ZREZYGNOWAŁ
23. alfa156 - 340zł
24. krzychoo - ZAPŁACONE
25. punisher - 340zł
26. Krulik - 340zł
27. UA - ZREZYGNOWAŁ
28. Garos - ZREZYGNOWAŁ
29. soldierndt - 160zł (do dnia dzisiejszego nie dostałam informacji którą opcję wybieracie, kwota jaką podaje jest to samo lotnisko)
30. QBA-Q8 - 160zł (do dnia dzisiejszego nie dostałam informacji którą opcję wybieracie, kwota jaką podaje jest to samo lotnisko)
31. Sylwik - Zrezygnowała
Prośba do osób z listy.
Jeśli nie chcecie przyjechać (nie interesuje mnie z jakiego powodu), proszę o jak najszybsze info na maila kate@alfaholicy.org Muszę wiedzieć jaką gotówką będziemy dysponować i z czego będziemy musieli zrezygnować.
Jeśli chodzi o telefony, owszem były podawane, ale nie w celach ponaglania by ktoś wpłacił pieniądze. Chodziło nam o to by być w kontakcie z nimi już podaczas trwania imprezy. Ale mniejsza o to.Cytat:
Napisał bimski
Jeśli chodzi o maile. Do osób które są zarejestrowane na forum napisałam PW. Niestety wysyłając maila i żądając potwierdzenia jego przeczytania, śmiem podejrzewać że część osób maila odczytało, ale woli o tym nie wspominać. Na szczęście z PW tak nie ma. W sumie napisałam do 13 osób wiadomość z zapytaniem czy mają zamiar jechać czy nie. Odpowiedziały mi cztery osoby: Garos, Lazii, zdziba, JAD.
Wiadomości już przeczytali oprócz Panów powyżej: Krulik, M@t, Pitus25.
Przykro mi że muszę wywoływać do tablicy po nicku. Ale najwidoczniej inaczej się nie da. Bardzo chciałam tego uniknąć. Niestety zostałam do tego zmuszona postawą tych osób :cry:
Sorrki że mówię o tym dopiero teraz.
Zarejestruje się zapłacę w piątek, bo jeszcze nie wiem czy przyjadę w 3 osoby czy w 4 osoby.
Mam nadzieję że to nie sprawi jakiegoś problemu.
dodam że jestem zdecydowany na 500% :)
Podejrzewam, że większym problemem by było, gdybyś napisał, że 'rezygnujesz'. :mrgreen:Cytat:
Napisał Karol88
i takich Alfisti nam trzeba!! :DCytat:
Napisał Karol88
Kate dzięki za maila, i czekam na to wspólne piwko z niecierpliwością :P
Dajmy tu trochę optymizmu, jakby nie było myślę, że nikt nie bedzie chciał zwrotu kosztów od naszych organizatorów, ponieważ dają z siebie co mogą a to nie ich wina, oraz myślę że nawet jakbyśmy mieli połowe mniej atrakcji to w swoim towarzystwie i tak będziemy dobrze spędzać czas nie nudząc się zbytnio.... POZDRO :mrgreen:
Zsmsowałem się z Bianco. Obecnie przebywa w Chorwacji. Napisał, że decyzję co do zlotu podejmie ..w ostatniej chwili, ale raczej go nie będzie. W sumie to mi już też ręcę opadają.. Chyba też sobie rzygne.. :?
Nie no, to jest jakaś porażka totalna. Człowiek czeka na jakieś optymistyczne akcenty, a tu dupa. Ludzie nie reagują na ponaglenia, udają że temat ich nie dotyczy. Przecież o wiele lepszym rozwiązaniem byłoby poinformowanie, czy RACZĄ się zdecydować na przyjazd, czy łaskawie zrezygnują. Nie dziwię się ani troche osobom odpowiedzialnym za organizację, bo z takim zapałem to raczej prędko dużego zlotu nie uda nam (naszemu forum, klubowi) się zorganizować. A szkoda, bo chyba jesteśmy najliczniejszą, aktywnie udzielającą się na forum, grupą. Ciekawe, czy jak pomorze się zabierze za organizację swojego zlotu za jakiś czas, to też tak będzie. Osobiście najbardziej jestem zawiedziony postawą ludzi z pomorza właśnie (o ile w ogóle wolno mi być z tego powodu zawiedzionym:)). Huczne zapowiedzi nie zostały praktycznie niczym poparte. Szkoda. Oby do niedzieli COKOLWIEK drgnęło.Cytat:
Napisał rigobert
witam!! tak czytam i czytam i się zastanawiam czy szanowni userzy ,którzy tak beztrosko sie deklarowali z obecnością na zlocie zdają sobie sprawę jaki ma to wpływ na cały zlot.Odnosze wrażenie ,że chyba nie za bardzo.postaram sie to jakos wypunktowac.
1 organizatorzy całej tej imprezy majac zaufanie do powagi userów założyli ,że bedzie tyle a tyle osób co przekłada sie na żywa gotówke. i mając taką kwote prawdopodobnego wpływu zaplanowali takie a nie inne atrakcje.
2 teraz jak wpływ znacznie się uszczuplił \ niestety przez naszych beztroskich kolegów\ mają do wyboru albo zapłacić z własnej kieszeni brakujący wpływ /a jest to spora kwota i liczy sie w tysiacach złotych/ albo zrezygnowac z czesci programu !!
3. pytanie z ,których / bo przeciez nasi koledzy nie wygrali w totka maja swoje rodziny i za nasza zabawę płacić nie powinni PRAWDA / czy też pozostała część słownych userów/ czyt. z jajami/ powinna tę stratę wyrównać.!!!!
4 .takze drodzy userzy miejcie świadomość komu zawdzieczamy ten bigos i nie zapomnijcie przy najblizszych lokalnych spotach podziekowac drogim kolegom
5 należy też wyciągnąć wnioski z całej tej histori i juz nigdy nie robic żadnych zapisów na jakikolwiek zlot bez wpłaty połowy zaliczki, bez prawa zwrotu przed terminem bliższym niz 30 dni do rozpoczęcia imprezy.
z powazaniem dla powaznych z politowaniem dla niesłownych.
Napewno nie zapomnimy :evil:
Wiecie co jest najsmutniejsze z tego wszystkiego? My tu toczymy pianę, a ich to g... obchodzi, bo taka jest prawda...
Na dzień dzisiejszy nie umiem jeszcze powiedzieć z czego będziemy musieli zrezygnować, ale musicie się nastawić na to że cięcia będą. Obiecuję że jeśli chodzi o zabawę na lotnisku to będzie ostatnia rzecz gdzie będę szukała oszczędności.
Na dzień dzisiejszy mamy zapisanych (potwierdzone że będą na 99%) 80 osób. Żeby uchronić całą imprezę na lotnisku, potrzebujemy 15 osób. Kto może, niech rozpuści wici wśród znajomych. Może ktoś się skusi.