http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5212612185
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Printable View
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5212612185
okej, w sumie racja, po co kupowac cały zostaw skoro można tylko palniki same wymienić a przetwornice stare zostawić po H7. Teraz pytanie, od palnika czy od przetwornicy zależy to jak szybko osiągają swoją szczytową moc? Obecne HIDy H7 rozpalają się jak lampa naftowa... No dobrą sprawę to od palnika zależy bo przetwornica podaje tylko napięcie chyba.
Właśnie,ze się da http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5212612185
Panowie pamiętajcie że jak zmienicie soczewki na te d2s to należy przerobić dekle....
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Chciałem zmieniać soczewki na te d2s ,ale jednak chyba zdecyduje się na ledy.
Pablo XXL ten kabel służy do tego żeby podłączyć przetwornice HID(taką chińską) do palnika D2S. Fizycznie jest niemożliwe aby wsadzić w gniazdo w soczewce xenonowej hida przewidzianego pod gniazdo H7.
Chyba się nie zrozumieliśmy.
fajne to rozwiązanie z soczewkami z retrofitu tylko trzeba jakoś rozwiązać problem z większymi deklami i szczelnymi do tego zeby reflektor nie łapał brudu i kurzu
myśle że fajnie byłoby wyciąć otwór i dokleić coś w formie kubka z otworem na przewody
Dokładnie coś takiego zrobiłem. Wrzucałem gdzieś zdjęcia
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
w Hidretrofit mają odpowiednie dekle
Problem może być przy przegladzie. Zwykly hid na h7 można na czas przeglądu bez problemu zamienić na zwykłą zarowke. Z d2s już problem.
2 razy już byłem ze swoimi + ringi i nie było problemów
Zależy na jakiego diagnostę trafisz. Mi w kiedyś w 3letniej Hondzie nie podbił dowodu, bo silniczek od podnoszenia świateł w 1 lampie nie działał.
Niestety, ale jest wielu diagnostów, którzy za flaszkę dowód bez oglądania samochodu podbiją.
Podziwiam tego, który wyjmuje odbłyśnik świateł mijania bez demontażu lampy...
Ja dzisiaj wymienialem i lamp nie demontowalem... szczerze? demontaz z wymiana zajal mi ponad godzinke[emoji4]
a po wymianie wreszcie LEDy zamiast h7 pokazaly moc
Jak zostało mi się dłużej za granica z samochodem z polski (nie planowałem, bo wyjazd miał być na rok), to faktycznie taki diagnosta co znał mojego ojca i na prośbę żeby podbił przegląd w dowodzie po prostu to zrobił, bardzo się przydał. Jednak będąc świadomyj że przegląd jest też dla mojego bezpieczeństwa i komfortu, od lat szukam diagnostów najbardziej upierdliwych i dokładnych, bo lubię mięć samochód 100% pewny i bez mankamentów. Wiele SKP omijam, bo tam mimo moich próśb do diagnosty żeby dokładnie sprawdził, widzę że robią po łebkach (z resztą zawsze asystuję i wchodze pod samochód sam popatrzyć). Miałem takiego dokładnego diagnostę na jednej SKP i 3 czy 4 lata do niego jezdziłem, ale ostatnim razem już był jakiś inny i zrobił byle jak, jak większość.
Ja zawsze jak na przegląd jeżdżę to mówię żeby mi gość przeczepał auto tak jakby to robił najgorszemu wrogowi:D zawsze się sprawdza ale mankamentów żadnych większych nie wynajduje póki co:D
może to jest metoda w Polsce, bo jak ja po prostu proszę żeby bardzo dokładnie sprawdził i nawet najmniejsze niedociągnięcia mi zgłosił, to nie bardzo to działa:)
Montował ktoś jako zastępstwo fabrycznych pokrywek? Pasuje idealnie? Jaką mamy średnicę w 159?
Panowie, zdecydowałem kupić drugiego hida d2s z tego powodu iż za przewody i żarniki D2S zapłaciłbym prawie tyle co za caly nowy zestaw, a zawsze to lepsze nowe przetwornice niż takie które już rok jeżdżą :) może ten cały zestaw h7 przyda się do innego auta czy coś.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/11/352.jpg
Wysłane z mojego SG S6 Edge przy użyciu Tapatalka
zgadza sie
A jakie posiadasz
czy dobrze rozumiem że te ledy są zamontowane w soczewkach z retrofitu ?
LED NSSC 5500k bodajże
Fajne i drogie. Ma to homologację?
nie ma chyba LEDów z homologacją na h7... więc montuje się to podobnie jak HIDy...
ale szczerze wole jeździc mniej legalnie a bezpieczniej niż na ledwych światłach... domyślać się co jest przede mną na drodze...
Dasz radę zrobić więcej fotek? Np przodu auta czy nie daje to za bardzo, wiadomo że zdjęcie tego nie odzwierciedli ale jakiś tam zarys będzie ;)
No póki co nie spotkałem się z reakcją frustracji ze strony kierowców z nad przeciwka...
a specjalnie ustawiałem światła pod te LEDy (znajomy diagnosta);) i nie ma żadnych zastrzeżen póki co
zastanawiam się jak to jest mozliwe żeby wyjąć ori H7 soczewki czy do regeneracji czy to do podmianki bez zdejmowania zderzaka , ja się przyglądałem ale nie wiem jak i czym odkrecić śrubki od soczewki....?
ja bralem zwykly plaski srubokret... najpierw odkrecalem te latwiej dostepne... nastepnie zajmowalem sie ta trzecia mędą
nie trzeba bylo cierpliwosci... wystraczyl zwykly plaski i gietki... uzywany zaleznie od sytuacji...
a co Ci szkodzi w montazu? bo chyba nie na czasie jestem
A ile to zrzucić zderzak, 10 minut? Z palcem w dupie do zrobienia nawet pod blokiem ;)
I jeszcze jedno pytanko do wtajemniczonych.
Czy po montażu tych bi-xenonowych soczewek z retrofitu działa ręczna regulacja wysokości świateł?