ta z pod orbisu jest na 17'- przechodzę koło niej często to obczaiłem:) jak właściciel czyta ten wątek to pomyśli o nas psychole hheh
Printable View
ta z pod orbisu jest na 17'- przechodzę koło niej często to obczaiłem:) jak właściciel czyta ten wątek to pomyśli o nas psychole hheh
Gdzie psychole. ;) Alfiści!!! Kto się nie zaraził nie zrozumie. :)
Dokładnie, jest na takich 17 -tkach:Załącznik 95281 Ale rzeczywiście panowie trzeba uważać, bo te Alfy nas do jakiegoś zboczenia doprowadzą ;)
Panowie, a co myślicie właśnie o tej Alfie 159 z tego linku co jest na sprzedaż? http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-150km-idealna-i3231309899.html
Warta swojej ceny Waszym zdaniem czy nie?:)
Looknijcie tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/malo...ec_2013_a.html
Pozdrawiam.
- Rafał
Jak wlazłem to stuknęło dokładnie 159 wyświetleń. :)
Załącznik 95284
Ma wgniotka małego na tylnej klapie. :P
fajne wyposażenie ma:) ze zdjęć ciężko coś wychwycić, wszystko się wydaje ok, wygląda na bardzo zadbany egzemplarz, skóra jak nowa:) najlepiej pojechać i sprawdzić wszystko, ze zdjęć malina:) jak za ten rocznik cena jest odpowiednia, ale jeśli faktycznie na żywo potwierdzi się stan że jest wszystko ok, to nawet atrakcyjna biorąc pod uwagę niektóre elementy wyposażenia:)
Podgrzewanie skóry na zimę ideał. Zwłaszcza jak się na dworze stoi dłuższy czas. :) Bardzo ładne. :P Z wgniotem to się śmieję bo jest faktycznie ale w stosunku do całokształtu to jakby go nie było. :P Sami wiecie dobrze z jakim wgniotem ja kupiłem egzemplarz. :)
bardzo ladna ta alfa.Po zdjęciach nie ma się do czego przyczepić,a ajest czego pozazdroscic jak już koledzy pisali
Pokusił bym się o stwierdzenie, że kierownica była obszywana, ale w tym temacie to raczej powinien wypowiedzieć się Belfer:)
Na zdjęciu z zegarami, wydaje mi się że podświetlenie tarcz jest w kolorze białym co było by dziwne w 2006r (choć czcionka jest przedliftowa)
Ogólnie to wygląda na ładny i zadbany egzemplarz.
nie powiedziałbym ze była obszywana.Wyglada na oryginal
Dla mnie każda 159 to rewelacja nawet gdyby goła była.
No bardzo zadbana i wybajerowana;) Jednak Czarne elementy to jest to ;) to co u mnir jest przetarte i tak ledwo czarny wyszedł, to tu jest niewidoczne wogóle... ;)
Ja mam identyczną kierownicę jak na fotce poniżej, a ta z ogłoszenia jest odrobinę inna :) dlatego wydaje mi się, że ktoś już tam palec przyłożył.Załącznik 95294
ale kolego ja mam taka sama jak ta z ogłoszenia bo to jest kierownica przedliftowa,a Ty masz po pierwszym lifcie w 2007 r
Paweł widziany wczoraj na Nawojowskiej około godziny 19.
W NS też tak grzeje jak w Bochni prawie środek lata.
Tak też jest.
- - - Updated - - -
W 159 było 4 rodzaje kierownic skórzanych i co najmniej 3 kolory obszycia więc jest trochę kombinacji:)
- - - Updated - - -
Panowie kiedy spot w NS bo się szykujemy na 3 auta Gorlic:) Chyba, że dopiero na Żegocinę czekacie?
fajnie byłoby jeszcze przed cos zoorganizowac;)
26.05:)?
Z miła chęcia moge was poinformować, już za dwa tygodnie prawdopodobnie , będzie kolejna Alficzka do kolekcji w NS :D
- - - Updated - - -
To prawie na spota się wyrobie :)
- - - Updated - - -
Jeżeli chodzi o tą alfe, to miałem możliwość w środku ją zobaczyć i zadbanie to jest pierwszą zaletą tego samochodu. Poprawek lakierniczych nie dostrzegłem żadnych, a silniczek chodzi równo, bez zastrzeżeń. :)
Siemka Alfa odmówiła posłuszenstwa... zgasła i nie odpali amcie moze namiary na dobrego szpeca w ns?
No dzisiaj Alfa na lawecie dotarła do Krosna.
Ale dziś była jak zaczarowana, bo w gorlicach kolega Belfer próbował mi pomóć to nagle przestała reagowac na kluczyk i jakis dziwny komunikat sie wyswietlił. Pozatym klucze z rak mi wypadały i gineły na osłonie silnika...
Po prostu raz silnik chodzi pieknie, a nagle diametralnie chodzi jakby pracował na plaku... twardo i czuc z tłumika że coś nie tak wtedy z zapłonem. Jutro jade goscia przypilnować i prawdopodobnie klapka przed EGR'em grała sobie jak chciała....
Masakra jakaś albo urok taka ładna bellunia,mam nadzieję że to nic poważnego!
jak nie urok to sraczka.Mam nadzieje Luke ze to nic poważnego i niedługo będzie jezdzic na tych ladnych laczkach
Na chwilę obecną przyczyną może być źle działąjąca ta klapka przed EGR'em jutro się dowiem.
Rozrza nie przeskoczył, Dwumas jednak ok, ciśnienie paliwa ok, wtryski ok... szukamy dalej DPF może ale chyba nie. Odrazu wyłącze przy okazji EGR w kompie.
Dziś to była magia bo rano przyszłem do niej wyciagłem EGR i odpaliła bez niego odrazu i chodziłą dłuższy czas... złożyłem wszystko, zaslepiłem egr całkowicie, grałom wszystko łądnie. zostawiłem zapalone auto tak na wszelki wypadek, wychodze z domu a ono chodzi jakby mu kto plaka psiknął od razu zgasiłem bo az sie serce krajało na ten głos;/
Mam nadzieje że panewki są na swoim miejscu...
Najlepsze że zadnych objawów, tylko jade 40km/h w Podegrodziu nagle zgasła i koniec, próby odpalenia bez skutku...
Może przez to że dziś jest 13'tego ;P Dzieki Piotrek że zajechałeś, bo juz odchodziłęm od zmysłów na tym przystanku xD Koledze Belferowi też dziekuje za poświecony czas;)
No maja ostatnio kapryśna również była ale winowajca się znalazł. A właściwie winowajczyni. Załącznik 95694
Nawiasem mówiąc podobno serwisowe zamienniki z logo części zamiennych FiatAlfaLancia założone w lipcu ubiegłego roku!
Masakra. :)
Tak to jest niestety ale mam nadzieje ze dobrze to sie skonczy...
współczuje na pocieszenie... co nie zabije to po naprawie wzmocni belle:)moja tyz unieruchomiona sprezyna mi je.. w przodzie a na nowe czekac musze jeszcze z 1,5tyg przy dobrym wietrze, pocieszam sie ze powod nastapil do dobrego moda heh, widze Panowie że ktos nam tu złowieszczy..
Luke ja na pocieszenie przypomnę Ci ze tez miałem tej zimy niemila przygodę jak mi alternator padl i w nocy jechalem bez swiatel,ABSu,ESP itd. az w końcu Alfa stanela i pchanko przy ok. -15 *.Kluczyka wyjac nie moglem, auta zamknąć nie moglem bo 0 pradu.Dopchalem auto pod brame Tikurilli(gdzie był strażnik) zaczalem kombinować,latac,dzwonic i lipa.W końcu dodzwoniłem się do kumpla który przyjechal kupiłem kable na CPNie podpialem się do Alfy,wyjalem kluczyk,zamknalem auto,wyjalem aku i pojechałem do domu.Myslalem ze auto szlag trafil,ze cos się jej po...doli ale naprawiłem drugi raz altka i jeździ.Dodam ze 2 razy trzymala mnie policja jeszcze hahaha ale puścili mnie i pozwlili jechać bez swiatel tylko gdyby mnie wtedy nie spisywali za pierwszym razem to bym dojechal pod blok,a tak to zdechla.
No to jakiś czarny okres. Miejmy nadzieję, że ostatnie to przygody nasze. :) Przecież wakacje się zbliżają i lepiej żeby coś w kieszeni zostało na nie. :) I żeby Alfa w podróży służyła dobrze. W każdym razie udanych napraw. :)
No to zdiagnozowano, padły dwa wtryski prawdopodobnie i jest lipa bo nie da sie ich za ni chu...a wyciagnąc... przypieczentowane na amen.
Ale dzis jest druga dobra wiadomość ;) dostałem dotacje na upragniony warsztacik;) wiec bede miał za co Alfe naprawic! ;)))