Pewnie i podrożeją - ale popyt na nie będzie tylko na takich forach jak to.
Pewnie i podrożeją - ale popyt na nie będzie tylko na takich forach jak to.
Jako, że planuję w kwietniu zabrać moją Belle do Londynu planuję troszke ją odświerzyć.. na początek zapytam o sprężyny tył jakiej firmy polecacie?
Lesjofors, Jamex.
Jamex ponoć bardzo twardy, Lesjofors dobry.
Bo Jamex ma dwa rodzaje prawie każdego rodzaju sprężyny.
Jamex "wzmocniony" (kiedyś niebieski) jest bardzo twardy, Jamex "standardowy" jest normalny.
I w jakich cenach tak m/w? Odrazu zapytam o reszte bo cały tył praktycznie chce zrobic przed wyjazdem. Tarcze jakie i dopasowane klocki? Takie mikado nawiercane to dobre są? Łożyska razem z piasta? Amorki mam KYB dwuletnie zalozone. Wahacze to zestawy naprawcze kupie. Chyba o wszystkim pomyslalem?
- - - Updated - - -
http://allegro.pl/jamex-sprezyny-obnizajace-alfa-romeo-155-i2913947610.html
a takie? Co o nich myślicie? Odrazu przód bym wymienił :)
Jak chcesz obniżać to inna para kaloszy ... tym bardziej z amortyzatorami bo tego raczej nie pogodzisz (amory standard i obniżane sprężyny).
Jeśli chodzi o tarcze Mikoda - jak najbardziej ok. do cywilnej jazdy.
Mają teraz podobno też swoje klocki dopasowane twardością do tarcz, więc może komplet od Mikody.
To nie bede narazie obnizal chyba, zobacze te sprezyny jamexa standardowe. Ile kosztuja? Bo na allegro nie ma chyba. A te mikody tanie sa ale fajnie wygladaja i tak sie zastanawialem czy sa ok. Moze warto faktycznie popatrzec za kompletem z klockami jednej firmy.
- - - Updated - - -
Tak sobie właśnie przypomniałem, że szyberek mi cieknie.. jest jakaś możliwość zakupu nowych uszczelek?
Jak wiadomo problem korozji 155 dotyczy najbardziej tylnych nadkoli oraz błotników.Główny powodem tego jest brak plastikowych nadkoli.Chciałbym swoją w takie nadkola doposażyć.Wiem że do 155 nie ma czegoś takiego,ale zastanawiam się nad tym czy podejdą od fiata tempra.Wzrokowo to dokładnie to samo.Może ktoś już coś takiego robił?Przymierzał?