To fakt choć daleko strasznie, ale w dłuższej perspektywie się opłaca :). Pozdrawiam
Printable View
W zależności od tego co dokładnie padło, jeśli chodzi o turbiny to polecam Sport-Auto, byłem, sprawdziłem i cena też w miarę ok. Mają zakład na Burakowskiej na stronce mapka i ewentualnie kontakt.
hmm,
w sumie z puntem odziedziczylem kontakt do mechanika. Co prawda o AR 147 wypowiada sie raczej nie w superlatywach, ale mysle ze sprawy eksploatacyjne ogarnie bez wiekszych problemow. Lokalizacja daleki wilanow/bliski powsin :)
Lakiernika tez mam tyle ze na targowku. Z tego co kojarze polecany przez userow BMW, bo potrafi pomalowac czarny pastelowy bez zaciekow co rzekomo jest jakas wyzsza szkola jazdy. Ja sie nie znam.
a mini autodetaling i pranie tapicerki robilem u usera kamilbike tez z forum punto. Ogolnie bylem zadowolony ale to bylo pod koniec 2011 roku. Teraz po wpisach na forum widac ze chyba zaprzestal dzialalnosci albo ja ograniczyl :(
http://fiatpunto.com.pl/topic22583-225.html
Jak ktos chce kontakty pisac na priva. Pozdrawiam i zycze szerokosci
Mnie dzis Carserwis ( oddział na Polczynskiej ) juz kolejny raz wkurzyl.
Nic nie potrafia zdiagnozwac , przyjezdzam i trace czas a oni mi wmawiaja ze wszytso jest oki.
Niestety ten serwis mam bardzo blisko i jest mi wygodnie
Jaki polecacie serwis autoryzowany w Wawie?
Z mechanikami ktorzy mają mózg i go uzywaja
Alfa jest na gwarancji i w leasingu wiec moge korzystac tylko z salonow
Cena nie gra roli , placi leasing
O Twardowskim slyszalam juz duzo dobrego
Niestety jeden i drugi serwis to ode mnie z Bemowa drugi koniec miasta , godzina w jedna strone stracona jak nic.
Tu mialam wygodnie bo kilometr do biura , zostawialam auto a zbiura ktos mnie przywozil , tam bedzie trudniej - czekac u nich kilka godzin to strata czasu , a jechac taxi lub z kims godzine do biura aby posiedziec 1-2 godziny i znowu godzine po auto to tez bez sensu
Ale mimo to chyba zmienie
U Twardowskiego masz poczekalnie i wifi, więc zawsze można popracować a jak Tomek będzie miał chwilę to i napewno można miło porozmawiać.
pozatym jak pojedziesz nie w godzinach szczytu to w 30min się wyrobisz :)
zawsze mozna z Tomkiem pogadac o zastepczym aucie, mieli kiedys 145 na stanie :-)
Poza tym przeczytalam ze zapewniaja bezplatny odbior auta od klienta :
Załącznik 90791
Tak więc juz na pewno przenosze sie do niego z serwisowaniem
Mam za 6 tys przeglad po 90 000 wiec chyba taki wiekszy z rozrzadem itd.
To sobie Tomek zarobi zamiast tych ignorantow
carservis rzekomo znaczaco lepszy za 1 sierpnia niz na Polczynskiej. Dukiewicz jeszcze dalej z Bemowa. Zreszta nie uwierze ze przy serwisie za 6k nie chcieli dac zastepczego auta (znaczy sie uwierze ze moga sciemniac ze nie maja e ale to bardzo zle swiadczy o ASO). Zawsze mozna wczesniej uzgodnic ze chce sie jakies auto zastepcze i zeby to nie byl pandzioch w bieda lajnie ;)
Pietia to nie tak.
Ja nie robilam serwisu za 6 tys , tylko okresowe przeglady plus usuwanie drobnych usterek ( brzeczaca klima , buczenie , dolewki oleju )
Przy naprawach dawali mi auto zastepcze ( co prawda nędzne punto a powinnam miec klasy rownorzednej, innego nie maja ale niewazne ) ale wkurzylo mnie to ze z jedna usterka jezdzilam po kilka razy , bo nie potrafili od razu jej usunac.
Cos naprawiali , twierdzili ze na pewno jest juz ok , a okazywalo sie ze nic nie pomoglo
A ja nie mam czasu ciagle do nich jezdzic , zostawiac auto , potem odbierac.
Zajmuje mi to czas i dezogranizuje dzien
Jade i ma byc zrobione.
Dlatego koniec z nimi
Od Siwego kupowalem swoją pierwszą Alfę i mogę o nim wypowiadać sięw samych superlatywach. Alfa w momencie kupna od niego miała 10 lat a pierwsza awaria nastąpiła w rok po nabyciu samochodu. Jedyny problem polega na tym, że Rafał w zasadzie nie jest mechanikiem w ASO tylko siedzi w biurze za biurkiem i przyjmuje klientów.
Ale trzeba przyznać, że zna się na Alfach jak mało kto - w razie potrzeby mogę dać na niego namiar.
A tak BTW: poszukuję dobrego i sprawdzonego elektryka, który nie będzie się bał 18-stoletniej 155 i jednocześnie nie podniesie ceny o 100% bo to Alfa.
Witam wszystkich :)
Ja po raz kolejny chciałem polecić kolegę Pablo...www.pablogarage.pl
Wszystko zrobione to co chciałem a nawet więcej :cool:, zrobiony również przegląd auta...Polecam :)
Pytanko, czy ktoś zna warsztat lakierniczy na Lutniowej 12 (Arkadiusz Wiertlewski)? Możecie coś o nim powiedzieć? Polecał mi go gość z mieszalnii na Prymasa 1000 lecia, ale chciałbym poznać opinię kogoś kto tam coś robił...
szukalem teraz warsztatu gdzies w okolicach bialoleki, bielan, legionowa... poprostu masakra. W dwoch powiedzieli ze w ogole za wymiane rozrzadu w alfie sie nie zabieraja, jeden nie wiedzial ze w 156 jest wariator... a nastepny w ogole nie wiedzial CO TO JEST ten wariator..;/ Jest jeszcze jakis serwis samochodow wloskich na bielanach- rozrzad bez wariatora z wymiana 2000zl (czyli ok. 1500zl robocizna?!).
Wybiore chyba http://www.autokielak.pl polecone przez kogos wyzej, 210zl za rozrzad z pompa wody :D Ktos mial z nimi jeszcze jakies niespodzianki?
Witam,
Pewnie napiszę coś niepolitycznego w tym wątku, ale z wizyty w Pablogarage jestem umiarkownaie zadowolony.
Byłem tam jakiś czas temu po lekturze tego forum i pojechałem z zaufaniem i nadzieją na opiekę nad nowo zakupioną 159-tką.
Nie jestem znawcą mechaniki samochodowej, dlatego szukałem miejsca gdzie nie zrobi się ze mnie jelenia.
Żeby nie było gołosłownie i ogólnie, zgłoszone "usterki" i elementy do zrobienia:
1. Wymiana rozrządu,
2. Sprawdzenie paska alternatora (chyba tak to się nazywa)
3. Brzęczenie z przodu przy prędkości około 90 km/h
4. Brzęcząca półka tylna,
5. Stukanie w drzwiach tylnych prawych przy otwieraniu;
6. Konsultacja co do "chipa" - kupiłem z tym dobrem wmontowanym pod maskę;
7. Linka ręcznego;
8. Ogólny przegląd auta
Efekty:
1. Bez uwag,
2. Bez uwag,
3. Zidentyfikowane ale nadal brzęczy,
4. Nadal brzęczy,
5. Nadal stukają,
6. Chip zdemontowany (podobno nie robi nic dobrego) w rozliczeniu za "przegląd i wymianę klocków przednich" -raczej bez uwag, moją rolą było sprawdzić czy tak jest faktycznie
7. Odblokowana/nasmarowana - bez uwag
8. Na razie bez uwag
Niby nie jest źle, rozumiem, że Pablo lub jego chłopakom nie chciało się poświęcać czasu na pierdoły w postaci "brzęczących" elementów. Nie mogłem tylko zrozumieć jednego - przebieg auta wzrósł w 3 dni o 200 km. Czytając to forum zapamiętałem jeden wpis na temat dodatkowych kilometrów i zwróciłem na to uwagę. Może to norma w warsztatach, ale mi się to nie podoba i z tego powodu na razie tam nie wrócę.
Pozdrawiam
Paweł
Dla mnie niedopuszczalne jest żeby mechanik jeździł autem klienta, a to co piszesz to nie jazda próbna a regularne użytkowanie.
Mechanik z usług którego korzystam jeśli sam czegoś nie chcę/nie potrafię zrobić nigdy nie przejechał moim autem więcej niż 5km.
Z całym szacunkiem, ale jest to totalne kłamstwo z Pana strony.
Poza tym proszę napisać kiedy była ta wizyta (było to w zeszłym roku), i dlaczego dopiero teraz jest napisany ten post.
Wietrzę tu podstęp nieuczciwej konkurencji usiłującej za wszelką cenę oczernić naszą firmę.
Pozdrawiam.
wlasnie odebralem alfe z www.autokielak.pl
Wymieniony rozrząd z pompą wody, zregenerowany wariator, filtry, olej (valvoline max life) - calość lącznie z częściami 980zl.
W 100% polecam, zrobione praktycznie od reki w jeden dzien no i w dobrej cenie... A najwazniejsze widac ze sie znaja na tym co robią.
Witam!
Macie jakieś uwagi do poniższych serwisów ?:
ABPOL w Warszawie - http://www.abpol-serwis.pl/
AUTO - MOT - http://www.auto-mot.com.pl/index.php
MOOLIN - http://www.autoserwismoolin.pl/ (wiem, że głównie zajmują się opel, saab, toyota ale podobno zajmują się też innymi)
Mam kilka małych rzeczy do zrobienia i zależy mi na bliskiej lokalizacji dlatego wytypowałem te 3 firmy z Grochowa / Pragi
Właśnie skorzystałem z usług Pana Pawła. Straciłem turbinę a on naprawił mały kabelek bez naciągania na wymyślone koszty. Polecam również.
PS. zakład przeniósł się na Emaliową 15.
I ja sie podpytam :). Mial ktos do czynienia z mechanic.pl? Pracuje na tasmowej a oni sa przy marynarskiej tuz obok mojej pracy i zastanawiam sie czy nie dac im troche porobic przy mojej malej belli.
ja byłem ostatnio u autokielaka. Robili mi poduszki amortyzatorów, naprawiali układ kierowniczy i hamulce z tyłu.
Zawieszenie nic nie stuka, hamulce i ręczny super. Nie ma się do czego przyczepić. Ale zbieżność miałem ustawioną źle mimo iż miało być idealnie. Musiałem przyjechać raz jeszcze. Zrobili poprawki a i tak nie jest dobrze. Ściąga mi samochód w prawo.
Pojechałem do innego warsztatu na ustawienie zbieżności i powiedzieli, że nie ustawią bo mam luz na drążku kierowniczym i tulejach górnych wahaczy.
i się lekko zdenerwowałem bo mi Pan Kielak powiedział, że wahacze są w dobrej kondycji. I teraz muszę znów płacić za wymianę wahaczy i zbieżność !
Ja z całą odpowiedzialnością mogę polecić Pana Pawła Mikulca na Emaliowej 15 w Warszawie. Przeprowadził się z Woli (Szarych Szeregów). Ogarnął mi sprawę po polecanym przez wszystkich warsztacie. Pan Paweł jest znany z dobrej roboty, generalnie siedzi w alfach. Tel. 513 502 900. Nie ma u niego głupich pytań zawsze wszystko dokładnie wyjaśnia.
Rok temu u Pawła Mikulca, jeszcze jak był na Szarych szeregów, wymieniana była plecionka układu wydechowego i ustawiany ponownie rozrząd (źle napięty pasek po poprzednim mechaniku), a w tym roku wymieniał mi termostat - również mogę polecić, przede wszystkim ma dobre terminy i jak na razie do jego napraw nie mam zastrzeżeń.
dziś tam zostawiłem swoją 147. Spoko, konkretny gość.
dzięki za info
wjazd jest od ulicy Andrzeja Struga
Dzisiaj odebrałem moje auto od Roberta Soczewki. Wymieniany był kolektor plus czynności serwisowe i ogólny przegląd auta.
Robota wykonana solidnie, szybko i co najważniejsze, niedrogo!
Warto było podjechać do Rudna, choć to kawałek od Warszawy. Oszczędność kasy, zwłaszcza przy większych naprawach, bardzo duża.
Z czystym sumieniem polecam Roberta! ;)
Bardzo dobrze,że mamy w rejonie Wa-wy,kilka sprawdzonych i z dobrą opinią warsztatów! To jest,dobre,że ktoś robi i chwali np. u Pabla,ja na ten przykład u Darka z Tarczyna,itp. Czyli, w rejonie Wa-wy,nie jest żle w tym temacie. W innych markach,nie jest,za różowo.Metodom,prób i błędów,znalazłem dla wspólnika,solidnego i kumatego mechanika od BMW.Co,najśmieszniejsze,kilka km od naszej obecnej pracy.
W sobotę zostawiłam auto u PabloGarage, póki co nie mam zdania. Samochód do tej pory serwisowany był w ASO.
Muszę pilnie oddać auto (159 1.9 JDTM 150KM) na wymianę rozrządu i pompy wody. Z braku czasu na poszukiwania dobrego mechanika w okolicach Piaseczna zmuszony byłem wybrać Carserwis na ul. Okulickiego. Czy to dobry wybór? Jeśli chodzi o cenę, to wiem, że będzie to horror, ale cóż zrobić - muszę mieć rozrząd zrobiony najpóźniej na najbliższy czwartek rano.
Skontaktuj się z Darkiem z Tarczyna.On,zrobi,to dobrze i za rozsądne pieniądze.Nie,dawno,robiłem,u niego rozrząd w Cromie,wszystko,jak, należy.Sam,na bieżąco,serwisuję swoją 156 i nie,narzekam.159,też,widziałem u niego.
Po przygodach z Cromą w Carserwisie,co prawda nie w Piasecznie,mam bardzo mieszane uczucia.Dla tego,uważaj i patrz im na ręce.Darek,już poprawiał w Cromie,co,nie co po nich.Croma,też w dieslu.
Nieee, w Piasecznie w carserwisie nie rób, to patałachy nie mają pojęcia o niczym umieją tylko wymienić akumulator. Mechanicy są zmęczeni życiem i nic im się nie chce. Jak Aso to tylko Twardowski.
Ja moge polecic serwis niepozorny malutki ale za to bardzo dobry na ul wojciechowskiego 25 w ursusie jeden z Panow prowadzacych serwis jest milosnikiem i znawca alf. Kontakt na priv
Ja polece ze swojej strony zdecydowanie www.mcauto.pl w Piasecznie.