może i był nie sprawdzałem jakos ambitnie tego, mialem kupic Iron X ale zachcialo mi sie czegos nowego :D jak narazie moge tylko powiedziec ze zdecydowanie ladniej pachnie :)
Printable View
Witam,
chciałbym zrobić sobie delikatną polerkę, potem kilka drobnych zaprawek i zabezpieczyć całość porządnie na długi czas. Możecie mi podpowiedzieć jak się do tego zabrać i jakich środków użyć?
Będę bardzo wdzięczny za cokolwiek :)
Pozdrawiam !
Polerke maszyna czy ręcznie?
Ręcznie.
Ręcznie to bardziej będzie wypełnianie rys niż polerka. Chyba, że masz łape 2000rpm.
:DCytat:
jeżeli kawaler to może i 3000rpm wyciągnie :D
Cytat:
Ręcznie to bardziej będzie wypełnianie rys niż polerka
Dlatego też napisałem, że delikatna. Nie chcę na razie maszyny, bo nie mam kasy. Za to mam dużo chęci i cierpliwości :)
A co sądzicie koledzy o wosku "na mokro"? Niby to jakaś modna i innowacyjna metoda ostatnio. Kilka dni temu stosowałem, co prawda już na suchy lakier, tak samo na felgi i efekt naprawdę zadowalający :) Kropelkowanie świetne, połysk bardzo ładny
Co prawda na początku próbowałem na mokro, to wydawało mi się ,że jakoś rozmazuje się dziwnie. Na suchym lakierze już rewelacja
Ja ostatnio używam Sonaxa Briliant Shine Detailer i jestem mega zadowolony. Jak mi się nie chce po umyciu auta cleanerować i woskować to jadę to na suche auto i na kilka tygodni jest spokój. Dodam, że kropelkuje na poziomie wosków najwyższej klasy (na forum kosmetykaaut porówynwali z Zymolem i nie było źle)